Connect with us

INTERNAȚIONAL

Joe Biden, un nou discurs istoric la Varșovia: Autocrații nu înțeleg decât un singur cuvânt – NU. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia

Published

on

© The White House

Corespondență din Varșovia

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat marţi, într-un discurs istoric și epocal susținut la Varşovia, că la un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina ”Kievul rămâne puternic”, NATO este mai unită ca niciodată, democrațiile s-au raliat susținerii valorilor, deşi preşedintele rus Vladimir Putin credea că Alianţa se va rupe și tot liderul autocrat de la Kremlin credea că va învinge Ucraina.

În urmă cu un an, lumea se pregătea pentru căderea Kievului. Pot să raportez: Kievul este puternic, Kievul este mândru, este înalt și, cel mai important, este liber“, a declarat Biden la Castelul Regal din Varșovia, într-un discurs perceput și ca o confruntare politică cu liderul rus Vladimir Putin, care în aceeași zi a susținut un discurs privind Starea Națiunii, puternic centrat pe a învinui Occidentul pentru războiul ilegal declanșat de Rusia.

Într-un nou discurs epocal și istoric susținut în curtea Palatului Regal din Varșovia, pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina, liderul american e elogiat curajul ucrainenilor și al președintelui Zelenski, a vorbit despre simbolismul solidarității și rezistenței poloneze în anii Războiului Rece și ai comunismului, pentru a menționa apoi și Republica Moldova și hotărârea acestei țări și a președintei Maia Sandu în a alege libertatea și calea aderării la UE.

“Când președintele Putin a ordonat tancurilor sale să intre în Ucraina, a crezut că vom întoarce spatele . S-a înșelat”, a spus Biden.

Liderul american a subliniat faptul că aliații au fost puternici în fața agresiunii Rusiei, care a reprezentat un test pentru toate democrațiile.

Când Rusia a invadat, nu a fost testată doar Ucraina. Întreaga lume s-a confruntat cu un test de zile mari. Europa a fost testată. America a fost testată. NATO a fost testată. Toate democrațiile au fost testate“, a declarat el.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor găzdui în 2024 un summit al NATO. ”Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. NATO este solidă ca o stâncă”, a afirmat el.

Natura epocală a discursului său a stat din nou în faptul că Biden a reafirmat teza conform căreia am intrat în epoca bătăliei dintre democrații și autocrații, cerând protejarea democrației.

Putin credea că autocrații ca el sunt duri – iar liderii democrațiilor moi. Apoi a întâlnit voința de fier a Ucrainei, a Americii și a națiunilor de pretutindeni. Națiuni care refuză să accepte o lume guvernată de frică și forță. Autocrații nu înțeleg decât un singur cuvânt: NU. Nu, nu-mi veți lua țara. Nu, nu-mi veți lua libertatea. Nu, nu-mi veți lua viitorul. Voi repeta în această seară ceea ce am spus anul trecut în același loc. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va putea niciodată să ușureze dragostea poporului pentru libertăți. Brutalitatea nu va măcina niciodată voința celor liberi. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, niciodată“, a spus Biden.

 

Joe Biden a subliniat că Rusia comite crime împotriva umanității împotriva poporului ucrainean şi a dat asigurări că Occidentul nu complotează să atace Rusia. El l-a condamnat apoi pe președintele rus Vladimir Putin pentru invazia, care a început la 24 februarie anul trecut.

“Acest război nu este niciodată o necesitate. Este o tragedie. Președintele Putin a ales acest război. Fiecare zi în care războiul continuă este alegerea lui. El ar putea pune capăt războiului cu un cuvânt. Este simplu. Dacă Rusia ar înceta să invadeze Ucraina, ar pune capăt războiului. Dacă Ucraina ar înceta să se mai apere împotriva Rusiei, ar fi sfârșitul Ucrainei. De aceea, împreună, ne asigurăm că Ucraina se poate apăra singură”, a declarat Biden.

Înaintea discursului președintelui american, președintele polonez Andrzej Duda a vorbit în fața Castelului Regal din Varșovia, el spunând că apărătorii Ucrainei vor învinge și că acest sacrificiu al ucrainenilor va aduce victoria. El a făcut apel la toți liderii țărilor europene și ale NATO să sprijine Ucraina.

