SPORT
JO 2012. Programul sportivilor români – vineri, 3 august
Published
12 years agoon
By
REDACTIAProgramul sportivilor români care vor evolua vineri, în cea de-a şaptea zi a Jocurilor Olimpice de la Londra, potrivit Mediafax.
Ora 11.37: Judo (ExCeL – North Arena 2) – Competiţia masculină, calificări, +100 de kilograme: Vlăduţ Simionescu – Iurii Krakovetskii (Kîrgîzstan)
Ora 12.25: Atletism (Olympic Park – Olympic Stadium): Cristina Bujin – triplusalt (feminin) – calificări (ora 12.25)
Ora 13.30: Scrimă (ExCeL – South Arena 1) – Sabie echipe masculin, sferturi de finală: România (Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Gelu Zalomir) – China
Ora 14.00: Atletism (Olympic Park – Olympic Stadium): Bianca Razor – 400 metri feminin – serii
Ora 21.00: Haltere (ExCeL – North Arena 3) – Finala – 85 de kilograme – Gabriel Sincraian
Ora 21.10: Atletism (Olympic Park – Olympic Stadium): Nicoleta Grasu – aruncarea discului (feminin) – calificări.
Foto: flickr.com
You may like
Klaus Iohannis, “picătură de bilanț”: Brâncuși, Enescu, Nadia Comăneci și Hagi au intrat în imaginarul global. Arta și sportul definesc România foarte bine
Ministrul Muncii a discutat cu omologul german despre îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru românii din Germania
Votul de învestire a Guvernului. Premierul desemnat Marcel Ciolacu: Datoria mă obligă să fac un pas în față și să îmi asum responsabilitatea atunci când societatea este frământată de probleme
România se alătură demersului prin care i se solicită Comitetului Olimpic Internațional interzicerea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice din 2024
Regatul Unit alocă peste 7 mil. de euro pentru securitatea cibernetică a Ucrainei
Eurostat: Românii care desfășoară activități independente sunt cetățenii UE cei mai expuși la sărăcie și excluziune socială
ROMÂNIA
Klaus Iohannis i-a decorat pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice: Este esențial ca sportul să îşi găsească “locul binemeritat” în topul priorităţilor naţionale
Published
3 months agoon
September 12, 2024Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la ceremonia de decorare a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, că este esenţial ca sportul să îşi găsească “locul binemeritat” în topul priorităţilor naţionale.
El a subliniat că medaliile obţinute de performerii români la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Paris sunt “simbolul regenerării sportului românesc”.
Şeful statului s-a adresat sportivilor şi antrenorilor lor, pe care i-a decorat.
“Dumneavoastră reprezentaţi veritabile modele pentru generaţiile de astăzi şi de mâine şi le oferiţi tinerilor încrederea că orice obiectiv poate fi atins prin muncă, dedicare şi devotament. În acelaşi timp, mesajele dumneavoastră trebuie auzite şi înţelese de către cei care au responsabilitatea de a sprijini şi promova, sub toate formele, sportul românesc, astfel încât toţi sportivii să beneficieze de ajutorul necesar pentru a face performanţă. Aşa cum am susţinut constant pe parcursul mandatelor mele de preşedinte, este esenţial ca sportul să îşi găsească locul binemeritat în topul priorităţilor naţionale”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.
El a lăudat eforturile sportivilor români şi faptul că premiile lor i-au unit pe cetăţenii care i-au susţinut.
“Aţi reafirmat excelenţa şcolilor în disciplinele pe care le reprezentaţi şi aţi demonstrat că, prin muncă susţinută şi prin perseverenţă, este posibilă performanţa la cel mai înalt nivel. Aţi reuşit să uniţi inimile românilor de pretutindeni şi aţi demonstrat că sportul trece dincolo de orice barieră”, a punctat preşedintele Iohannis.
