Connect with us

POLITICĂ

Kelemen: Cezar Preda bate câmpii, nu există nicio înţelegere ascunsă a UDMR cu PSD

Published

on

kelemen_hunorPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, respinge declaraţiile vicepreşedintelui PDL Cezar Preda privind o înţelegere “ascunsă” între UDMR şi PSD pentru federalizarea României, spunând că acesta “bate câmpii” şi face acuzaţii “gratuite”.

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că UDMR este responsabilă şi consecventă faţă de programul şi electoratul propriu şi cu principiile pe care le-a susţinut în ultimii 23 de ani.

“Nu există nicio înţelegere ascunsă, există doar un simţ al responsabilităţii şi o consecvenţă în ceea ce priveşte ideile pe care noi le-am susţinut în ultimii 23 de ani. Cum aşteaptă Cezar Preda să susţinem astfel de aberaţii, ce susţine el, să semnăm o moţiune de cenzură pe astfel de subiect? Domnul Preda bate câmpii, nu există nicio înţelegere ascunsă, suntem doar responsabili şi consecvenţi faţă de programul şi electoratul nostru şi cu principiile pe care le-am susţinut şi când domnul Preda era în Internaţionala Socialistă, şi acum, când este în PPE. Nu noi ne-am mutat dintr-o parte într-alta. Eu resping aceste acuzaţii gratuite şi, mai ales, aberaţiile cu care este susţinută această declaraţie”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a criticat şi o postare pe blog a europarlamentarului PDL Cristian Preda, cu titlul “Hunor Kelemen, mai sunteţi în PPE?”, în care acesta se arăta dezamăgit de anunţul preşedintelui UDMR potrivit căruia Uniunea nu va susţine ideea unei moţiuni de cenzură a PDL pe tema descentralizării.

“Eu nu l-am văzut pe Cristi Preda să fi fost doborât de un cutremur intern ideologic în 2009, când PDL a guvernat cu PSD, nu mi s-a părut dărâmat atunci de acest cutremur care îl cuprinde acum, în 2013. Este o declaraţie absolut ipocrită. În 2009, PDL a guvernat cu PSD, iar domnul Preda nu avea riduri pe frunte din această cauză, nici nu am văzut că suferea extrem de mult din cauza lipsei de solidaritate din partea PDL când ei erau la guvernare şi noi eram în opoziţie. Nu am văzut o suferinţă a sa din cauza lipsei de solidaritate”, a spus Kelemen, care a adăugat că liderii UDMR nu au o memorie atât de scurtă cum speră Cristian Preda că au cititorii blogului său.

Cristian_PredaCe spune Cristian Preda

Redăm postarea de pe blogul vicepreşedintelui PDL:

”Anunțul făcut în această dimineață de Hunor Kelemen e o mare dezamăgire.
Șeful UDMR a declarat că nu va susține ideea unei moțiuni de cenzură a opoziției, propusă ieri de PDL, după ce USL își va asuma răspunderea pentru proiectul descentralizării.
Hunor Kelemen a dat o explicație confuză deciziei sale, spunând că nu e nimic neconstituțional în proiect, deși s-ar putea totuși să fie ceva (am rezumat vreo 10 rânduri confuze ale liderului maghiar).
Ideea moțiunii de cenzură era alta: nu constituționalitatea e în joc.
Ar fi trebuit reacționat măcar pentru că USL are o majoritate de 70 la sută și e absurd ca, în aceste condiții, să-și asume răspunderea, blocând astfel o dezbatere – vai! – atât de necesară.
Nu mai vorbesc de solidaritatea unor partide din PPE.
Dar pentru UDMR lucrul ăsta nu pare să conteze prea mult.
Nu e prima dată când udemeriștii se comportă mizerabil față de partenerii din PPE.
Nu voi uita prea ușor cum anul trecut, chiar în zilele în care avea delegați în Congresul PPE de la București, UDMR semna pe ascuns un acord de susținere pentru Ponta-premier.
Imparțial ca tot românul, liderul maghiar împărțea zâmbete pentru Merkel și pupături cu plagiatorul.
Acum au rămas doar pupăturile?
Hunor Kelemen, mai sunteți în PPE?”

Surse: Mediafax.ro, cristianpreda.ro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis a decis amânarea ceremoniei în care urma să declare anul 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a decis amânarea ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat “Anul omagierii victimelor comunismului”.

