Connect with us

COMISIA EUROPEANA

VIDEO & TEXT| Comisarii europeni Corina Crețu și Phil Hogan, la Cluj-Napoca pentru un dialog cu cetățenii privind viitorul Europei

Published

on

Comisarul europen Corina Crețu, responsabil pentru politică regională și comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală vor au participat vineri, 14 septembrie, la un dialog cu cetățenii, găzduit de Cluj-Napoca.

Tema principală de discuție a dialogului a fost ”„Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică”, iar acesta a fost moderat de directorul CaleaEuropeană.ro, Dan Cărbunaru.

Evenimentul a avut loc la Facultatea de Studii Europene Cluj-Napoca, sala Jean Monnet, începând cu ora 10.00 și a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro și pe pagina de Facebook – CaleaEuropeana.ro.

Video 1

Video 2

Video 3

Conferință de presă: 

Foto: Reprezentanța Comisiei Europene în România‎/ Facebook

Anul trecut, România a găzduit zece dialoguri cu cetățeni sub egida Citizens’ Dialogues: la București, unde au participat președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, și președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz; la Cluj-Napoca, unde a luat parte comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics; la Zalău, unde au participat Corina Crețu și ministrul român al fondurilor europene, Rovana Plumb; la Iași, unde a luat parte comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen; și, din nou, la București, unde au participat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, comisarul european responsabil pentru buget, Gunther Oettinger, seria dialogurilur din 2017 fiind închisă cu un eveniment de acest tip la care a participat, din nou, comisarul Corina Crețu.

LIVE TEXT

Comisarul pentru Politică Regională Corina Crețu:

România a intrat în UE în 2007 și știu că dvs știți care sunt beneficiile apartenenței la UE; foarte mulți v-ați bucurat de programul Erasmus, călătoriți, munciți în multe state din UE; investițiile în economia României au fost beneficii tot datorită faptului că suntem membri ai UE

45 de miliarde de euro în primii 10 ani de apartenență la UE, cei mai mulți bani intrând prin PAC și prin Politica de Coeziune

Este nevoie de o mai mare comunicare pentru ca România să nu se gândească să iasă din UE, România nu are alte alternative de dezvoltare

Nu ne permitem luxul altor state care au alte alternative de dezvoltare, deci nu putem să

Comisarul pentru Agricultură, Phil Hogan

Mă ocup de cea mai veche politică a UE, a fost o ambiție a statelor membre după războaiele mondiale

Lucrăm împreună pentru a ne asigura că cetățenii europeni au cele mai înalte standarde ale produselor agricole și alimente

Fermierii europeni și cei români au foarte mult de câștigat de pe urma PAC

Trebuie ca oamenii să investească în zonele rurale, trebuie să menținem satele prospere, în viață

Lucărm la aceste obiective

Ministrul Agriculturii Petre Daea:

Sunt din România, sunt din Europa, suntem împreună, gândim laolaltă, muncim împreună, pregătim viitorul

Bucurați-vă de această zi frumoasă că aveți aici doi comisari care gestionează cele mai puternice fonduri pe care le are UE și pe care le dostribuie prin PAC și prin Politica de Coeziune

Românii se bucură de acest succes, tot timpul sunt probleme, sunt provocări.

Nu vom zăbovi pentru a crea ceea ce îi trebuie României

Daniel Buda, europarlamentar PNL, PPE:

Vă rog să adresați întrebări punctuale pe teme care țin de teme la interes european, pentru cele de interes național ne vom ocupa mai târziu

UE înseamnă în primul rând pace și stabilitate

UE a apărut după al Doilea Război mondial, de aceea avem datoria de a apăra UE, dincolo de ce înseamnă resurse și investiții

Pacea și stabilitatea sunt cele mai de preț lucruri pe care le are Uniunea Europeană


Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Ce se va întâmpla peste 2020? România nu este la fel de capitalizată față de alte state? Va fi subvenționată?

