Liderul Verzilor germani: Romii pleacă din România şi Bulgaria din cauza sărăciei şi a discriminării

cem ozdemirCem Özdemir, copreşedintele Verzilor germani, critică marţi, într-un interviu, “populismul ieftin” al conservatorilor bavarezi la adresa românilor şi bulgarilor şi susţine că adevărata problemă e cea a romilor din România şi Bulgaria, nevoiţi să plece din cauza sărăciei şi a discriminării.

Într-un interviu acordat publicaţiei Schwäbische Zeitung, liderul ecologiştilor germani a lansat un atac la adresa cancelarului Angela Merkel şi a aliaţilor bavarezi din CSU care sunt la putere de opt ani, “dar nu au făcut nimic împotriva sărăciei şi discriminării în Europa”, informează Mediafax.

“CSU nu aduce în discuţie ce se poate face pentru a rezolva lipsa forţei de muncă calificate din economia germană şi nici a problemei celor aflaţi într-o situaţie socială dificilă şi supuşi unei discriminări brutale, mă refer la romii bulgari şi români. Aceşti europeni şi europence au nevoie de sprijin în ţările lor natale. Ei pleacă pentru că nu au nicio perspectivă, nicio altă posibilitate. Asta trebuie să schimbăm”, a declarat Özdemir, acuzând CSU de “populism ieftin”.

“La noi vin, în special, bulgari şi români cu calificare. Realitatea este mai complicată decât o prezintă CSU prin declaraţii în presă. Dar există şi sărăcie multă şi discriminare în Europa, oameni care trebuie să trăiască în România şi în Bulgaria într-o sărăcie ca în lumea a treia. Avem nevoie de o strategie europeană pentru romi, pentru a le asigura condiţii demne de viaţă”, a spus mai spus Cem Özdemir.

Mai multe declaratii ale oficialului german AICI.

Sursa: Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.