SPORT
Jucătoarea de tenis Simona Halep donează bani pentru echipamente medicale: “Încurajez pe toţi cei care pot să sprijine să contribuie la eforturile de combatere a acestui virus”
Published
5 years agoon

Jucătoarea de tenis Simona Halep a anunțat marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a decis să doneze o sumă de bani pentru achiziţionarea de echipamente medicale necesare pentru combaterea coronavirusului, precizând că banii vor ajunge la autorităţile medicale din Bucureşti şi Constanţa.
“Din păcate, traversăm cu toţii o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Este pe de altă parte şi ocazia perfectă să arătăm că ştim să fim solidari şi responsabili cu vieţile noastre şi ale celor din jurul nostru. În timp ce noi stăm acasă, medicii şi personalul medical fac eforturi uriaşe să trateze şi să salveze fiecare viaţă expunându-se personal pentru binele general. Haideţi să urmăm cu stricteţe indicaţiile transmise de autorităţi şi să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieţii.
Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziţionarea echipamentelor şi materialelor necesare în asemenea situaţii, sumă ce va fi direcţionată imediat către autorităţile medicale din Bucureşti şi Constanţa. Încurajez pe toţi cei care pot să sprijine să contribuie şi ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toţii grijă de noi, să fim responsabili şi pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Halep pe Facebook.
Până marți, 17 martie, ora 10:00 pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), conform platformei știrioficiale.ro, lansată special pentru informarea corectă și din surse oficiale asupra evoluției pandemiei de coronavirus.
Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.
De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București).
În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

You may like
Serviciul de informații externe al Germaniei: Pandemia COVID-19 ar fi putut fi declanșată de un accident de laborator în Wuhan
Întărirea autonomiei strategice a UE în domeniul medicamentelor și transparența activităților comune de achiziții publice, în centrul recomandărilor propuse de PE pentru consolidarea Uniunii Europene a sănătății
Pfizer/BioNTech propun UE să plătească jumătate din prețul fiecărei doze de vaccin COVID-19 anulate (Financial Times)
The New York Times a dat în judecată Comisia Europeană pentru că nu a publicat mesajele dintre Ursula von der Leyen și șeful companiei Pfizer
FMI ajustează pozitiv previziunile privind creșterea economică globală în 2023
Statele din UE susțin introducerea testării COVID-19 pentru călătorii care vin din China
ROMÂNIA
Decorată pentru întreaga carieră în handbal, Cristina Neagu îi îndeamnă pe români să voteze: Calea europeană este cea mai potrivită pentru noi
Published
1 month agoon
May 12, 2025
Decorată luni la Palatul Cotroceni cu Ordinul Național Serviciul Credincios pentru întreaga carieră sportivă, handbalista Cristina Neagu i-a îndemnat pe cetățeni români să meargă la vot duminica viitoare, când este programat turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
După ce a fost decorată de Ilie Bolojan, Cristina Neagu a susținut declarații de presă transmis un mesaj prin care i-a îndemnat pe români să iasă masiv la vot.
“Cu siguranță o să merg să votez, cred că este o săptămână importantă pentru țara noastră. Chiar vreau să îndemn oamenii să meargă la vot și să fie cât mai responsabili”, a spus Cristina Neagu, potrivit site-ului golazo.ro.
