Klaus Iohannis, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului: Este obligația noastră să le asigurăm copiilor de astăzi șanse echitabile astfel încât să devină adulții responsabili de mâine

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului necesitatea de a depune eforturi comune pentru “a le asigura tuturor copiilor șanse echitabile și sprijin adecvat astfel încât copiii de astăzi să devină adulții responsabili, împliniți și implicați de mâine. Neglijența, abuzurile sau violența de orice fel asupra copiilor țin de o mentalitate primitivă, a unei societăți care refuză să își protejeze ce are mai de preț”, punctând că ”fiecare copil este o speranță într-un viitor mai bun”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, remis CaleaEuropeană.ro. 

FOTO: Administrația Prezidențială

”20 noiembrie 1989 are o semnificație aparte, fiind data la care s-a adoptat Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului. Cele patru principii de bază ale Convenţiei – non-discriminarea, urmărirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viaţă, supraviețuire și dezvoltare și, nu în ultimul rând, respectul faţă de părerile copilului – au devenit astfel importante pentru întreaga lume”, a afirmat președintele României, în cadrul vernisajului expoziției ”Vei înțelege doar din interior”.

Acesta a ținut să reamintească momentul din anul 2015, cânt s-au marcat 25 de ani de la ratificarea de către România a Convenției ONU cu privire la drepturile copilului, când a fost citi un manifest, semnat de peste 100.000 de copii, care ”făcea apel la responsabilitatea adulților de a ține cont și de opiniile lor”.

”Nu am uitat promisiunea făcută atunci de a fi un susținător al drepturilor copilului și de a acționa pentru ca ei să trăiască în acord cu idealurile democratice, în spiritul păcii, demnităţii, libertăţii, toleranţei, egalităţii şi solidarităţii. Ca Președinte al României, vă asigur că voi susține în continuare acest deziderat”, a completat Iohannis.

În încheiere, președintele României a ținut să mulțumească UNICEF România pentru demersul ”Vei înțelege doar din interior” și pentru că ”le-a oferit copiilor implicați ocazia de a fi vocea celor mai vulnerabili. Astfel de acțiuni reprezintă un imbold dat tuturor de a ne implica mai mult pentru respectarea drepturilor copiilor din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.