Jeff Bezos, fondatorul Amazon, mesaj pentru administrația Trump: Este periculos să diabolizezi media

Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi proprietarul cotidianului The Washington Post, a denunţat joi atacurile preşedintelui american Donald Trump asupra mass-media, spunând că sunt “periculoase” pentru ţară, notează Agerpres citând AFP.

“Este periculos să diabolizezi media”, a afirmat Jeff Bezos, în cursul unei recepţii la organizaţia Economic Club la Washington. “Este periculos să califici media ca fiind rele. Este periculos să spui că ele sunt inamicii poporului”, a adăugat el.

“Trăim într-o societate unde nu sunt doar legile ţării care ne apără… Sunt de asemenea şi normele sociale (…) Acest lucru funcţionează pentru că noi credem în cuvintele” scrise în paginile ziarelor, a mai spus el.

Potrivit lui Jeff Bezos, preşedintele american Donald Trump şi personalităţile publice trebuie să se aştepte să fie supuse unui control din partea opiniei publice şi a mass-media, pe care îl consideră “sănătos”.

Se pare că este prima dată când şeful Amazon, ţintă frecventă a lui Donald Trump, îi transmite reproşuri directe şi în public.

“Apăr (The Washington) Post”, a declarat Jeff Bezos. “Nu simt nevoia să apăr Amazon”, a adăugat el.

Renuitul jurnalist de la The Washington Post, Bob Woodward, a publicat recent o carte în care a descris disfuncționalitățile din casa Albă sub conducerea Trump. Cartea de 448 de pagini a lui Bob Woodward oferă scene fără precedent din cercul interior al preşedintelui SUA. Folosindu-se de mai multe interviuri confidenţiale, Woodward ilusterează modul în care unii dintre consilierii de vârf ai lui Trump îl consideră pe acesta din urmă un pericol pentru securitatea naţională. 

Woodward însuma starea de la Casa Albă spunând despre Trump că este un „lider supraîncărcat emoţional şi imprevizibil“, iar decizia personalului de a încerca să-i pună piedici este ”o descompunere nervoasă a puterii executive a celei mai puternice ţări din lume“.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a adăugat că a avut “mai multe discuţii” cu Donald Trump, fără a face alte precizări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.