Klaus Iohannis și Jean-Claude Juncker discută, la București, viitorul UE și prioritățile președinției române a Consiliului

Preşedintele Klaus Iohannis, îl va primi joi la Palatul Cotroceni, pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aflat la prima sa vizită în România în această calitate.

FOTO: Administrația Prezidențială

Discuţiile vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene şi negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vor fi abordate şi aspecte legate de priorităţile politice ale viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deţine în primul semestru din 2019, precizează sursa citată.

Jean-Claude Juncker se va afla în vizită în România la invitaţia preşedintelui, a transmis șeful statului într-un interviu acordat CaleaEuropeana.ro cu ocazia Zilei Europei și a celebrării a 10 ani de apartenență a României la UE.

Citiți și Klaus Iohannis: Vizita lui Jean-Claude Juncker la București, la 10 ani de la aderarea la UE, nu poate decât să consolideze legătura pe care o au instituțiile din România cu Comisia Europeană

”Președintele Juncker vine la invitația mea, așa că îl aștept cu bucurie. Într-adevăr, avem o relație mai veche și acest lucru cred că este foarte bun pentru demersul nostru de a deveni europeni și mai implicați și mai vizibili. E foarte bună coincidența că s-a reușit organizarea vizitei președintelui Comisiei în zilele în care serbăm Ziua Europei, zi în care vom serba și cei 10 ani de apartenență. Eu cred că va fi o vizită foarte binevenită. Salut faptul că în afară de întâlnirile protocolare care sunt de la sine înțelese dorește să aibă și un dialog cu cetățeni. Această vizită nu poate decât să consolideze legătura pe care o au instituțiile din România cu Comisia Europeană și cred că, în acest context, s-ar putea ca mai mulți cetățeni de la noi să redevină pro-europeni.”, a spus Iohannis în interviul acordat CaleaEuropeana.ro.

Cu prilejul vizitei, Președintele Comisiei Europene va participa la recepţia oferită de Preşedintele României dedicată celebrării Zilei Europei.

Citiți și Gazda semnării Tratatului de Aderare a României la UE vine la București: Jean-Claude Juncker, de la cel mai longeviv lider european post-Război Rece la președinte al Comisiei Europene

Citiți și Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vine la București pentru un dialog cu cetățenii. Dezbaterea, LIVE pe Calea Europeană, 11 mai, ora 16:30

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va afla joi, 11 mai, la București pentru dialoguri bilaterale cu președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu și se va adresa Parlamentului României. Totodată, dupa-amiază începând cu ora 17.00 va participa alături de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, la o sesiune de dialog cu cetățenii. Evenimentul va fi moderat de directorul CaleaEuropeana.ro, Dan Cărbunaru, și va fi transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.