La o zi după ce mii de oameni au protestat în stradă, Curtea Supremă din Republica Moldova decide astăzi dacă menține anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova judecă astăzi contestația depusă de Andrei Năstase, cadidatul Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), care a câștigat alegerile pentru Primăria Chișinău, la deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel, care au invalidat scrutinul din 3 iunie, anunță Digi24.

Ședința Curții Supreme de Justiție, care este programată pentru data de 15.30, are loc în contextul în care ieri, la Chișinău, mii de persoane au protestat față de decizia de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar.

Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel a invalidat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova, hotărâre care a atras deja critici din partea Ambasadei SUA la Chișinău, dar și din partea delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Duminică, cetățenii moldoveni au ieșit în stradă pentru a manifesta față de invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, amenințând cu acțiuni de protest mai drastice dacă revendicarea nu le va fi satisfăcută.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi în care cereau validarea alegerilor: ”vot furat”, ”votul nostru, Chişinăul nostru”, ”Plahotniuc, mi-ai furat primul vot”.

Citiți și:

Alegerile pentru Primăria Chişinău, invalidate în instanţă. Andrei Năstase anunţă că va ataca decizia

Cel mai mare partid european, PPE, revoltat de decizia de invalidare a mandatului primarului ales în mod democratic la Chișinău, Andrei Năstase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.