Jens Stoltenberg respinge o participare armată a NATO la conflictul din Siria: Ar agrava situația deja teribilă

O participare armată a NATO la conflictul din Siria „nu ar face decât să agraveze situația”, a precizat duminică secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează AFP, citat de Agerpres.

FOTO: NATO

“Suntem martorii unei teribile crize umanitare. Uneori, este just să avem o desfășurare militară, ca în Afganistan”, a declarat Jens Stoltenberg pentru ediția de duminică a Bild.

“Însă uneori costurile unei operațiuni militare sunt mai mari decât beneficiile. Examinând situația din Siria, membrii NATO au ajuns la concluzia că o astfel de operațiune ar agrava o situație deja teribilă“, a mai supus secretarul general.

Există riscuri ca acesta să se transforme într-un conflict regional și mai mare și ca mai multe persoane nevinovate să își piardă viața. O desfășurare militară nu este întotdeauna soluția“, a completat Stoltenberg.

Statele occidntale sunt frecvent criticate pentru imobilism în fața unui conflict care reprezintă o amenințare la adresa securității și credibilității.

La rândul său, Rusia sprijină militar regimul președintelui Bashar al-Assad, în special în ofensiva pentru a prelua de la rebeli controlul asupra Alepului, al doilea oraș din Siria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.