Liderul PPE Joseph Daul a discutat cu Klaus Iohannis despre preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România: Nu va fi ușor, vor fi luate decizii foarte importante

Liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat că a discutat, miercuri, cu preşedintele Klaus Iohannis despre Preşedinţia României la Consiliului Uniunii Europene, pe parcursul căreia urmează să se ia decizii foarte importante, notează Agerpres.

„În această după-amiază am avut o întâlnire cu prietenul meu, preşedintele Iohannis, pentru că, în curând, România va fi preşedinţia rotativă a Consiliului. Este o preşedinţie care nu va fi uşoară. Parlamentul va lua decizii foarte importante la începutul preşedinţiei, printre care şi problema finanţării Europei pentru viitor” a afirmat Daul, miercuri, la sediul Partidului Naţional Liberal, după o întrevedere pe care a avut-o cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Totodată, Daul a precizat că a discutat cu Iohannis şi despre situaţia din Europa, în general, dar şi despre situaţia din Balcani şi despre cadrul financiar multianual.

„Dosarul migraţiei este un dosar foarte importat, trebuie terminat anul acesta şi dacă chiar nu se termină, imediat după aceea, în Preşedinţia României (la Consiliul UE – n.r.), trebuie finalizat. Şi, de asemenea, dosarul bugetului este foarte important”, a evidenţiat preşedintele PPE.

Foto: Administrația Prezidențială

Foto: Ludovic Orban

Foto: Ludovic Orban

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.