Leonard Orban îl contrazice pe ministrul Transporturilor: “Nu s-a luat niciun fel de decizie în privinţa cuantumului corecţiei”

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au solicitat corecţii în valoare de peste 141 de milioane de euro pentru plăţi nejustificate realizate din fonduri europene şi pentru cheltuieli neeligibile, a declarat Ovidiu Silaghi care a prezentat, vineri, date cuprinse în auditul intern al Ministerului Transporturilor care a fost realizat în perioada 2009 – aprilie 2012.

Silaghi a mai precizat că unele aspecte legate de utilizarea fondurilor europene vor fi verificate, în următoarea perioadă, de către reprezentanţii Oficiului European de Luptă Antifraudă.

“Este vorba despre o misiune de audit din 2011 la trei proiecte unde s-a făcut o propunere de corecţie de 25%, ceea ce însumat ar fi aproximativ 140 de milioane de euro”, a declarat pentru Gandul Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

El a ţinut să sublinieze că această misiune de audit nu trebuie să fie confundată cu cele 4 misiuni similare care au fost realizate în perioada 5 – 17 iulie ce au vizat programele operaţionale şi în urma cărora reprezentanţii CE vor decide dacă vor suspenda sau nu plăţile către România.

“În momentul de faţă, România negociază cu reprezentanţii Comisiei Europene. Nu s-a luat niciun fel de decizie în privinţa cuantumului corecţiei”, ne-a mai explicat Orban.

“Aceasta se va întâmpla în următoarele luni, încă e o chestiune în discuţie cu cei de la Comisia Europeană”, a mai adăugat ministrul Afacerilor Europene.

Conform raportului de audit intern prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Satu Mare de către ministrul Transporturilor, au fost sesizate nereguli în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), în cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate (CFR SA) şi în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Citește și  Peste 141 mil. euro, cheltuiti ilegal de companiile din subordinea MTI

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.