Întrebată cum ar trebui să fie președintele următor, jucătoarea de handbal a declarat că acesta ar trebui să continue calea europeană pe care România a început-o.
“E o întrebare complicată, cred că trebuie să fie cineva care să ne reprezinte cu demnitate. Cred că suntem cu toții de acord că această cale europeană pe care România o urmează de ani de zile este cea mai potrivită pentru noi. Sigur, nu toate lucrurile sunt perfecte, suntem într-o direcție bună și sper să rămânem în aceeași direcție“, a mai spus Cristina Neagu.
Președintele interimar Ilie Bolojan a decorat-o pe handbalista Cristina Neagu, care și-a anunțat retragerea din activitate la finalul acestui sezon, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni.
Pentru performanțele remarcabile obținute în cariera sa, singura handbalistă care a câștigat de patru ori titlul de “Cea mai bună jucătoare a lumii” oferit de Federația Internațională de Handbal (IHF) a primit Ordinul “Serviciul Credincios în grad de cavaler” din partea șefului statului, relatează și Agerpres.
În vârstă de 36 de ani, Cristina Neagu a anunțat că sezonul 2024-2025 va fi ultimul pe terenul de handbal. Legitimată la CSM București din 2017, jucătoarea a reușit să câștige Cupa României în actualul sezon, iar titlul pare o formalitate.
Născută în Capitală, Cristina Neagu a început handbalul la vârsta de 12 ani, la CSȘ Nr. 5 din București. Ca senioară a mai jucat pentru HC Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Rm. Vâlcea și ZRK Buducnost Podgorica.
În decembrie 2023, Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din echipa națională, la revenirea lotului de la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia.
La 8 iunie, la Sala Polivalentă din Capitală, va avea loc meciul de retragere al Cristinei Neagu intitulat “Retragerea unei legende”.
ROMÂNIA
VIDEO Gheorghe Hagi, decorat cu cea mai înaltă distincție a României: Mulţumesc România pentru această zi minunată! 50 de ani am muncit ca să vină această zi
Published
3 months agoon
March 12, 2025
Președintele interimar Ilie Bolojan i-a conferit, miercuri, fostului internațional Gheorghe Hagi cea mai înaltă distincție a statului român – Ordinul Național ‘Steaua României’.
“Suntem astăzi împreună – familie, prieteni, membri ai Generației de Aur, mari sportivi – pentru a celebra un fenomen al fotbalului românesc și internațional, un nume care ne-a făcut mândri, care ne-a adus momente de neuitat și care prin performanțe sale extraordinare a pus România pe harta sportului mondial. Astăzi, celebrăm omul Gheorghe Hagi – unul dintre cei mai mari sportivi pe care îi are țara noastră”, a spus Ilie Bolojan la ceremonia de decorare a lui Gheorghe Hagi.
El a arătat că acordarea celei mai înalte distincții a statului român lui Gheorghe Hagi este un semn al recunoștinței și al mulțumirii pentru tot ceea ce a făcut pentru sportul românesc.
Gheorghe Hagi a afirmat că este o zi specială și s-a declarat onorat, fericit și împlinit.
“Am împlinit 60 de ani, 50 de ani am muncit ca să vină această zi, acest moment, care pentru mine este special și pe această cale mulțumesc președintelui României pentru această zi minunată. Mulţumesc România pentru această zi minunată”, a spus el, emoționat.
Acesta le-a mulțumit profesorilor și colegilor.
“Avem nevoie de profesori foarte mult ca să educăm, să creștem, să dezvoltăm copiii în direcția care trebuie. La fel, cred că avem foarte mult talent în România”, a adăugat Hagi.