Corina Crețu: Suntem la capătul unui proces foarte complicat și ne-am străduit să păstrăm aceste politici pentru statele mai puțin dezvoltate în condițiile în care al doilea cel mai mare contributor va părăsi UE;

România va beneficia de mai mulți bani față de cum are alocați astăzi

Principiul solidarității trebuie să se păstreze; avem nevoie de a recupera inegalităile sociale și decalajele enorme între vechile state membre și cele noi

Petre Daea: Solidaritatea trebuie să se manifeste oricum și oricând. România, prin Planul național de Dezvoltare Rurală, a consumat507 milioane de euro. 3359 de km de infrastructură în România s-au construit în ultimii ani

Vor fi posibile noi negocieri pentru TTIP în contextul actual al președinției Trump? Vor fi afectate standardele europene?

Phil Hogan: Ne așteptăm de la toți cei cu care facem schimburi comerciale să își crească standardele? Nu facem acorduri dacă nu suntem siguri că cetățenii europeni nu primesc cele mai înalte standarde.

În România nu avem o lege de creștere a animalelor în semi-libertate. Rasele pe care le cresc nu sunt adaptate creșterii intensive. Cum vom reglementa acest lucru în România?

Phil Hogan:Avem în vedere această problematică pentru a clasifica rasele. Este un progres, dar dacă aveți o reprezentare, puteți lua legătura cu Comisia sau euroaprlamentarii.

Petre Daea: Este un program de suflet. Ne străduim să rezolvăm acest lucru.

Problema pentru susținerea și dezvoltarea gospodăriilor.

Românii sunt plecați în UE și avem nevoie de multă forță de muncă. Ce soluții aveți pentru întoarcerea lor?

Phil Hogan: Vrem să construim infrastructura pentru ca oamenii să se poată deplasa liber, dar și pentru a avea condiții mai bune acasă. Avem în vedere reînnoirea generațiilor de fermieri în zonele rurale.

Avem 3 milioane de fermieri în UE, aceștia sunt cei care cer fonduri europene. Fermierii care se asociază au mai multe șanse să ia bani. Cei mai mici nu au, tocmai de aceea ar trebui să ne concentrăm mai mult eforturile în acest sens.

Corina Crețu: Ne-am zbătut ca Valea Jiului să fie una din regiunile incluse la Strasbourg pe lista regiunilor carbonifere Am avut o întâlnire cu dnele ministru Natalia Intotero și Rovana Plumb să aibă programe pentru tineri și să includă tinerii. Unii tineri și-ar dori să vină în România, dar nu au oportunități să o facă. Puțini tineri își găsesc un drum la întoarcere pe măsura pregătirii lor, e nevoie de un cadru organizat. Satele noastre sunt goale, de asta ne dorim internet în toate satele. Dacă nu ai internet, nu ai nicio posibiltiate să îți dezvolți afacerea. Am fost luată peste picior când am spus acest lucru, când unele sate nu au apă și, într-adevăr, asta e inacceptabil, dle ministru!

Petre Daea: Înțelegem că în zonele de deal și de munte se ajunge mai greu cu apa. Sunt programe care antrenează această dorință de a îi aduce pe oameni la obârșia lor pentru ei să nu colinde lumea, iar statele să devină pustii.

Din 16.000 de români, 30% din ei sunt tineri.

Daniel Buda: Micii fermieri și mijlocii ne procupă, este un segment ce trebuie stabilizat Aș face trimitere la faptul că este complicat să obții fonduri europene Din păcate, această problemă nu este la nivel european, acolo avem mereu discuții pentru simplificare. Complicațiile apar în România. Dacă avem 2 condiționalități de la Bruxelles, Guvernul indiferent care a fost, a adăugat încă douăzeci, problema este în interior

O metodă de bugetare pentru următarea PAC. Creșterea populației la nivelul EU este semnificativă, carnea de bovină este importată din America de Sud. România are un potențial foarte mare. Ați spus că  o metodă pentru subvențioanre se va regăsi în UE.