În primul rând al oficialilor europeni care au participat la discursul susținut de Biden la Varșovia s-a aflat, alături de președintele Poloniei, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Discursul lui Biden vine la o zi distanță după o vizită surpriză, deopotrivă istorică și simbolică, la Kiev, pentru a reafirma susținerea pentru Ucraina în ajunul împlinirii unui an de la debutul invaziei militare a Rusiei.

Înaintea acestui mesaj adresat lumii întregi de pe flancul estic al NATO, președintele american a avut convorbiri bilaterale cu omologul său polonez, Andrzej Duda, iar miercuri va participa la un summit extraordinar al formatului “București 9”, un grup al aliaților din flancul estic al NATO creat de președinții României și Poloniei, scopul participării lui Biden fiind de “a reafirma sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru securitatea Alianței”.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022.

La doar câteva săptămâni mai târziu, în luna martie a anului trecut, Biden a făcut o călătorie planificată în grabă la Bruxelles și în Polonia, într-o încercare timpurie de a arăta că SUA vor fi unite cu Ucraina și cu aliații Americii împotriva Rusiei.

Citiți și Joe Biden, discurs epocal la Varșovia: Suntem într-o mare și lungă bătălie între democrație și autocrație. Este sarcina generației noastre să apere democrația în fața unui dictator. Acest om nu mai poate rămâne la putere

Atunci, liderul SUA a susținut un discurs la Varșovia, unde a reafirmat unitatea NATO în fața agresiunii ruse din Ucraina, o alocuțiune rostită la finalul unei vizite în Europa care a debutat cu summit-urile NATO, G7 și cu participarea liderului de la Casa Albă la summitul Consiliului European, la Bruxelles.

“Suntem din nou într-o mare bătălie pentru libertate, o bătălie între democrație și autocrație, între libertate și represiune. În această bătălie, trebuie să fim lucizi. Această bătălie nu va fi câștigată nici în câteva zile, nici în câteva luni. Trebuie să ne întărim pentru lupta lungă care ne așteaptă”, a declarat președintele american, pe 26 martie 2022, la o lună de la invazia Rusiei în Ucraina, în același loc – Palatul Regal din Varșovia.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

SUA

Șase foști ambasadori americani, scrisoare către români: Suntem încrezători că poporul român va vedea aceste atacuri din partea unor state autoritare ca lovituri de stat nereușite

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

Șase foști ambasadori ai Statelor Unite în România au realizat joi un demers fără precedent de susținere a democrației românești în contextul alegerilor prezidențiale, transmițând o scrisoare comună că “actuala cursă electorală din România reprezintă o cauză de îngrijorare majoră” și manifestându-și încrederea că “poporul român va vedea aceste atacuri din partea unor state autoritare ca lovituri de stat nereușite”.

“Actuala cursă electorală din România reprezintă o cauză de îngrijorare majoră. Suntem în special îngrijorați că România a fost ținta unui atac social-media și cibernetic masiv concertat de către un actor statal. (…) Suntem încrezători că poporul român va vedea aceste atacuri din partea unor state autoritare ca lovituri de stat nereușite și nu va permite ca ele să erodeze apropierea pe care am avut-o întotdeauna cu România. (…) România nu are un prieten mai bun ca Statele Unite, iar Statele Unite apreciază profund această relație“, se arată în scrisoarea semnată de Alfred Moses, James Rosapepe, Michael Guest, Nicholas Taubman, Hans Klemm, Adrian Zuckerman.

Scrisoarea celor șase foști ambasadori reprezintă ultimul demers din partea SUA după ce președintele Klaus Iohannis a autorizat desecretizarea documentelor din ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării și după ce România i-a informat pe aliații din NATO că va lua “toate măsurile necesare pentru a proteja democrația, securitatea națională și suveranitatea”.


Scrisoarea integrală a foștilor ambasadori SUA în România:

“Dragi prieteni români,

Am avut privilegiul extraordinar de a servi ca ambasadori ai Statelor Unite în România pentru mare parte din ultimii 35 de ani. Am fost martori cum tânăra democrație în România a prins rădăcini și a înflorit. Toți cunoaștem vechea zicală – „odată ce ajungi în România, nu poți să nu te îndrăgostești de ea.” Și într-adevăr așa a fost. Iubim România pentru frumusețea, caracterul și înțelepciunea infailibilă a poporului ei.