El a spus că, în timp ce pentru atleţi medaliile au reprezentat îndeplinirea unui obiectiv, pentru societatea românească aceste premii au fost “simbolul regenerării sportului românesc, parte din fibra noastră naţională”.
Şeful statului a afirmat că la Paris a fost scrisă “o nouă pagină” de istorie pentru sportul românesc.
“Astfel, campionii de ieri, de astăzi şi de mâine leagă istoria sportului românesc printr-un arc simbolic peste timp, care arată că ţara noastră are un potenţial uriaş care trebuie valorificat”, a completat şeful statului.
Preşedintele a subliniat că la Cotroceni au fost celebrate, miercuri, reuşitele remarcabile obţinute de sportivi, contribuţia antrenorilor şi implicarea asiduă a celor care au susţinut delegaţiile de sportivi şi care gestionează Misiunea Olimpică din România.
ROMÂNIA
Nicolae Ciucă: Sportivii medaliați la Jocurile Olimpice ne-au adus aminte de ce am devenit politicieni – să punem resurse la dispoziția copiilor acestei țări
Published
4 months agoon
August 12, 2024Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, i-a felicitat, luni, pe sportivii români care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, mulţumindu-le pentru că au reuşit să inspire o ţară întreagă şi să-i facă pe politicieni să-şi amintească faptul că trebuie să ajute, să susţină şi să se pună la dispoziţia copiilor acestei ţări.
“S-au încheiat Jocurile Olimpice şi culorile albastru, galben şi roşu au fost prezente pe podiumuri în spatele celei mai valoroase delegaţii româneşti din ultimii 16 ani. David Popovici, Andrei Cornea, Marian Enache, Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, Roxana Anghel, Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc, Mihaela Cambei şi Ana Maria Bărbosu, mă înclin în faţa efortului şi muncii dumneavoastră şi vă mulţumesc. Să auzi ‘Deşteaptă-te, române!’ la Paris Defense Arena şi în afara stadionului pentru sporturi nautice Vaires-sur-Marne, să auzi strigăte de bucurie în cartierele româneşti la fiecare cursă sau probă terminată şi câştigată, să auzi copii spunând ‘vreau să respir ca David Popovici’ este un vis pe care generaţia mea l-a avut pentru generaţia voastră. Vis pe care aţi reuşit să îl transformaţi în realitate. Aţi concurat cu ambiţie şi forţă şi aţi câştigat cu eleganţă şi graţie”, a scris Ciucă, într-o postare pe Facebook, citată de Agerpres.
El a precizat că textul nu se vrea a fi o băgare în poză peste aceşti mari sportivi.
“Ci doar un umil ‘mulţumesc’ către cei care au reuşit să inspire o ţară întreagă şi să ne facă pe noi, clasa politică, să ne aducem aminte de ce am devenit politicieni: să ajutăm, să susţinem şi să ne punem la dispoziţia copiilor acestei ţări. Fie că vor să facă performanţă în sport, matematică, arhitectură, robotică, şah, medicină etc, tinerii au nevoie în primul rând ca noi, politicienii, să le punem la dispoziţie resurse, infrastructură şi profesionişti capabili să aducă la suprafaţă tot ceea ce este mai valoros într-un copil cu har”, a susţinut liderul PNL.
E nevoie atât de investiţii în bazine, stadioane, antrenori, dar şi de recompensarea copiilor care fac performanţă, în orice domeniu, prin diverse programe, a opinat Ciucă.
“Nu ştim câţi copii merituoşi a pierdut România pe parcursul acestor 35 de ani, din cauza lipsei de interes în ceea ce priveşte performanţa. Poate că acela care ar fi putut găsi tratamentul împotriva cancerului face cu totul altceva. De ce? Din cauza lipsurilor care nu i-au permis mutarea din mediul rural într-un oraş mare, la o Facultate de Medicină. De ce? Pentru că nu a fost nimeni acolo să îl vadă, să îl aprecieze, să îl încurajeze şi să îl susţină. Pentru că nişte campioni şi-au sacrificat copilăria pentru a ne face pe noi, românii, să ne simţim inspiraţi şi valoroşi prin asociere, trebuie să schimbăm sistemul din temelii. Nu doar să investim în bazine, stadioane, antrenori, dar să recompensăm copiii care fac performanţă, în orice domeniu, prin diverse programe menite să le menţină interesul, bucuria şi de a face sacrificiul mai suportabil”, a mai scris Nicolae Ciucă.