Phil Hogan: Nu aveți probleme în a accesa fondurile europene UE. Dacă este o problemă de standarde, nu vom dezavantaja producătorii europeni. Asta am spus și la negocierile cu MERCOSUR. În fiecare zi sunt trimise la verificare tone de carne pentru a ne asigura că ele se ridică la standardele europene. Am deschis piața pentru Mexic, pentru Japonia, dar numai după ce ne-am asigurat că îndeplinesc standardele.

UE este prima destinație pentru calitate.

Corina Crețu: Pentru a accesa banii din agricultură nu sunt proceduri greoaie. Se spune că la Comisie îngreunăm lucruri, dar statele membre sunt cele care adaugă condiționalități. Trebuie să învățăm din lecțiile trecutului. Președintele Juncker a spus că este foarte important să se ajungă la un acord cu privire la noul buget pe timpul președinției României la Consiliul UE.

Nu s-a redus încă birocrația. În domeniul transporturilor s-au pierdut bani. Acum analizăm proiectul de metrou de la Gara de Nord la Otopeni. nu mai avem proiecte noi în afară de fazarea de apă și canalizare. Este important să fie proiecte noi. fac un apel la Ministerul Transportului să pregătească proiecte mature: Sibiu-Pitești, Pitești-Constanța, etc. Avem bani pentru studiu de fezabilitate pentru zona montană. Toți primarii îmi spun că nu mai sunt bani, dar noi nu primim proiecte, deși bani sunt.

O problemă este lipsa specialiștilor din agricultură. Învățământul agricol se confruntă cu lipsa cadrelor care au făcut o școală medie. Agricultura nu se mai învață la nivel de liceu. Ce se poate face petnru această problemă?

Petre Daea: Ne obligă viața și ne obligă regulile europene. După 2020 fără a avea o consultață, nu putem continua. În parlament avem un act normativ pentru trecerea liceelor agricole în subordinea Ministerului Agriculturii.

Ce face Comisia Europeană să păstrăm și să aducem tinerii în zonele rurale?

Fermierii români primesc subvenții mai mici decât ceilalți fermieri? Dacă costurile sunt aceleași, de ce subvențiile sunt mai mici pentru a reduce decalajele?

Corina Crețu: România are cea mai mare populație din mediul rural. Trebuie să oferim condiții pentru regenerarea rurală. În orașe există cele mai mari provocări, dar și cele mai multe soluții. trebuie să nu lăsăm în urmă satele. Trebuie să avem o strategie clară pentru o echilibrare teritorială. politica de Coeziune își propune de a elimina discrepanțele. Lucrăm împreună pentru a implemnta măsuri pentru a îmbunătății condițiile oamenilor.

Phil Hogan: Președinția României este o șansă pentru a rezolva o parte din problemele ridicate astăzi

Daniel Buda: Există bani pentru instalarea tinerilor fermieri, dar este foarte important să discutăm despre eficiența acestor investiții în spațiul rural

Lucian Bode, deputat: Aș vrea să îi mulțumesc dnei Crețu pentru creșterea cu 10% a banilor acordați României prin politica de coeziune. Despre scrisoarea oficială adresată Guverului în luna aprilie privind fondurile europene. Câte lucruri semnalate au fost reparate de guvernul României? Există riscul de dezangajare ? Guvernul României a modificat lista parteneriatului public privat. Ați avut discuții cu oficialii din Guvern și aveți sugestii?

Corina Crețu: Transportul nu este dezangajat separat, ci cu totate angajamentele. Avem proiecte pentru apă și canalizare care vor genera cereri de rambursare. Acesta este ultimul proiect în analiză primit de Comisia Europeană. Noi la CE nu am primit alte proiecte și fac apel la guvern. Neavând avizul de mediu, proiectul nu îl pot depune la Comisie.

Cum priviți decizia de a oferi bani pe baza pe principiul primul venit, primul servit și nu pe calitate?

