Leonard Orban: România are un beneficiu de la UE de peste 5,6 miliarde de euro

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, că România a reuşit, chiar şi în condiţiile unei slabe absorbţii a fondurilor europene, să fie un beneficiar net la bugetul UE, primind de la data aderării 11,91 de miliarde de euro şi plătind 6,24 de miliarde, informeaza Mediafax.ro.

“Contrar opiniilor, nenumăratelor declaraţii care se mai fac, România nu este un contributor net la bugetul UE. Conform cifrelor de la sfârşitul lui 2011, de la 1 ianuarie 2007 şi până la sfârşitul lui 2011, au intrat în ţară 11,91 miliarde de euro, iar România a contribuit cu 6,24 miliarde de euro, plăţi către bugetul UE. Deci beneficiul net al României este de 5,67 miliarde de euro”, a explicat Orban.

El a insistat că, inclusiv în condiţiile unei absorbţii reduse a fondurilor europene, “România are un beneficiu de la UE de peste 5,6 miliarde de euro”.

Orban a avertizat că riscurile majore sunt la sfârşitul lui 2013, “când sumele real absorbite vor trebui să fie mai mari de 8 miliarde de euro”.

El a adăugat că “multe deficienţe ale societăţii româneşti, ale administraţiei româneşti, se simt deplin în modul în care funcţionează acest proces”.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: beijing.mae.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.