John Kerry a sosit la Kiev cu o ofertă de ajutor financiar pentru Ucraina

john kerry flickr.com Ralph AlswangSecretarul de Stat John Kerry a sosit marţi la Kiev, într-o vizită efectuată în semn de susţinere faţă de noul regim ucrainean, oficiali americani afirmând că sunt “alarmaţi” din cauza unei „consolidări” a prezenţei militare ruse în crimeea, relatează AFP, potrivit Adevarul.ro.

Cu ocazia acestei vizite simbolice de câteva ore a lui Kerry, Statele Unite oferă totodată o asistenţă economică Kievului, promiţând acordarea sumei de un miliard de dolari în cadrul unui împrumut internaţional, potrivit unor oficiali care călătoresc împreună cu secretarul de Stat şi reprezentanţi ai presei.

„Secretarul de Stat Kerry se va întâlni cu reprezentanţii noului Guvern ucrainean, liderii (Parlamentului) şi membri ai societăţii civile”, a anunţat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki. În Ucraina, şeful diplomaţiei americane “va reafirma sprijinul puternic al Statelor Unite pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei”, potrivit comunicatului.

Duminică dimineaţă, Kerry a denunţat „agresiunea” şi “invazia” rusă în Ucraina. De asemenea, Kerry a avertizat  Rusia că ar putea să-şi piardă locul în cadrul G8.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.