Kelemen: Cezar Preda bate câmpii, nu există nicio înţelegere ascunsă a UDMR cu PSD

kelemen_hunorPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, respinge declaraţiile vicepreşedintelui PDL Cezar Preda privind o înţelegere “ascunsă” între UDMR şi PSD pentru federalizarea României, spunând că acesta “bate câmpii” şi face acuzaţii “gratuite”.

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că UDMR este responsabilă şi consecventă faţă de programul şi electoratul propriu şi cu principiile pe care le-a susţinut în ultimii 23 de ani.

“Nu există nicio înţelegere ascunsă, există doar un simţ al responsabilităţii şi o consecvenţă în ceea ce priveşte ideile pe care noi le-am susţinut în ultimii 23 de ani. Cum aşteaptă Cezar Preda să susţinem astfel de aberaţii, ce susţine el, să semnăm o moţiune de cenzură pe astfel de subiect? Domnul Preda bate câmpii, nu există nicio înţelegere ascunsă, suntem doar responsabili şi consecvenţi faţă de programul şi electoratul nostru şi cu principiile pe care le-am susţinut şi când domnul Preda era în Internaţionala Socialistă, şi acum, când este în PPE. Nu noi ne-am mutat dintr-o parte într-alta. Eu resping aceste acuzaţii gratuite şi, mai ales, aberaţiile cu care este susţinută această declaraţie”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a criticat şi o postare pe blog a europarlamentarului PDL Cristian Preda, cu titlul “Hunor Kelemen, mai sunteţi în PPE?”, în care acesta se arăta dezamăgit de anunţul preşedintelui UDMR potrivit căruia Uniunea nu va susţine ideea unei moţiuni de cenzură a PDL pe tema descentralizării.

“Eu nu l-am văzut pe Cristi Preda să fi fost doborât de un cutremur intern ideologic în 2009, când PDL a guvernat cu PSD, nu mi s-a părut dărâmat atunci de acest cutremur care îl cuprinde acum, în 2013. Este o declaraţie absolut ipocrită. În 2009, PDL a guvernat cu PSD, iar domnul Preda nu avea riduri pe frunte din această cauză, nici nu am văzut că suferea extrem de mult din cauza lipsei de solidaritate din partea PDL când ei erau la guvernare şi noi eram în opoziţie. Nu am văzut o suferinţă a sa din cauza lipsei de solidaritate”, a spus Kelemen, care a adăugat că liderii UDMR nu au o memorie atât de scurtă cum speră Cristian Preda că au cititorii blogului său.

Cristian_PredaCe spune Cristian Preda

Redăm postarea de pe blogul vicepreşedintelui PDL:

”Anunțul făcut în această dimineață de Hunor Kelemen e o mare dezamăgire.
Șeful UDMR a declarat că nu va susține ideea unei moțiuni de cenzură a opoziției, propusă ieri de PDL, după ce USL își va asuma răspunderea pentru proiectul descentralizării.
Hunor Kelemen a dat o explicație confuză deciziei sale, spunând că nu e nimic neconstituțional în proiect, deși s-ar putea totuși să fie ceva (am rezumat vreo 10 rânduri confuze ale liderului maghiar).
Ideea moțiunii de cenzură era alta: nu constituționalitatea e în joc.
Ar fi trebuit reacționat măcar pentru că USL are o majoritate de 70 la sută și e absurd ca, în aceste condiții, să-și asume răspunderea, blocând astfel o dezbatere – vai! – atât de necesară.
Nu mai vorbesc de solidaritatea unor partide din PPE.
Dar pentru UDMR lucrul ăsta nu pare să conteze prea mult.
Nu e prima dată când udemeriștii se comportă mizerabil față de partenerii din PPE.
Nu voi uita prea ușor cum anul trecut, chiar în zilele în care avea delegați în Congresul PPE de la București, UDMR semna pe ascuns un acord de susținere pentru Ponta-premier.
Imparțial ca tot românul, liderul maghiar împărțea zâmbete pentru Merkel și pupături cu plagiatorul.
Acum au rămas doar pupăturile?
Hunor Kelemen, mai sunteți în PPE?”

Surse: Mediafax.ro, cristianpreda.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.