Liderul PNL a subliniat că, pe termen lung, investiţia în sport înseamnă de fapt o investiţie în sănătatea publică, deoarece vom avea o generaţie mai fericită şi mai viguroasă din punct de vedere fizic şi mental.
“Ştiu că au promis şi înainte că se vor ocupa de sport, ştiu că cel mai utilizat cuvânt al unui politician este ‘promit’. Dar eu nu sunt politician de meserie şi nu promit. Eu sunt militar de carieră, ştiu ce înseamnă să te trezeşti la patru dimineaţa în fiecare zi, ştiu ce înseamnă efortul susţinut, disciplina, tenacitatea şi durerea. Durerea de a-ţi depăşi limitele şi de a mai putea un pic chiar şi atunci când nu mai poţi deloc. Dacă România îşi va menţine cursul stabil către pace – iar alături de mine acest lucru este o certitudine – atunci nimic nu mă va împiedica să sprijin, cu toate prerogativele funcţiei, performanţa. Am ascultat şi am înţeles de ce au nevoie sportivii şi toţi copiii care luptă pentru a se autodepăşi. De aceea, voi avea nevoie de ajutorul campionilor, căci din decembrie mă voi consulta cu ei în orice decizie majoră menită să schimbe parcursul anevoios către victorie, într-unul mai lin şi mai uşor. Putem face multe împreună, important e să vrem, nu să promitem. Încă o dată, felicitări delegaţiei României! Nu suntem mândri că suntem români pe spatele acestor copii, suntem mândri că suntem contemporani cu asemenea români, care ne aduc aminte că avem o ţară care trebuie să investească absolut tot în generaţia următoare!”, a conchis Ciucă.
SPORT
Peste 100 de lideri mondiali, inclusiv Klaus Iohannis, prezenți la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, unde Nadia Comăneci a purtat torța olimpică alături de Rafael Nadal, iar Celine Dion a interpretat pe Turnul Eiffel ”Hymne a l’amour” compus de Edith Piaf
Published
4 months agoon
July 27, 2024Ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de la Paris s-a desfășurat vineri seară în prezența a peste 100 de șefi de state și de guverne, inclusiv președintele Klaus Iohannis, iar liderul gazdă, președintele Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de vară, ediția cu numărul 33, după un spectacol infuzat de grandoare, culoare, cu echipele olimpice defilând pe vaporașe pe râul Sena, cu sportivi emblematici, inclusiv fosta gimnastă Nadia Comăneci, purtând torța olimpică; un spectacol încheiat printr-o interpretare muzicală de excepție a celebrei Celine Dion, de la primul etaj al Turnului Eiffel.
“Declar deschise Jocurile de la Paris, ediția cu numărul 33 a timpurilor moderne”, a spus Macron.
Anterior ceremoniei, președintele francez Emmanuel Macron și soția sa Brigitte au găzduit o recepție la Palatul Elysée pentru cei peste 100 de lideri mondiali prezenți la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
Președintele Klaus Iohannis a participat la recepție de la Elysée și la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Place du Trocadéro alături de soția sa Carmen, după ce cu o zi în urmă a inaugurat Casa României la Paris.
La recepția pentru șefii de stat și de guvern găzduită de Președintele Emmanuel Macron cu prilejul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 pic.twitter.com/xAm0EBZxjl
— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) July 26, 2024
Delegaţia României a defilat pe Sena la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, purtătorii de drapel ai țării noastre au fost soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc. “Team Romania” a avut o delegație numeroasă, în jur de 50-60 de sportivi fiind prezenți pe ambarcațiune, potrivit Eurosport.