Statele Unite și noi, ca reprezentanți ai săi, am făcut întotdeauna tot ce am putut pentru a încuraja și sprijini înfăptuirea destinului democratic al României. Am sprijinit și încurajat întotdeauna poporul român pentru a construi un viitor mai bun și mai prosper pentru sine și copiii săi.

Acum, privind în urmă, fără a asuma niciun merit, suntem încântați să vedem că după numai 35 de ani de la înfrângerea comunismului, românii împărtăşesc un simţ statornic al democrației. Investiția României în democrație continuă să asigure progres social și economic.

În aceşti 35 de ani, poporul român a demonstrat determinare și entuziasm pentru democrație, a cerut cu ardoare adevăr și onoare din partea liderilor săi, a manifestat viziune și dorință pentru o țară care de multe ori performează cu mult peste potenţial. Asta a câștigat inima poporului american și a făcut din Statele Unite cel mai bun prieten și aliat pe care România îl poate vreodată avea.

Români din diferite medii, mândri “că i-au așteptat pe americani,” au îmbrățișat valorile americane ale democrației, libertăţii și antreprenoriatului. Ei au văzut America drept partenerul care i-a salvat de tiranie, le-a dat ultima speranţă pentru a respinge fanatismul și înşelătoria, a repreprezentat o garanţie fermă pentru securitate, prosperitate și progres. Aceasta este România pe care noi o cunoaștem din multele noastre călătorii în toate colțurile țării. Asta este ceea ce am învățat despre România de la oamenii pe care i-am întâlnit în fiecare oraș, sat și comunitate pe care le-am vizitat.

Actuala cursă electorală din România reprezintă o cauză de îngrijorare majoră. Suntem în special îngrijorați că România a fost ținta unui atac social-media și cibernetic masiv concertat de către un actor statal. Astfel de atacuri hibride devin din ce în ce mai frecvente ca mijloc de a submina țări democratice.

Suntem încrezători că poporul român va vedea aceste atacuri din partea unor state autoritare ca lovituri de stat nereușite și nu va permite ca ele să erodeze apropierea pe care am avut-o întotdeauna cu România. Suntem încrezători că România nu va permite acestor influențe autoritare să distrugă procesul democratic. Legătura de încredere între prietenii români și americani nu va fi niciodată subminată.

Suntem convinși că poporul român nu va permite un astfel de deznodământ. Avem încredere în înțelepciunea poporului român pentru a menține vie acea flacără călăuzitoare ce strălucește puternic pentru libertate, democrație și prosperitate. România nu are un prieten mai bun ca Statele Unite, iar Statele Unite apreciază profund această relație. Împreună, popoarele României și Statelor Unite vor înfăptui pacea, democrația și prosperitatea.

Alfred Moses

James Rosapepe

Michael Guest

Nicholas Taubman

Hans Klemm

Adrian Zuckerman”


Statele Unite au transmis miercuri prima reacție de la nivelul Departamentului de Stat cu privire la alegerile din România, declarându-se “îngrijorate” de raportul CSAT “privind implicarea Rusiei în activități cibernetice maligne menite să influențeze integritatea procesului electoral din România” și precizând că aceste informații trebuie “investigate pe deplin pentru a asigura integritatea procesului electoral din România”. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mathew Miller, a avertizat, într-o declarație de presă, că “orice îndepărtare a politicii externe a României de alianțele sale occidentale prin interferența unui actor străin ar avea un impact negativ grav asupra cooperării România-SUA în materie de securitate“.

Ulterior, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ridicat în plenul reuniunii miniștrilor de externe din OSCE problema ingerințelor Rusiei și a eforturilor Moscovei de a influența recentele alegeri prezidențiale din România.

Autoritățile române devoalează un efort rusesc – de amploare și bine finanțat – de a influența recentele alegeri prezidențiale“, a declarat Blinken, conform intervenției sale difuzate de Departamentul de Stat.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

VIDEO Maia Sandu a venit la București pentru Elena Lasconi: Eu voi vota cu ea. Avem nevoie de România și Elena Lasconi nu va renunța la relația cu R. Moldova

Published

on

© Maia Sandu/ Facebook

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit joi la București cu candidata pro-europeană la funcția de președinte al României, Lasconi, căreia i-a transmis susținerea explicită la turul al doilea al scrutinului prezidențial.