“În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai, la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat “Anul omagierii victimelor comunismului”. Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent şi din profund respect pentru toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate în anii tiraniei comuniste, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară”, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Potrivit sursei citate, încă de la preluarea mandatului, preşedintele Iohannis a acţionat constant pentru condamnarea crimelor şi abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum şi pentru omagierea victimelor totalitarismului.

“Preşedintele Klaus Iohannis consideră ca lecţiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei şi a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toţi un exerciţiu civic permanent”, mai arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi că şeful statului va declara anul 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat marţi de ce a ales data de 20 mai pentru acest eveniment.

“Săptămâna viitoare voi declara anul 2019 – Anul recunoştinţei, este anul în care vreau să ne arătăm recunoştinţa faţă de cei care au făcut posibilă marea schimbare în Decembrie ’89 şi unii mai cârcotaşi m-au întrebat: şi atunci de ce începeţi în mai? Eu vreau să declar anul 2019 ca An al recunoştinţei care se încheie în decembrie cu o mare sărbătoare în cinstea Revoluţiei din Decembrie ’89 şi încep atunci când a început votul democratic în România. Primele alegeri libere în România au avut loc pe 20 mai 1990. De aceea în mai”, a explicat şeful statului, cu ocazia lansării celui de-al treilea volum al său “EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc la Ploieşti. 

Continue Reading

JUSTIȚIE

VIDEO Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să voteze la referendum: „Pe 26 mai sa spunem răspicat DA pentru România europeană”

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că îi îndeamnă pe români să vină să voteze la referendum dacă își doresc o Românie europeană.

Dragi români, cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai sa spunem răspicat Da pentru România europeană, ”DA” pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri în care nimeni nu este mai presus de lege. Votați ”DA” la referendum și nu-i lăsați pe alții să decida în locul vostru. Românii votează pentru ca românii contează”, este mesajul șefului statului.

Pe 25 aprilie, președintele Klaus Iohannis a luat ”act de preocuparea intensă și constantă a societății românești față de necesitatea combaterii fenomenului corupției” și a semnat decretul prin care a decis organizarea referendumului național pentru justiție la data de 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Referendumul, primul convocat de un președinte după cel din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300 de membri și optarea pentru un Parlament unicameral, are loc în condițiile în care șeful statului a solicitat Guvernului și majorității politice să nu mai legifereze netransparent și în favoarea unei amnistii și grațieri a faptelor de corupție.

”Luând act de preocuparea intensă și constantă a societății românești față de necesitatea combaterii fenomenului corupției şi a consecințelor acestuia, a asigurării integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, precum și de nevoia unui cadru legislativ coerent și stabil”, este prima motivație care reiese din decretul semnat de Klaus Iohannis.

Decretul are trei articole, precizându-se că ”poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele probleme de interes național: 1. interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție; 2. interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe”.

Referendumul din 26 mai presupune chemarea cetățenilor români la vot pentru a opta cu ”Da” sau ”Nu” la cele două întrebări care se vor regăsi pe buletinul de vot:


1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Continue Reading

POLITICĂ

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a inaugurat o nouă secție de terapie acută nefrologică de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila

Published

on

© Gabriela Firea/ Facebook

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat marți, o nouă secție de terapie acută nefrologică de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila.

Valoarea totală a lucrărilor și investițiilor realizate la această unitate medicală se ridică la aproximativ 3,1 milioane de euro.

“Investițiile masive pe care le-am făcut în unitățile medicale administrate de noi își dovedesc rezultatele: am reușit astăzi să avem la spitalul Dr. Carol Davila aparatură medicală de ultima generație, în valoare de peste două milioane de euro! Valoarea totală a investițiilor realizate în acest spital este de 3,1 milioane de euro, însemnând dotări și reabilitări. Astfel, ne putem mândri că avem în 3 spitale administrate de Primăria Capitalei secții de urologie moderne: la Burghele, Colentina și Carol Davila, mai ales că numărul pacienților urologici este în continuă creștere. Datorită investițiilor făcute în acest spital numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condițiile în care în prezent este de 900 pe luna, iar pacienții cu litiază renală au o șansă de a se vindecă fără intervenție chirurgicală. Vom continuă și anul acesta investițiile în spitalele pe care le administrăm, astfel încât bucureștenii, și nu numai, să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene”, se anunță într-un comunicat al Primăriei Municipiului  București.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending