Connect with us

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

LIVE TEXT CALEA EUROPEANĂ. Cine a câștigat cea mai importantă dezbatere pentru șefia Comisiei Europene?

Published

on

debate euŞirul dezbaterilor dintre candidații pentru șefia Comisiei Europene continuă azi, 15 mai de la ora 22.00 (ora României), după ce zilele trecute a avut loc o nouă confruntare a candidaților PPE și S&D, Jean-Claude Juncker și Martin Schulz.

Aceasta este prima dezbatere în formulă completă, anunțându-și participarea toți cei cinci candidați din partea formațiunilor europene la președinția Comisiei: Jean-Claude Juncker (PPE), Guy Verhofstadt (ALDE), Ska Keller (Verzi), Martin Schulz (S&D), Alexis Tsipras (Stânga Europeană)

Această ultimă dezbatere la care vor participa toţi candidaţii la preşedinţia CE este considerată a fi cea mai importantă, fiind organizată cu o săptămână înainte de startul alegerilor în Europa.

Cei cinci candidați se vor reuni în această seară la sediul Parlamentului European din Bruxelles unde vor dezbate subiecte importante precum: economia europeană, viitorul Uniunii Europene, euroscepticismul, politica externă a UE și relația transatlantică.

Calea Europeană va transmite LIVE TEXT dezbaterea începând cu ora 22.00 (ora României). De asemenea, evenimentul poate fi vizionat aici.

Precedentele dezbateri sunt disponibile aici și aici.

 

LIVE TEXT

22.00 Dezbaterea a început. Martin Schulz ia cuvântul pentru a comemora decesul membrului PE, Jean Luc Dehaene.

22.02 „Îmi doresc o Uniune puternică care să combată șomajul, problemele de gen, problemele externe. Îmi propun să conduc o Comisie puternică care să fie în sprijinul cetățenilor și Uniunii Europene.” (Guy Verhofstadt)

22.05 „Eu sunt Alexis Tsipras, candidatul din partea Stângii Unite Europene și provin din Grecia, o țară care a suferit de pe urma politicii de austeritate catastrofale. Îmi doresc întoarcerea la o adevărată politică de coeziune.” (Alexis Tsipras)

22.06 „Vreau ca Europa să fie mai solidară, să cheltuie eficient banii publici, să nu mai existe clivajul sud-nord. Imi doresc să putem crea o UE a energiei ca să putem ieși din dependența față de Rusia, care să negocieze cu SUA un parteneriat.” (Jean-Claude Juncker)

22.07 „Trăim într-o UE în care 6 milioane de tineri nu au loc de muncă. Doresc o UE corectă, justă, care să pună cetățenii pe primul loc. Comisia mea va lupta împotriva evaziunii fiscale.” (Martin Schulz)

22.08 „Luptăm pentru o Europă solidară, dar care să fie și lider în politica schimbărilor climatice. Sper că ne veți sprijini pentru a contribui împreună pentru o Europă mai bună.” (Ska Keller)

Economie:

22.10 „Trebuie să investim în educație, sănătate și energie regenerabilă. Numărul de șomeri la nivel european este alarmant și trebuie să investim în creșterea economică.” (Ska Keller)

22.12 „Dacă vom continua politica de austeritate catastrofală nu vom rezolva nimic. S-au pus la dispoziție peste 1.5 miliarde de euro pentru a salva băncile. Trebuie să luăm decizii curajoase pentru Europa, altfel nu avem nicio sanșă să rezolvăm șomajul și excluziunea.” (Alexis Tsipras)

22.13 „IMM-urile nu au acces la credite. Băncile nu investesc în aceste domenii. Îmi doresc să combin fondurile UE cu fondurile BEI pentru a sprijini IMM-urile și astfel să combatem șomajul.” (Martin Schulz)

22.14 „Ocuparea necesită o politică responsabilă, o politică fiscală corectă. Piața digitală ne va permite crearea a 3 milioane de locuri de muncă. Doresc ca tinerii să poată să studieze în mai multe state europene și să circule oriunde le este bine.” (Jean-Claude Juncker)

22.15 „Tot ce am auzit până acum sunt vechile rețete care nu au funcționat. Avem nevoie de o abordare nouă, și anume ideea lui Jacques Delors de piață intern. Un socialist inteligent, Martin. Trebuie să începem un nou val de integrare în piețele UE: digitală, bancară, a telecomunicațiilor etc.” (Guy Verhofstadt)

22.18 „Este necesar să încheiem aceste politici care pun piedici creșterii economice a Europei. Avem nevoie de un plan de salvare așa cum a fost cel oferit Germaniei în anii 1950.” (Alexis Tsipras)

22.19 „Creșterea economică va fi o prioritate pentru mandatul Comisiei mele. ” (Martin Schulz)

