La Comisia Europeană se mănâncă sărmăluţe de Ziua Naţională a României

Flag of RomaniaZiua Naţională a României se sărbătoreşte în avans, joi, la sediul Comisiei Europene, unde se vor servi produse tradiţionale româneşti, precum sărmăluţe, ciorbă de perişoare, salată de vinete, potrivit unui comunicat al reprezentanţei CE la Bucureşti.

“Mă bucur că putem împărtăși cu colegii de la Bruxelles savoarea României. Ziua națională este un prilej de a ne simți mai aproape, mai uniți, mai români și, în același timp, mai europeni și, de ce nu, este un prilej și pentru Europa sa simtă un pic românește”, a declarat comisarul european Dacian Cioloș.

La prânz, în Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, se vor servi “produse tradiţionale româneşti – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, caşcaval de Covurlui, piept de raţă şi costiţă ţărănească, dar şi sucuri naturale de mere şi vinuri româneşti”, se arată în comunicat.

Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul va include, în premieră, salată de vinete şi salată de boeuf, ciorbă de perişoare, sărmăluţe în foi de varză şi plăcintă cu brânză şi stafide.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României se va încheia cu o recepţie oferită de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, şi cu un concert susţinut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege şi al Orchestrei Filarmonice din Londra. La o vioară Stradivarius din anul 1709, Tudorache va interpreta opere de George Enescu, Ciprian Porumbescu, dar şi de J.S. Bach şi Francesco Tarrega.

Evenimentele sunt organizate sub patronajul comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.