Klaus Iohannis continuă seria întâlnirilor la nivel înalt. Șeful statului român, întrevederi cu Emmanuel Macron și Angela Merkel

Preşedintele Klaus Iohannis are programată săptămâna viitoare, în perioada 19 – 20 iunie, o vizită la Berlin. De asemenea, în marja Consiliul European de la Bruxelles, şeful statului va avea o întrevedere şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Șeful statului va avea întrevederi cu omologul său german, Frank Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel. Şeful statului român va fi primit luni, 19 iunie,  la ora locală 17:30, la Palatul Bellvue, unde după ce va semna în cartea de onoare, va avea convorbiri cu preşedintele Steinmeier, potrivit Agerpres.

De asemenea, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 — 23 iunie, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu şeful statului francez, Emmanuel Macron.

Klaus Iohannis a avut pe 9 iunie o întrevedere cu președintele SUA, aceasta fiind prima vizită la Casa Albă a unui lider din Europa de Est în mandatul președintelui Trump.

Cei doi preşedinţi au susţinut o declaraţie de presă comună în Rose Garden, spaţiul exterior Biroului Oval de la Casa Albă. Trump l-a felicitat pe Iohannis pentru modul în care susţine lupta anticorupţie din Romania şi statul de drept și s-a angajat pentru prima dată la respectarea Articolului 5 din Tratatul NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.