22.20 „Ne trebuie o disciplină fiscală foarte bună.” (Jean-Claude Juncker)

22.21 „Avem nevoie de o creștere inteligentă. Nu putem permite ca statele să aibă mai multe datorii de 100% din bugetul lor.” (Guy Verhofstadt)

22.22 „Trebuie să punem capăt speculei financiare a băncilor.” (Ska Keller)

Încrederea cetățenilor în UE:

22.28 „Eu ascult oamenii care au nevoie de UE. Avem o lipsă de încredere în instituții, în Comisie, în Consiliu, însă oamenii încă cred în visul proiectului european.” (Ska Keller)

22.30 „Vina euroscepticismului le aparține celor care au promovat politicile de austeritate. Tinerii vor să salveze Europa. Trebuie să găsim o altă politică care să evite excluderea socială.” (Alexis Tsipras)

22.32 „Europenii trăiesc din 1000-1500 euro pe lună, iar noi le vorbim de milioane și miliarde de euro în investiții. Am pierdut cel mai mare capital în Europa – încrederea. Eu vreau să o recâștig pentru a reconstrui Europa.” (Martin Schulz)

22.34 „Îmi doresc stabilirea unui salariu minim în Europa. Dacă vom încheia parteneriatul cu SUA, fiecare european va câștiga în medie 540 de euro.” (Jean-Claude Juncker)

22.36 „Realitatea este că revenirea la monedele naționale nu este o soluție la problemele noastre.” (Guy Verhofstadt)

Violențele din Ucraina:

22.41 „Ieri am primit o scrisoare din partea lui Gary Kasparov, campionul mondial la șah. Dacă Ucraina este în dificultate, Europa este în dificultate. Suntem prea slabi în fața Rusiei și lui Putin. Trebuie să impunem sancțiuni clare.” (Guy Verhofstadt)

22.43 „Europa se confruntă din nou cu instrumentele Războiului Rece. Avem nevoie de diplomație, dialog și negociere. Trebuie să oferim poporului ucrainean posibilitatea să decidă asupra propriului viitor. În cadrul OSCE ar trebui să deschidem un dialog și creem o posibilitate de pace.” (Alexis Tsipras)

22.45 „Ne trebuie un dialog sporit pentru o soluție pașnică. Trebuie să fim fermi față de anexarea Crimeei. Sancțiunile sunt corecte, dar trebuie să oprim exporturile de arme ale statelor membre către Rusia. Trebuie să devenim independenți energetic.” (Ska Keller)

22.46 „Comportamentul lui Putin este inacceptabil. Sancțiunile trebuie îndreptate către statul rus. Noi suntem o putere soft care își dorește un dialog important și pașnic pentru soluționarea situației.” (Jean-Claude Juncker)

22.47 „UE nu e o putere militară. Tot ce putem face pentru a evita o confruntare militară este o strategie combinată.” (Martin Schulz)

Secesiunile din Spania și Marea Britanie:

22.48 „Trebuie să lăsăm acele state și acele regiuni să decidă pentru ele. Trebuie să jucăm un rol pozitiv în dialogul dintre acestea, nu așa cum a procedat domnul Barroso recent.” (Guy Verhofstadt)

22.49 „Respectăm principiul națiunilor la autodeterminare, dar nu încurajăm modificarea frontierelor. În ceea ce privește Catalunia sau Scoția, cred că poate exista o autonomie mai mare în cadrul deja existent.” (Alexis Tsipras)

22.50 „Cei din Scoția și Catalunia trebuie să aibă dreptul de a decide pentru ele. Eu le-aș ura bun venit în UE ca președinte al Comisiei.” (Ska Keller)

22.51 „Acestea sunt aspecte ce țin de competențe naționale. Doresc să se respecte constituțiile celor două state.” (Jean-Claude Juncker)

22.52 „UE nu poate da un răspuns la această întrebare. Dacă aceste regiuni vor deveni state suverane, trebuie urmată o procedură pentru aderarea lor la UE.” (Martin Schulz)

Migrația:

22.53 „Avem nevoie de o politică comună pentru migrație precum Canada sau Australia. Avem migrație ilegală, trafic de ființe umane. Avem nevoie de politică în acest fel, dar și în domeniul azilului și refugiaților.” (Guy Verhofstadt)

22.54 „Este un paradox că încercăm să rezvolvăm o problemă internațională în timp ce statele membre participă la intervenții militare. Politica represiunii nu este eficientă. Avem nevoie de o politică a azilului și avem o răspundere comună în baza solidarității.” (Alexis Tsipras)

22.55 „.E nevoie de migrație legală, oamenii trebuie protejați, iar refugiaților trebuie să li se asigure căi legale.” (Ska Keller)

