Joseph Daul MEP: următorul Cadru Financiar Multianual (CFM) ar trebui să fie orientat spre investiţii, flexibilitate şi sprijinul pentru obiectivele noastre politice

“Bugetul Uniunii Europene trebuie să joace un rol strategic. Acest CFM trebuie să furnizeze o valoare adăugată prin investiţii ce stimuleaza creşterea. CFM trebuie să permită, de asemenea flexibilitate, astfel încât UE să poată să reacţioneze şi să canalizeze fonduri după caz”, a declarat Joseph Daul MEP, preşedinte al Grupului PPE, potrivit comentând cu privire la negocierile privind CFM, care vor contura mai bine în lunile viitoare.

Preşedinţia daneză a UE a prezentat un “pachet complet de negociere complet”, un cadru în care statele membre să negocieze calea spre un acord politic cu privire la cheltuielile Uniunii Europene şi a resurselor în următorii şapte ani.

Marian-Jean Marinescu MEP, vice-preşedinte al Grupului PPE si responsabil de buget şi politici structurale, a declarat cu privire la priorităţile Parlamentului că: “Raportul condus de către colegul meu, Salvador Garriga Polledo MEP, care a fost adoptat la 8 iunie 2011, este poziţia de negociere a Parlamentului European pe noul CFM. Nu vom fi în măsură să îndeplinim obiectivele politice ale UE fără un buget solid si raţional, orientat spre investiţii. ”

“De asemenea, este important ca puterile legislative ale Parlamentului European, prevăzute în tratate, sa fie respectate în timpul negocierilor privind politicile viitoare ale UE legate de CFM. Parlamentul European nu va permite să fie trecut cu vederea”, a continuat domnul Marinescu.

Informaţii suplimentare AICI.

Foto: europarl.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.