Connect with us

U.E.

Joseph Daul susține propunerea Comisiei Europene privind următorul Cadru Financiar Multianual: Bugetul UE este unul ambițios și va proteja viitorul cetățenilor europeni

Published

on

Președintele Partidului Popular European, Josheph Daul, consideră că bugetul propus astăzi de Comisia Europeană pentru următorul Cadru Financiar Multianual (CFM), catalogându-l drept unul ambițios care va proteja viitorul europenilor și cere grăbirea procesului astfel încât cetățenii europnei să nu sufere de pe urma neintrării în vigoare a bugetului, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

“În interesul cetățenilor europeni și al întreprinderilor, adoptarea și implementarea bugetului european nu pot fi amânate. Aceasta înseamnă că CFM trebuie finalizat înainte de alegerile europene din 2019, iar comisarul Oettinger se poate baza pe sprijinul PPE. Solicităm instituțiilor să colaboreze pentru a furniza bugetul cetățenilor europeni. Fiecare euro cheltuit trebuie să facă o diferență pentru poporul european, să îi asigure viitorul și să sporească competitivitatea economiei europene.”

Acesta își exprimă sprijinul pentru continuarea Politicii de Coeziune, a Politicii Agricole Comune și salută majorarea alocărilor pentru programul Erasmus+, dar și pentru Cercetare și Inovare: “CFM trebuie să continue politici de succes, cum ar fi Politica Agricolă Comună (PAC) și Politica de Coeziune. Pregătirea pentru viitor înseamnă, de asemenea, să investim în oameni și cunoștințele noastre. Susținem pe deplin bugetul majorat al Comisiei Europene pentru programul Erasmus +, cercetare și inovare.”

Daul este încrezător în capacitatea UE de a acoperi gaura lăsată de plecaera Marii Britanii: “Brexit poate influența forma bugetului UE, dar nu își va schimba direcția și nici prioritățile. Următorul buget european va fi decis de 27 de state membre pentru 450 de milioane de europeni. Deciziile luate de cele 27 trebuie să fie respectate de către 27, dat fiind că solidaritatea stă la baza tuturor acțiunilor europene. CFM după 2020 va forma următoarea decadă a continentului nostru și este de datoria noastră să ne asigurăm că fiecare european beneficiază de acesta.”

PPE este cel mai mare și mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care în prezent include 77 de membri și parteneri din 41 de țări, președinții Comisiei Europene, Consiliul European și Parlamentul European, 9 UE și 5 șefi de stat și guvern din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene și cel mai mare grup din Parlamentul European.
Comisia a propus un buget total de 1.135 de miliarde de euro în credite de angajament (1.279 miliarde euro, având în vedere inflația) pentru perioada 2021-2027, echivalentul a 1,11 % din venitul național brut al UE 27.

ROMÂNIA

Incendii de vegetație | IGSU: Cei 77 de pompieri români și-au încheiat misiunea în Franța

Published

on

© IGSU - Facebook

Misiunea specială a pompierilor români în Franța, pentru stingerea incendiilor, s-a încheiat astăzi, 19 august. 

Timp de o săptămână, 77 salvatori au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite. Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente, anunță IGSU într-o postare pe pagina de Facebook

Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă. Ajutorul pe care România l-a acordat autorităților franceze a fost în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

O parte a modulului va reveni în țară astăzi, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, iar ceilalți salvatori, împreună cu tehnica de intervenție, vor ajunge în țară pe cale terestră.

Citiți și: România, solidară cu Franța în lupta cu incendiile. Țara noastră trimite 17 mijloace de intervenție și 77 de pompieri salvatori

Continue Reading

U.E.

Eurostat: În 2021, statele membre au importat 173.400 de tone de miere naturală din afara UE, în valoare de 405,9 mil. euro

Published

on

© Calea Europeana - Zaim diana

Pentru a marca Ziua mondială a albinelor, Eurostat a publicat o noua statistică pentru a evidenția cele mai recente date privind comerțul internațional cu miere.

În 2021, statele membre ale UE au importat 173.400 de tone de miere naturală din țări din afara UE, în valoare de 405,9 milioane de euro. În schimb, în 2021, doar 25.500 de tone au fost exportate de către statele membre ale UE în afara UE. Aceste exporturi au avut o valoare de 146,6 milioane de euro.

Comparativ cu 2016, importurile de miere din afara UE au crescut cu 7% în greutate, în timp ce exporturile UE către țările din afara UE au scăzut cu 10%.

Continue Reading

SUA

Statele Unite vor livra gratis Republicii Cehe opt elicoptere militare Bell

Published

on

FOTO: bellhelicopter.com

SUA vor livra gratis Republicii Cehe opt elicoptere militare Bell, a anunţat ambasada Statelor Unite la Praga, ministrul ceh al apărării considerând că aceasta este o recunoaştere a ajutorului ceh pentru Ucraina, transmite vineri Reuters, citat de Agerpres.

Astfel, Republica Cehă va primi 6 elicoptere de atac Viper AH-1Z şi două elicoptere utilitare Venom UH-1Y.

Cehia doreşte să-şi modernizeze rapid armata, înlocuind echipamente din dotare care datează din perioada sovietică, inclusiv elicoptere.

„Se vede că poziţia noastră clară şi neclintită de la începerea invaziei ruse în Ucraina este răsplătită. Nu doar că am obţinut respectul aliaţilor noştri ca urmare a eforturilor noastre de a ajuta Ucraina, dar am primit şi sprijinul lor pentru modernizarea armatei noastre”, a declarat ministrul apărării ceh Jana Cernohova pentru cotidianul Hospodarske Noviny.

Citiți și: SUA pregătesc un nou ajutor militar de aproximativ 800 milioane de dolari pentru Ucraina

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. 

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA5 days ago

Klaus Iohannis, de Ziua Marinei: Din 2023, vom face un efort pentru a crește bugetul Apărării de la 2% din PIB la 2,5%

ROMÂNIA1 week ago

România, solidară cu Franța în lupta cu incendiile. Țara noastră trimite 17 mijloace de intervenție și 77 de pompieri salvatori

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

Azerbaidjan a lansat operațiunea „Răzbunarea” împotriva forțelor armene din Nagorno-Karabah

ROMÂNIA2 weeks ago

Guvernul aprobă contractul de finanțare dintre România și BEI privind Spitalul Regional Craiova

ROMÂNIA2 weeks ago

România este ”peste graficul asumat în fața Comisiei Europene” privind stocurile de gaze naturale. Virgil Popescu: Există un grad de umplere de peste 59%, peste ținta pentru septembrie

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

R. Moldova dorește să reducă consumul de gaze pentru a diminua dependența de Gazprom. Vicepremierul Andrei Spînu: O alternativă o reprezintă păcura, care ar putea fi livrată de România

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă a dat asigurări că bugetul din 2023 va putea susține noile prevederi privind educația, iar țința de 15% pentru învățământ va fi atinsă până în 2027

U.E.3 weeks ago

Premierul spaniol, turneu în Balcanii de Vest: Locul acestei regiuni este în Uniunea Europeană

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, la Săptămâna Haferland: Dialogul intercultural, sursă a prosperității. România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale

Team2Share

Trending