Klaus Iohannis, demers alături de Consiliul Europei: Vom inaugura la București conferința internațională ”Rolul Majorității și al Opoziției într-o Societate Democratică veritabilă”

România va găzdui în luna aprilie o conferință internațională pe tema ”Rolul Majorității și al Opoziției într-o Societate Democratică veritabilă”, eveniment inaugurat sub patronajul comun al președintelui Klaus Iohannis și al secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland și în colaborare cu Comisia de la Veneția, a anunțat președintele Klaus Iohannis, aflat în prima sa vizită oficială la Consiliul Europei.

FOTO: Administrația Prezidențială

Iohannis a utilizat momentul acestui discurs pentru a sublinia excelenta cooperare dintre România și Consiliul Europei și faptul că țara noastră ”este un susținător fervent al valorilor Consiliului Europei, cu precădere al celor privind statul de drept, valori care sunt câteodată supuse unor provocări în unele state membre”.

”Mi-am exprimat părerea că este nevoie, mai mult decât oricând, să sprijinim – la cel mai înalt nivel – standardele și valorile Consiliului Europei. Din acest motiv, împreună cu domnul Secretar General, vom inaugura, sub patronaj comun, pe 6 aprilie, la București, o Conferință Internațională, organizată în colaborare cu Comisia de la Veneția, pe tema Rolul Majorității și al Opoziției într-o Societate Democratică veritabilă”, a declarat Iohannis.

Citiți și Klaus Iohannis la Consiliul Europei: România este un susținător fervent al valorilor organizației care sunt câteodată supuse unor provocări în unele state membre

”Este inițiativa Secretarului General Jagland, care a solicitat Comisiei de la Veneția să elaboreze un set de linii directoare cu privire la această chestiune. Conferința de la București va reprezenta un reper important în procesul de elaborare a acestor linii directoare esenţiale. Aceasta este speranţa noastră. Domnule Secretar General, aştept cu interes vizita dumneavoastră în luna aprilie, în România”, a continuat președintele.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.