“Îi mulțumesc tare mult doamnei președinte Maia Sandu pentru că a venit la București să mă susțină. Am multe de învățat de la domnia sa, este un exemplu de lider curajos și sunt extrem de onorată că are încredere în mine și în puterea noastră, a cetățenilor români, de a le ține piept rușilor. M-a emoționat când am auzit-o povestind că România a fost un model pentru Republica Moldova și că speră să rămână așa în continuare. Maia Sandu are un mesaj pentru noi toți, ascultați-o, vă rog! Este o voce onestă, clară, care știe ce poate face propaganda rusă”, a transmis Elena Lasconi, după discuție.

 

Ca urmare a întâlnirii, Maia Sandu a transmis că o va vota pe Elena Lasconi și i-a îndemnat pe români să procedeze la fel.

“Dragi români, în acest sfârșit de săptămână din nou mergem la vot. Eu voi vota cu Elena Lasconi, pentru că este autentică și simt că iubește România. Cel mai periculos pentru o națiune este când e cuprinsă de frică și dușmănie. Înțeleg că mulți dintre noi sunt cuprinși de îngrijorare și caută un lider cu caracter care să ne unească. Cred că doamna Lasconi poate fi acel lider curajos și cu dragoste față de români care să unească și care să țină România pe calea cea dreaptă. Pentru noi, cei din Republica Moldova, România întotdeauna a fost un model de urmat. Prin efortul românilor, România stă azi cu fruntea sus în Uniunea Europeană. Progresele se văd cu ochiul liber. De aceea și noi vrem să fim parte din Uniunea Europeană, dar avem nevoie de ajutorul vostru. Știu că Elena Lasconi nu va renunța la relația cu Republica Moldova, ci va continua ce am început să facem împreună. Avem multe proiecte frumoase de realizat. Destinul nostru comun este lumea liberă – bunăstarea, stabilitatea și dezvoltarea pe care le aduce apartenența la Uniunea Europeană. Am încredere că, așa cum românii au făcut-o de-a lungul istoriei, Elena Lasconi se va lupta pentru țară și va câștiga pentru țară. Pentru o Românie puternică, respectată, pentru ca toți românii, de acasă și de peste hotare, să fie uniți, respectați și mândri de națiunea lor în Europa și în lume. Așadar, pentru mine și pentru mulți alții, viitorul nostru pașnic și prosper e cu „DA“ pentru Elena Lasconi! Așa să ne-ajute Dumnezeu!”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

 

Întrevederea dintre cele două a avut loc după ce Lasconi precizase că a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu, căreia i-a transmis candidatei USR că de bilanțul alegerilor din România depinde destinul european al celor două state românești.

“Mi-a spus că înțelege mai bine decât oricine câta presiune este pe mine. Că trebuie să mă gândesc că este responsabilitatea tuturor, în ceea ce privește calea pe care vrem să o alegem, dacă este europeană sau nu. Eu nu reușesc să mă detașez, încerc să dau tot ce este mai bun din mine în fiecare zi, pentru ca rezultatul să fie Elena Lasconi, adică drumul european”, a spus Lasconi, după ce, în primul tur al scrutinului prezidențial, moldovenii cu cetățenie română i-au oferit peste 56% din sufragii.

Maia Sandu s-a aflat în România cu o zi înainte să debuteze în străinătate turul al doilea de scrutin al alegerilor și la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a autorizat desecretizarea documentelor din ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 28 noiembrie, documentele cuprinzând “informaţii relevante privind operaţiuni externe maligne, inclusiv finanţare ilegală, amplificare sintetică a unor campanii digitale şi atacuri cibernetice de amploare care au avut ca ţintă alegerile prezidenţiale din România”.

Continue Reading

NATO

Germania, primul stat UE care reacționează la tentativele Rusiei de a influența alegerile din România: Putin vrea să ne dezbine și să submineze UE și NATO

Published

on

© European Union 2024

Germania se alătură Statelor Unite, devenind al doilea aliat NATO și primul stat membru al UE care reacționează la tentativele de influențare a alegerilor prezidențiale din România, subliniind că președintele rus Vladimir Putin “vrea să ne dezbine și să submineze unitatea în cadrul UE și NATO”.

Raportul autorităților române arată că dezinformarea rusă influențează alegerile prezidențiale din România: Putin vrea să ne dezbine și să submineze unitatea în cadrul UE și NATO. Dar Europa rămâne puternică. Împreună, ne vom proteja democrațiile de amenințările hibride“, a transmis Ministerul de Externe german condus de Annalena Baerbock într-un mesaj pe rețeaua sociala X.