România este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de 106 sportivi.
Prima echipă care a defilat a fost, conform tradiţiei, cea a Greciei, urmată de cea a refugiaţilor, care a defilat sub drapelul olimpic.
Acestea nu au fost singurele momente de vârf ale României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară.
Dirijorul român Cristian Măcelaru a dirijat, în cadrul ceremoniei, Orchestra Națională a Franței.
Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a obținut aurul olimpic cu nota 10, la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, a purtat torța olimpică alături de alte legende ale sportului.
Fostul mare decar al fotbalului francez și al lumii, Zinedine Zidane, a fost cel care i-a înmânat torţa olimpică tenismanului spaniol Rafael Nadal, aflat în pragul retragerii din activitate. Nadal, dublu campion olimpic și multiplu campion la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, a pornit apoi cu o ambarcaţiune în care au mai purtat torţa Serena Williams, Carl Lewis şi Nadia Comăneci.
Fosta jucătoare franceză de tenis Amélie Mauresmo a primit torţa olimpică la mal, actuala directoare a turneului de la Roland Garros înmânând-o apoi fostului baschetbalist Tony Parker, care a purtat-o în dreptul Muzeului Luvru.
Flacăra olimpică a trecut şi pe la alţi foşti mari sportivi francezi, olimpici şi paralimpici, ultimii purtători ai torţei fiind judoka Teddy Riner şi fosta atletă Marie-Jose Perec, care au aprins vasul olimpic, aflat în Grădinile Tuileries. Vasul olimpic, un inel cu un diametru de şapte metri, a fost ataşat de un balon cu aer cald şi înălţat la 30 de metri.
Solista canadiană Celine Dion a încheiat festivitatea cu melodia ”Hymne a l’amour”, compusă de Edith Piaf.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA: România a trecut “prin cel mai mare atac hibrid pornit de Rusia împotriva oricărei țări”. Bucureștiul trebuie să invoce articolul 4 al NATO
Ucraina: Interferența Rusiei în alegerile din România confirmă că planurile agresive ale Kremlinului se extind la UE și NATO, afirmă șeful diplomației de la Kiev
Ursula von der Leyen, după discuția cu Klaus Iohannis: Comisia va lucra pentru ca platformele online să respecte normele UE privind alegerile din Europa
Vicepreședintele PE, Victor Negrescu, prezintă cinci măsuri concrete pentru ca românii să-și recapete încrederea în instituțiile democratice
Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen au convenit consolidarea securității social media în UE după alegerile din România
România a rămas fermă în fața ingerințelor străine și a redat vocea poporului, transmite ministrul de externe al Estoniei după anularea alegerilor prezidențiale
Marea Britanie rămâne un “aliat al României și are încredere în democrația sa” după interferența Rusiei în alegerile prezidențiale
Antonio Costa organizează primul summit al liderilor europeni. Situația din Ucraina, extinderea UE și relația transatlantică, subiecte pe agendă
Ucraina și Italia doresc o coordonare mai strânsă la nivelul liderilor europeni pentru a spori furnizarea de sisteme de apărare aeriană către Kiev
EXCLUSIV Daniel Fried, expert Atlantic Council: Interferența Rusiei vizează realizările democratice ale României după 1989. Decizia controversată a CCR, luată în contextul unor acuzații “credibile” de ingerință externă
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România
Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România
Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE
Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale
Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat
Trending
- U.E.1 week ago
Eurobarometru: 56% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, iar 68% se simt atașați de Europa. 61% dintre români au încredere în NATO
- POLITICĂ5 days ago
Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta
- INTERVIURI3 days ago
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
- POLITICĂ2 days ago
Calea Europeană a sesizat Curtea Constituțională, solicitând reluarea turului întâi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate
- NATO3 days ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității