Justin Trudeau, apel la egalitate de gen: Băieții trebuie crescuți pentru a fi feminiști pentru că fiii noștri au puterea de a schimba această cultură a sexismului

Băieții trebuie crescuți pentru a fi la fel de feminiști ca fetele pentru că “fiii noștri au puterea și responsabilitatea de a schimba această cultură a sexismului”, a precizat premierul Canadei, Justin Trudeau în cadrul unui eseu pentru revista Marie Claire, publicat ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor, potrivit The Guardian.

Foto: Facebook/Justin Trudeau

Învățându-i pe băieți să fie feminiști le oferă un simț al justiției și empatiei și îi ajută “să scape de presiunea de a fi un anumit tip de masculin”, lucru care este dăunător pentru bărbați și pentru cei din jurul lor, a mai spus Trudeau. “Vreau ca ei să se simtă bine fiind ei înșiși și feminiști – să militeze pentru ceea ce este corect și să se poată uita la propria persoană cu mândrie”, a mai spus premierul canadian.

Cu toții avem de câștigat dacă femeile și fetele au parte de aceleași oportunități ca bărbații și băieții – și depinde de noi toți să transformăm acest lucru în realitate“, a compeltat Trudeau.

La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția 66/170 prin care a fost declarată ziua de 11 octombrie – Ziua Internațională a Fetelor. Această zi are drept scop recunoașterea drepturilor și problemelor cu care se confruntă fetele în întreaga lume.

Ziua Internațională a Fetelor promovează drepturile acestora, subliniază inegalitățile de gen și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinerele din întreaga lume. Tema din acest an este “EmPOWER girls: emergency response and resilience planning”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.