 

Poziția Germaniei vine după ce președintele Klaus Iohannis a autorizat desecretizarea documentelor din ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării și după ce România i-a informat pe aliații din NATO că va lua “toate măsurile necesare pentru a proteja democrația, securitatea națională și suveranitatea”.

Documentele desecretizate de președintele Klaus Iohannis din cadrul ședinței CSAT din 28 noiembrie arată că în urma activităților specifice pe linie de contraspionaj, au fost obținute date certe care relevă intențiile unor persoane de pe teritoriul României de a afecta suveranitatea statului român, “stabilindu-și obiectivul comun de a sprijini demersurile politice ale candidatului Călin Georgescu de a accede pe funcția de președinte al României”.

Statele Unite au transmis miercuri prima reacție de la nivelul Departamentului de Stat cu privire la alegerile din România, declarându-se “îngrijorate” de raportul CSAT “privind implicarea Rusiei în activități cibernetice maligne menite să influențeze integritatea procesului electoral din România” și precizând că aceste informații trebuie “investigate pe deplin pentru a asigura integritatea procesului electoral din România”. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mathew Miller, a avertizat, într-o declarație de presă, că “orice îndepărtare a politicii externe a României de alianțele sale occidentale prin interferența unui actor străin ar avea un impact negativ grav asupra cooperării România-SUA în materie de securitate“.

Ulterior, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ridicat în plenul reuniunii miniștrilor de externe din OSCE problema ingerințelor Rusiei și a eforturilor Moscovei de a influența recentele alegeri prezidențiale din România.

Autoritățile române devoalează un efort rusesc – de amploare și bine finanțat – de a influența recentele alegeri prezidențiale“, a declarat Blinken, conform intervenției sale difuzate de Departamentul de Stat.

Potrivit unor surse CaleaEuropeană.ro, delegația României a părăsit sala reuniunii atunci când ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, și-a susținut discursul la Consiliul Ministerial al OSCE, care reunește cele 57 de țări participante la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
JUSTIȚIE10 hours ago

CCR, după solicitările privind legalitatea procesului electoral: Au fost înregistrate și urmează să fie examinate conform prevederilor constituționale și legale în cadrul procesului de validare a alegerilor

SUA10 hours ago

Șase foști ambasadori americani, scrisoare către români: Suntem încrezători că poporul român va vedea aceste atacuri din partea unor state autoritare ca lovituri de stat nereușite

REPUBLICA MOLDOVA11 hours ago

VIDEO Maia Sandu a venit la București pentru Elena Lasconi: Eu voi vota cu ea. Avem nevoie de România și Elena Lasconi nu va renunța la relația cu R. Moldova

COMISIA EUROPEANA14 hours ago

Comisia Europeană intensifică monitorizarea alegerilor din România și ordonă TikTok „să păstreze neatinse toate datele și dovezile” privind riscurile sistemice asupra procesului electoral

NATO14 hours ago

Germania, primul stat UE care reacționează la tentativele Rusiei de a influența alegerile din România: Putin vrea să ne dezbine și să submineze UE și NATO

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI14 hours ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: A fi pro-european și pro-NATO înseamnă fonduri europene, libera circulație, dreptul de a lucra în alte state europene, pace și securitate

REPUBLICA MOLDOVA14 hours ago

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a solicitat instituirea stării de urgență energetică

ROMÂNIA15 hours ago

ICI București și ACSAPPR au semnat un acord de parteneriat privind dezvoltarea și digitalizarea sectorului agricol și piscicol din România

PARLAMENTUL EUROPEAN15 hours ago

PE, apel către statele UE să impună sancțiuni împotriva liderilor politici pro-ruși din Georgia pentru îndepărtarea dramatică a țării de calea sa europeană

POLITICĂ15 hours ago

Marcel Ciolacu, un nou îndemn către români să iasă la vot: “Să rămânem pe calea europeană, pe calea dezvoltării!

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI21 hours ago

Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm

INTERVIURI2 days ago

INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII2 days ago

Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni

INTERVIURI3 days ago

INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria

POLITICĂ3 days ago

Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 days ago

Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE

POLITICĂ4 days ago

Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale

ROMÂNIA5 days ago

Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat

Trending