Corina Crețu: Rata foarte mare de respingere este datorită faptului că se merge cu proiectele cele mai ieftine și nu cu cele mai mature.

Vreau să export în SUA sau China. Cum ne poate ajuta Comisia să exportăm în aceste piețe deoarece este foarte greu ce accesat? Sectorul pomicol – au venit greu subvențiile. Ferma mică nu are succes la subvenții.

Phil Hogan: Dacă sunteți uniți, puteți exporta.

 

 

 

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMISIA EUROPEANA

Trecerea la moneda euro: Comisia Europeană a semnat un acord de parteneriat cu Croația pentru organizarea de campanii de informare și comunicare

Published

on

© European Union, 2018/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană și Croația au semnat luni, 6 octombrie, un acord de parteneriat pentru organizarea de campanii de informare și comunicare privind trecerea la moneda euro în Croația. Acest lucru face parte din etapele pregătitoare pentru aderarea Croației la zona euro, informează un comunicat

Documentul a fost semnat în marja reuniunii Eurogrupului de către Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei, Paolo Gentiloni, comisar pentru economie, și Zdravko Marić, viceprim-ministru și ministru de finanțe al Croației. Acordul de parteneriat reprezintă un angajament politic din partea Comisiei de a sprijini organizarea de campanii de informare și de comunicare privind trecerea la moneda euro în Croația, prevăzută pentru 1 ianuarie 2023, cu condiția ca această țară să îndeplinească toate criteriile de convergență. De asemenea, el reprezintă baza pentru pregătirea și semnarea unui acord de grant, care va permite Comisiei să cofinanțeze activitățile de comunicare privind trecerea la moneda euro în Croația.

ICriteriile economice de convergență sunt patru la număr și contribuie la asigurarea faptului că o țară este pregătită pentru integrarea în regimul monetar al zonei euro:

1. Stabilitatea prețurilor: Rata inflației nu poate fi mai mare de 1,5 puncte procentuale peste rata celor trei state membre care înregistrează cele mai bune rezultate;

2. Finanțe publice solide și sustenabile: Țara nu ar trebui să facă obiectul procedurii aplicabile deficitelor excesive;

3. Stabilitatea cursului de schimb: Țara trebuie să participe la mecanismul cursului de schimb (MCS II) timp de cel puțin doi ani fără devieri semnificative de la cursul central din cadrul MCS II și fără o devalorizare a cursului central bilateral al propriei monede în raport cu euro în aceeași perioadă;

4. Ratele dobânzilor pe termen lung: Rata dobânzii pe termen lung nu ar trebui să fie mai mare de două puncte procentuale peste rata celor trei state membre care înregistrează cele mai bune rezultate în materie de stabilitate a prețurilor.

II. Pe lângă aceste condiții economice, țările aspirante trebuie să îndeplinească și condiții de convergență juridică, ce implică faptul că legislația lor națională este compatibilă cu tratatul și cu Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) și al Băncii Centrale Europene (BCE).

Croaţia, ţară care se bazează pe veniturile din turism mai mult decât orice alt stat membru UE, a fost afectată de restricţiile de călătorie introduse în contextul pandemiei de coronavirus. Chiar dacă Croaţia va reîncepe să reducă datoria publică în acest an, deficitul bugetar se va diminua mai puţin decât se preconiza, din cauza pandemiei, potrivit Agerpres.

Cel mai tânăr membru al UE și Bulgaria au fost deja acceptate în anticamera zonei euro, unde trebuie să stea cel puţin doi ani înainte de a demara pregătirile practice pentru a se alătura zonei euro, un proces care durează un an în plus, astfel că cel mai devreme în 2023 cele două ţări vor deveni state membre ale zonei euro, lucru ce le va face mai atractive pentru investiții

Ultima extindere a zonei euro datează din 2015, când Lituania a devenit al 19-lea stat membru al blocului monetar. Deşi toate satele membre UE, cu excepţia Danemarcei, sunt obligate să adere la zona euro, puţine ţări fac eforturi serioase pentru a se alătura zonei unice. 