© Administrația Prezidențială
Gheorghe Hagi i-a oferit președintelui interimar o minge de fotbal și un tricou cu numărul 10.
În timpul evenimentului a fost difuzat un videoclip cu Gheorghe Hagi pe un televizor amplasat în Salonul Ambasadorilor.
Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat Nadia Comăneci, Simona Halep, Ilie Năstase, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Mihai Covaliu, Răzvan Burleanu, Florin Prunea, Anghel Iordănescu, Bogdan Stelea, Mircea Lucescu, Ionuț Lupescu.

© Administrația Prezidențială
Decretul de decorare a fost semnat “în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga sa carieră sportivă, precum și pentru implicarea activă în popularizarea fotbalului în rândul tinerelor generații”, a transmis marți Administrația Prezidențială.
Prin performanțele remarcabile obținute de-a lungul timpului cu echipa națională de fotbal, dar și în cadrul cluburilor internaționale de prestigiu, prin devotamentul și profesionalismul puse în slujba promovării sportului românesc și a imaginii României în lume, precum și prin promovarea excelenței sportive, Gheorghe Hagi este un model de urmat și o sursă de inspirație pentru toate generațiile.Gheorghe Hagi este considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, românii denumindu-l “Regele”.
Supranumit “Maradona din Carpați”, Hagi este considerat un erou în România.
Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru România, al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri.
La Campionatul Mondial din 1994 a condus România spre cea mai înaltă performanță fotbalistică, respectiv calificarea în sferturile de finală al Cupei Mondiale, unde selecționata României a fost învinsă la loviturile de departajare de Suedia. La ultimul său campionat european în calitate de fotbalist, în 2000, Hagi a pus umărul la calificarea României în sferturile de finală ale competiției.
Hagi a fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori.
De-a lungul carierei fotbalistice, Hagi a debutat la Farul Constanța, iar apoi a jucat la Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray.
A câștigat 3 titluri de campion cu Steaua (1987, 1988 și 1989), 3 cupe ale României în aceiași ani precum și Supercupa Europei din 1987. Cu aceeași echipă a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni în 1988 și în finala aceleiași competiții în 1989.
La Galatasaray Istanbul, formația cu care va avea cele mai mari reușite în plan fotbalistic, Hagi a câștigat o popularitate imensă printre suporterii turci. Câștigă 4 titluri de campion (1996–1997, 1997–1998, 1998–1999, 1999–2000), 2 cupe ale Turciei (1998-1999, 1999-2000) și Supercupa Turciei de 2 ori (1996, 1997), iar în anul 2000 va conduce echipa spre câștigarea Cupei UEFA și Supercupei Europei, performanțe neegalate în istoria fotbalului din Turcia.
S-a retras din activitatea fotbalistică în anul 2001.
În noiembrie 2003, pentru a celebra jubileul UEFA, a fost selectat de către Federația Română de Fotbal drept cel mai bun jucător al României din ultimii 50 de ani.
În 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață, la o ceremonie de premiere a FIFA. Hagi este unul din puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona.
În 2009, Hagi a fondat clubul român Viitorul Constanța. De asemenea, a înființat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, una dintre cele mai mari academii de fotbal din Europa de Sud-Est. În 2021, Viitorul și Farul Constanța au fuzionat, iar Hagi a devenit unul dintre patronii noii echipe, Farul, fiind și antrenorul acesteia.
În calitate de antrenor a cucerit două titluri de campion al României, unul cu Viitorul Constanța și unul cu Farul Constanța.
ROMÂNIA
Gheorghe Hagi, decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler
Published
3 months agoon
March 11, 2025
Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a semnat decretul de decorare a lui Gheorghe Hagi cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.
Decretul de decorare a fost semnat “în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga sa carieră sportivă, precum și pentru implicarea activă în popularizarea fotbalului în rândul tinerelor generații”, a transmis marți Administrația Prezidențială.
Prin performanțele remarcabile obținute de-a lungul timpului cu echipa națională de fotbal, dar și în cadrul cluburilor internaționale de prestigiu, prin devotamentul și profesionalismul puse în slujba promovării sportului românesc și a imaginii României în lume, precum și prin promovarea excelenței sportive, Gheorghe Hagi este un model de urmat și o sursă de inspirație pentru toate generațiile.
Ceremonia de decorare va avea loc miercuri, 12 martie 2025, ora 12:00, la Palatul Cotroceni.
Gheorghe Hagi este considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, românii denumindu-l “Regele”.
Supranumit “Maradona din Carpați”, Hagi este considerat un erou în România.
Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru România, al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri.
La Campionatul Mondial din 1994 a condus România spre cea mai înaltă performanță fotbalistică, respectiv calificarea în sferturile de finală al Cupei Mondiale, unde selecționata României a fost învinsă la loviturile de departajare de Suedia. La ultimul său campionat european în calitate de fotbalist, în 2000, Hagi a pus umărul la calificarea României în sferturile de finală ale competiției.
Hagi a fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori.
De-a lungul carierei fotbalistice, Hagi a debutat la Farul Constanța, iar apoi a jucat la Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray.
A câștigat 3 titluri de campion cu Steaua (1987, 1988 și 1989), 3 cupe ale României în aceiași ani precum și Supercupa Europei din 1987. Cu aceeași echipă a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni în 1988 și în finala aceleiași competiții în 1989.
La Galatasaray Istanbul, formația cu care va avea cele mai mari reușite în plan fotbalistic, Hagi a câștigat o popularitate imensă printre suporterii turci. Câștigă 4 titluri de campion (1996–1997, 1997–1998, 1998–1999, 1999–2000), 2 cupe ale Turciei (1998-1999, 1999-2000) și Supercupa Turciei de 2 ori (1996, 1997), iar în anul 2000 va conduce echipa spre câștigarea Cupei UEFA și Supercupei Europei, performanțe neegalate în istoria fotbalului din Turcia.
S-a retras din activitatea fotbalistică în anul 2001.
În noiembrie 2003, pentru a celebra jubileul UEFA, a fost selectat de către Federația Română de Fotbal drept cel mai bun jucător al României din ultimii 50 de ani.
În 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață, la o ceremonie de premiere a FIFA. Hagi este unul din puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona.
În 2009, Hagi a fondat clubul român Viitorul Constanța. De asemenea, a înființat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, una dintre cele mai mari academii de fotbal din Europa de Sud-Est. În 2021, Viitorul și Farul Constanța au fuzionat, iar Hagi a devenit unul dintre patronii noii echipe, Farul, fiind și antrenorul acesteia.
În calitate de antrenor a cucerit două titluri de campion al României, unul cu Viitorul Constanța și unul cu Farul Constanța.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară (16-19 iunie). Progresele R. Moldova în vederea aderării la UE, evaluate

