Joseph Daul, ales presedinte al Partidului Popularilor Europeni (PPE)

joseph-daulAdunarea Politică a Partidului Popular European  (compus din 73 de partide din 39 de țări) l-a ales astazi pe Joseph Daul în funcția de președinte, cu 112 voturi pentru din 124 de voturi exprimate,  potrivit unui comunicat al PPE, dat publicităţii la Bruxelles.

Joseph  Daul, care este in acelasi timp Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, a fost propus pentru aceasta functie de către UMP (Union pour un Mouvement Populaire/Uniunea pentru o Miscare Populara) din Franța.

“Este o mare onoare pentru mine faptul ca am primit acest mandat si ca am fost insarcinat de catre delegatii partidelor membre, asociațiilor și grupurilor politice sa conduc partidul mai departe, mai cu seama in momente de provocari majore, respectiv apropierea alegerilor europene din mai 2014. Voi face tot ce imi va sta in putinta pentru a continua activitatea extraordinară a lui Wilfried Martens, care a fost un lider angajat carea  transformat PPE in cel mai mare și influent partid politic european”, a declarat Joseph Daul .

“Mandatul meu se va baza pe trei principii: unitate , continuitate și responsabilitate. Imi voi dedica intreaga energie pentru a  convinge  cetățenii să voteze o Europă care va lucra pentru ei. Reafirm de asemenea angajamentul PPE făcut la Congresul de la București: lansarea unei  campanii electorale la nivelul intregii Uniuni Europene, condusă de candidatul nostru, care va fi ales la Congresul de la Dublin din perioada 6-7 martie 2014”, a adăugat președintele PPE.

PPE include, în prezent, 73 de partide din 39 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene (CE) şi Consiliului European, 13 şefi de stat şi de guvern din UE, 13 membri ai CE şi cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.