VIDEO. Lansarea volumului ”Sfârşitul alchimiei – Banii, băncile şi viitorul economiei mondiale”, de Mervyn King, fost guvernator al Băncii Angliei. Evenimentul, LIVE pe CaleaEuropeana.ro (28 iunie, ora 17.00)

Editura Comunicare.ro și Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA organizează miercuri lansarea volumului ”Sfârşitul alchimiei – Banii, băncile şi viitorul economiei mondiale”, de Mervyn King, Guvernator al Băncii Angliei în perioada 2003-2013.

Evenimentul va avea loc miercuri, 28 iunie, începând cu ora 17:00, laBanca Națională a României, Sala Mitiță Constantinescu (Intrarea Strada Doamnei, nr. 8), cu participarea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro.

Agenda

Cuvânt de deschidere:

  1. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României.

Vor avea intervenții:

  1. Remus Pricopie, Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative;
  2. Paul Dobrescu, din partea Editurii Comunicare.ro;
  3. Daniel Dăianu, membru CA, Banca Națională a României;
  4. Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului, Banca Națională a României;
  5. Valenn Lazea, economist șef, Banca Națională a României;

Moderator: Adrian Vasilescu, consultant strategie, Banca Națională a României.

Despre volum

În volumul ”Sfârșitul alchimiei”, fostul guvernator al Băncii Angliei, Mervyn King, apelează la concepte noi și revoluționare pentru a răspunde la întrebarea principală: sunt banii şi sistemul bancar Călcâiul lui Ahile al economiei capitaliste moderne?

Ultimele două decenii au adus o creştere şi o stabilitate economică fără precedent, urmate de cea mai severă criză bancară pe care a cunoscut-o societatea industrializată. În mai puţin de un an, perioada care fusese privită ca o epocă a înţelepciunii era acum privită ca o epocă a nesăbuinţei. Brusc, încrederea s-a transformat în neîncredere. 

”Sfârşitul alchimiei” explică de ce, în esenţă, aceasta a fost şi rămâne nu o criză a sistemului bancar sau a politicii monetare, în ciuda greşelilor făcute în aceste privinţe, ci o criză de idei.

Mervyn King a fost guvernator al Băncii Angliei între anii 2003–2013, iar în prezent este profesor de economie şi drept la New York University şi profesor de economie la The London School of Economics and Political Science – LSE. În 2013, lordul Mervyn King a fost numit pair pe viaţă, iar în 2014 regina Angliei i-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului Jartierei, cea mai înaltă distincţie britanică”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.