Vicepreședintele PE, Victor Negrescu, sprijină alianța regională pentru reconstrucția Ucrainei creată de 12 consilii județene din nordul țării: Județele de graniță nu trebuie să mai fie la periferia Europei

Marcel Boloș: 91 de centre moderne pentru copii din medii vulnerabile, finanțate cu 232,5 mil. euro din fonduri europene

ADR Nord-Est și ADR Nord-Vest, alături de cele 12 consilii județene din cele două regiuni, au semnat Acordul de Parteneriat „Alianța regională pentru reconstrucția Ucrainei”

Burduja: Mintia, cea mai mare și modernă centrală pe gaz din Europa, evaluată la peste 1.4 mld de euro, este finalizată în proporție de 75%

Reducerea deficitelor record şi stabilizarea datoriei României rămân esențiale pentru ratingul suveran, sugerează agenția Fitch: Formarea unui guvern pro-european durabil ar sprijini intrările de fonduri UE

UE adoptă noi tarife pentru produsele agricole și îngrășămintele din Rusia și Belarus: Aceasta este Europa unită în cea mai bună formă a sa

Ministrul italian de externe avertizează că țara sa are nevoie „de cel puțin 10 ani” pentru a-și crește cheltuielile de apărare

ICI București a participat la Summitul Primăriilor 2025, dedicat inovației și bunei guvernanțe în administrația publică locală

IMM-urile și administrațiile publice din UE au la dispoziție peste 145 milioane de euro pentru întărirea securității cibernetice

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Zelenski, după trilaterala cu Maia Sandu și Nicușor Dan: Împreună cu România vom ajuta Moldova să reziste influenței distructive a Rusiei

Sebastian Burduja i-a transmis comisarului european pentru Energie că închiderea centralelor pe cărbune în 2026 nu este fezabilă în lipsa unor alternative solide: Ar vulnerabiliza sistemul energetic național

Premierul interimar Cătălin Predoiu: Italia și România dau împreună voce unei Europe coerente, hotărâte și solidare

Marcel Boloș anunță că trei jaloane suspendate din PNRR au termen de soluționare luna noiembrie: Negociem cu Comisia Europeană pentru a crește la 5,7 miliarde de euro valoarea cererii de plată patru

Slovacia nu acceptă „să primească lecții” din partea Germaniei. Fico: Poziția suverană se bazează pe interesele naționale. Nimeni nu ne poate amenința

Aderarea României la OCDE este un proces ”extrem de important”, subliniază ministrul Daniel David: Educația este domeniul fundamental într-o societate

”Revizionismul agresiv al Rusiei amenință nu doar securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, ci și securitatea noastră comună în Europa”, subliniază Friedrich Merz din Lituania

Boloș: Renegocierea PNRR va fi finalizată până la finalul lunii mai. Cererile de plată vor fi restructurate pentru a asigura absorbția fondurilor până în 2026

Von der Leyen: Bugetul actual al UE a fost proiectat pentru o lume care nu mai există. Următorul trebuie să fie flexibil, coerent, descentralizat și simplificat

Ministrul Daniel David a prezentat raportul de diagnostic al educației și cercetării din România: Șase copii din 20 de se află în zona de analfabetism funcțional
Trending
- EDITORIALE1 week ago
“Noi suntem Oceanul” – Ambasadorul Nicolas Warnery: Franța găzduiește Conferința ONU care ar putea lansa un pact global pentru salvarea Oceanelor
- BUSINESS1 week ago
eMAG anunță afaceri în creștere cu 12% și investiții record de peste 1,2 miliarde de lei pentru anul următor în tehnologie, logistică și antreprenoriat
- ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE1 week ago
Miniștrii OCDE ai finanțelor, economiei, afacerilor externe și comerțului au stabilit direcțiile către o prosperitate durabilă și încluzivă în 2025
- ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE1 week ago
Hurezeanu, la reuniunea OCDE de la Paris: România își aliniază investițiile și finanțările cu obiectivele de sustenabilitate
- ROMÂNIA1 week ago
Șase organizații îi solicită lui Nicușor Dan numirea unui consilier prezidențial dedicat transformării digitale și crearea unui Consiliu Prezidențial pentru Transformare Digitală