Moneda euro se bucură de un sprijin solid din partea românilor. Potrivit celui mai recent Eurobarometru, 75% dintre aceștia sunt în favoarea introducerii monedei euro, țara noastră se numără printre țările în care s-a înregistrat cea mai mare creștere (de la 63% la 75%), alături de Suedia (de la 35% la 43%).

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Ursula von der Leyen, mesaj pentru ambasadorii UE: Democrația, cel mai puternic instrument diplomatic al Europei

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susținut un discurs cu ocazia Conferinței Ambasadorilor UE, iar cu aceast prilej a reiterat efortul blocului comuitar în lupta pentru democrație.

„Democrația este cel mai puternic instrument diplomatic al Europei. Este esențială pentru securitatea noastră, pentru stabilitatea din regiunea noastră și pentru bunăstarea societăților noastre. Munca noastră pentru a susține democrația la nivel mondial nu a fost niciodată atât de importantă”, a transmis președinta Ursula von der Leyen într-un mesaj pe contul de Twitter.

 

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Noile norme privind cotele TVA oferă statelor membre o mai mare flexibilitate, sprijinind în același timp prioritățile UE în ceea ce privește mediul, digitalizarea și sănătatea publică

Published

on

© European Union, 2017/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană salută acordul la care au ajuns marți, 7 decembrie, miniștrii de finanțe din UE cu privire la actualizarea normelor actuale care reglementează cotele taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru bunuri și servicii. Aceste noi norme vor oferi guvernelor mai multă flexibilitate în ceea ce privește cotele pe care le pot aplica și vor asigura egalitatea de tratament între statele membre ale UE. În același timp, legislația actualizată va alinia normele în materie de TVA la prioritățile comune ale UE, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, sprijinirea digitalizării și protecția sănătății publice. Parlamentul European trebuie consultat în prezent cu privire la textul final.

„Acordul unanim de astăzi privind modernizarea normelor care reglementează cotele TVA este o veste excelentă. Este rezultatul unor negocieri maraton care arată că, atunci când există voință, există o cale – o cale de urmat la nivel european. Statele membre vor dispune de mai multă flexibilitate pentru a face în așa fel încât sistemele lor de TVA să reflecte opțiunile de politică naționale, asigurând în același timp coerența cu prioritățile europene comune: tranziția verde și cea digitală și, bineînțeles, protecția sănătății publice”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie.

Normele actuale ale UE privind cotele TVA sunt vechi de aproape treizeci de ani și aveau nevoie urgentă de modernizare, având în vedere evoluția normelor generale în materie de TVA de-a lungul anilor. Acesta este motivul pentru care Comisia a propus, în 2018, reformarea cotelor TVA.

Acordul încheiat astăzi va asigura alinierea deplină a normelor UE în materie de TVA la prioritățile politice comune ale UE. Anunțul de astăzi va aborda aceste aspecte prin: 

  • Actualizarea listei de bunuri și servicii (anexa III la Directiva TVA) în cazul cărora toate statele membre pot aplica cote reduse de TVA. Printre noile produse și servicii adăugate pe listă se numără cele care protejează sănătatea publică, sunt benefice pentru mediu și sprijină tranziția digitală. Odată ce normele vor intra în vigoare, statele membre vor putea, de asemenea, să scutească pentru prima dată de TVA anumite bunuri și servicii incluse pe listă, considerate a acoperi nevoile de bază.
  • Eliminarea, până în 2030, a posibilității ca statele membre să aplice cote reduse și scutiri în cazul bunurilor și al serviciilor considerate dăunătoare pentru mediu și pentru obiectivele UE în materie de schimbări climatice.
  • Punerea la dispoziția tuturor țărilor a derogărilor și a scutirilor aplicabile în cazul unor bunuri și servicii specifice, în vigoare în prezent din motive istorice în anumite state membre, pentru a asigura egalitatea de tratament și pentru a evita denaturarea concurenței. Cu toate acestea, derogările existente care nu sunt justificate de alte obiective de politică publică decât cele care sprijină acțiunile UE în domeniul climei vor trebui să ia sfârșit până în 2032.

