Legea anti-propagandă din R. Moldova intră de astăzi în vigoare. Emisiunile de știri și de analize ale posturilor TV rusești nu mai pot fi difuzate

O lege pentru modificarea şi completarea Codului Audiovizualului, cunoscută și ca legea anti-propagandă, a intrat astăzi în vigoare în Republica Moldova, după ce Parlamentul de la Chișinău a votat proiectul în luna decembrie a anului trecut, informează Radio Chișinău.

Modificările presupun inclusiv combaterea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova au avut un termen de 30 de zile pentru a-și racorda serviciile de programe și ofertele de servicii la noile norme audiovizuale, după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial, notează sursa citată. 

Potrivit legii, spre retransmisie nu vor fi admise programele de tv și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic ce nu sunt produse în țările membre ale UE, SUA, Canada și statele participante la Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Pentru încălcarea prevederilor legii respective, radiodifuzorii și distribuitorii de servicii riscă sancțiuni sub formă de amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei, iar pentru încălcarea repetată – de până la 100 de mii de lei.

La începutul acestui an, președintele Igor Dodon a fost  suspendat temporar din funcție pentru a treia oară după refuzul de a promulga așa-numita lege „anti-propagandă”.  

 

 

.

One Response to Legea anti-propagandă din R. Moldova intră de astăzi în vigoare. Emisiunile de știri și de analize ale posturilor TV rusești nu mai pot fi difuzate

  1. Irimia Arthur Alexandru 20/02/2018 at 01:03

    Basarabia e România

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.