Jean-Marc Ayrault anunță că Franţa va dubla numărul vizelor acordate iranienilor: Terorismul nu are naţionalitate, discriminarea nu e o soluţie

Franţa a decis dublarea numărului de vize acordate cetăţenilor iranieni, parţial ca reacţie la interdicţiile de călătorie impuse de Administraţia din SUA, condusă de preşedintele Donald Trump, a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, aflat în vizită la Teheran.

”Primirea refugiaţilor este o datorie şi o problemă de solidaritate. Terorismul nu are naţionalitate, iar discriminarea nu reprezintă o soluţie”, a declarat Ayrault, citat de site-ul agenţiei Reuters, conform Gândul.info.

Foto: diplomatie.gouv.fr

Şeful diplomaţiei franceze a criticat decretul preşedintelui SUA, Donald Trump, privind interzicerea temporară a călătoriilor cetăţenilor din şapte ţări din Africa şi Orientul Mijlociu, inclusiv din Iran.

”Cred că ar fi de bun-simţ ca această măsură să fie anulată”, a precizat Ayrault, citat de ziarul Le Point.

Vineri, preşedintele Trump a semnat un ordin executiv prin care le interzice imigranţilor din şapte state cu majoritate musulmană să intre în Statele Unite pentru cel puţin 90 de zile, suspendând, de asemenea, programul pentru refugiaţi pentru 120 de zile. Scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a „teroriştilor islamişti radicali”,  a transmis președintele SUA.

Citiți și:

Donald Trump: Vom elibera din nou vize tuturor ţărilor odată ce politicile de securitate vor fi aplicate

Ministrul canadian al imigrației: Vom acorda permise de ședere temporară pentru persoanele blocate de ordinul lui Trump

Haos pe aeroporturile americane după semnarea de către Donald Trump a ordinului privind interzicerea accesului refugiaților în țară

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.