Noile norme prezentate  marți sunt susținute de un acord anterior care prevede trecerea la un sistem de TVA al UE în care TVA să fie plătită în statul membru al consumatorului, și nu în cel al furnizorului. Astfel, o mai mare diversitate a cotelor (astfel cum s-a convenit astăzi) ar fi mai puțin susceptibilă de a perturba funcționarea pieței unice sau de a crea denaturări ale concurenței. În același timp, se evită astfel, de asemenea, o proliferare a cotelor reduse care ar pune în pericol capacitatea statelor membre de a colecta venituri după pandemia de COVID-19.

În anii următori, statele membre vor trebui să își continue eforturile pentru a asigura o redresare durabilă în urma pandemiei de COVID-19 și să investească masiv în tranziția verde și în cea digitală. Protejarea veniturilor publice este deosebit de importantă în acest context. Acesta este motivul pentru care legislația actualizată specifică, de asemenea, nivelul minim al cotelor reduse, precum și numărul maxim de bunuri și servicii din anexa III în cazul cărora statele membre pot aplica aceste cote (a se vedea secțiunea Întrebări și răspunsuri pentru detalii complete). Cu toate acestea, statele membre vor putea, de asemenea, să aplice pentru prima dată o cotă redusă mai mică de 5 % sau să scutească de TVA un număr mic de articole de pe listă.

Normele actualizate vor fi transmise în prezent Parlamentului European pentru consultare cu privire la textul final până în martie 2022. Odată adoptată oficial de statele membre, legislația va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea sa în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, ceea ce va permite statelor membre să aplice noul sistem începând cu data respectivă.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
COMISIA EUROPEANA3 mins ago

Trecerea la moneda euro: Comisia Europeană a semnat un acord de parteneriat cu Croația pentru organizarea de campanii de informare și comunicare

U.E.10 mins ago

Papa Francisc compară documentul despre Crăciun al Comisiei Europene cu un “act dictatorial” și cere UE “să-și însușească idealurile părinților fondatori”

U.E.18 mins ago

Orizont Europa: Partenerii din Balcanii de Vest, Georgia și Israel s-au asociat la programul de cercetare și inovare al UE în valoare de 95,5 miliarde de euro

NATO41 mins ago

Jens Stoltenberg va fi laureat al premiului “Mihnea Constantinescu – Leadership bazat pe valori” acordat de Institutul Aspen România

COMISIA EUROPEANA43 mins ago

Ursula von der Leyen, mesaj pentru ambasadorii UE: Democrația, cel mai puternic instrument diplomatic al Europei

EVENIMENTE57 mins ago

Bucharest Forum 2021 marchează o dublă aniversare avându-l ca invitat special pe secretarul general al NATO: 10 ani de la organizarea primei ediții și 15 ani de la fondarea Institutului Aspen România

U.E.1 hour ago

Viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, anunță că își va concentra politica externă asupra colaborării cu țările democratice

Cristian Bușoi2 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Zi plină cu ”multe dezbateri despre criza energiei, schimbul de date din UE și susținerea cercetării și inovării”

Dan Motreanu2 hours ago

Raportul privind zonele urbane, coordonat de eurodeputatul Dan Motreanu în numele PPE, a primit undă verde din partea Comisiei pentru dezvoltare regională din PE

JUSTIȚIE2 hours ago

Klaus Iohannis: Rămân un partener al efortului de reformare a sistemului judiciar. O justiție independentă reprezintă o adevărată modernizare a statului

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA6 days ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE6 days ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ6 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.1 week ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA1 week ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

Team2Share

Trending