Jens Stoltenberg a prezentat scuze Ankarei după ce NATO a prezentat Turcia drept stat inamic în cursul unui exercițiu militar

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat vineri scuze Turciei după ”un incident” în cursul unui exercițiu al Alianței Nord-Atlantice în Norvegia, informează Agerpres citând AFP.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg

”Prezint scuzele mele pentru ofensa provocată. Incidentele au fost cauzate de o persoană și nu reflectă opiniile NATO”, a explicat Stoltenberg într-o declarație scrisă.

”Turcia este un aliat apreciat al NATO, care are contribuții importante la securitatea Alianței”, a insistat Stoltenberg, fost premier norvegian.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri că-și retrage militarii care participă la exercițiul din Norvegia, efectuat prin simulări pe calculator, afirmând că el a fost prezentat acolo ca ”inamic” joi.

”Ieri, a avut loc un incident în Norvegia. A fost prezentat un fel de <<stand cu dușmani>>. Pe acest stand, ei au pus fotografia lui (Mustafa Kemal) Ataturk și numele meu”, a declarat Erdogan vineri într-o reuniune la Ankara a partidului său Justiție și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare, conform ziarului turc. AFP notează că această declarație a fost făcută într-un discurs televizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.