22.56 „Trebuie să reglementăm migrația legală. Trebuie să rezolvăm aceste probleme, trebuie să luptăm împotriva sărăciei și să nu mai reducem bugetele de dezvoltare.” (Jean-Claude Juncker)

22.57 „Un sistem legal de migrație nu există în UE și avem nevoie de un astfel de sistem care să protejeze refugiații din zone de război civil sau care au suferit catastrofe naturale. Trebuie să facem statele membre să își asume responsabilități.” (Martin Schulz)

Viitorul Europei și viziunea candidaților:

22.59 „Cred că simbolurile religioase nu trebuie reglementate la nivel european. Trebuie să asigurăm libertatea religioasă a persoanelor, însă este important ca oamenii să facă acest lucru fără a ataca libertatea altuia.” (Ska Keller)

23.00 „Există multe chestiuni etice privind legislația pentru avort. Avem nevoie de valori de bază care să fie acoperite de o lege anti-discriminare. Anumite minorități din Ungaria, de exemplu, nu sunt respectate.” (Guy Verhofstadt)

23.01 „Nu cred că UE trebuie să își spună cuvântul în modul în care cetățenii își manifestă tradițiile locale. UE trebuie să apere principiile, dar să lase aplicarea lor în seama statelor membre.” (Jean-Claude Juncker)

23.02 „În ultimii ani vedem un regres. Este periculos să se ajungă la dezbateri pe acest subiect. Aceste noi legi împotriva avortului din Spania ne aduc înapoi în timpul dictaturii lui Franco și trebuie să condamnăm acest lucru.” (Alexis Tsipras)

23.03 „Un spațiu public este un spațiu neutru. Avem nevoie de non-discriminare în spațiile publice. În UE există un risc de recădere în extra-conservatorism.” (Martin Schulz)

Alegerile din 2009:

23.05 „Eu nu cred că oamenilor nu le pasă, dimpotrivă, le pasă foarte mult. Există o neîncredere în instituții. Trebuie să spunem clar că putem schimba lucrurile pentru tineri, cum putem consolida democrația. Nu dorim să obligăm oamenii să meargă la vot. Trebuie să dezbatem idei.” (Ska Keller)

23.07 „Avem nevoie de politicieni care să apere Europa. Până acum am apărat Europa în baza bunului argument al păcii. Trebuie să le oferim tinerilor noi obiective ale noastre: protejarea libertăților, creștere economică și competitivitate.” (Guy Verhofstadt)

23.08 „Trebuie să explicăm tinerilor că Europa își pierde puterea, și de aceea avem nevoie de un plan de reconsolidare.” (Jean-Claude Juncker)

23.09 ”Deficitul democratic este în acest moment cel mai mare pericol în UE. Consiliul European este locul unde decide numai doamna Merkel.” (Alexis Tsipras)

23.10 „În trecut alegerile europene erau plictisitoare. Acum lucrurile s-au schimbat, UE va fi mai democratică, dezbaterea este mai controversată.” (Martin Schulz)

Corupție:

23.11 „Contează vocea cetățenilor și avem o mare problemă a lobby-ului.” (Ska Keller)

23.12 „Nu putem interzice lobby-ul, dar trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției. Avem probleme de leadership și de independență față de statele membre. Comisia actuală dă telefon la Paris și la Berlin înainte de a lua o decizie.” (Guy Verhofstadt)

23.13 „Este necesară o transparență, iar cetățenii trebuie să facă lobby pentru democrație. Ei trebuie să meargă la vot pentru a lupta împotriva lobby-ului.” (Jean-Claude Juncker)

23.14 „Fenomenul corupției este unul structural, foarte întâlnit în sudul Europei. Ne trebuie o legislație europeană care să lupte pentru transparență și împotriva evaziunii fiscale a companiilor off-shore.” (Alexis Tsipras)

23.15 „Corupția este un fenomen european. Trebuie să combatem corupția atât la nivel național cât și european. Avem acest caz al „cash for law”. Unul dintre vinovați este la închisoare, dar altul este încă membru al PE. Trebuie să fim transparenți ca și Comisie.” (Martin Schulz)

Viitorul președinte al Comisiei:

23.18 Cred că există șansă extrem de importantă ca unul dintre noi să fie președinte al Comisiei. Cetățenii ar trebui să poată să-și aleagă președintele Comisiei. De asemenea, nu trebuie să încălcăm Tratatul de la Lisabona, trebuie să fim mai transparenți și mai democratici.

23.19 „Este inacceptabil ca unul dintre noi să nu fie președintele Comisiei Europene. Înseamnă că doar ne jucăm de-a democrația. Am convenit cu partidele europene că un candidat trebuie să formeze o majoritate. Nu neapărat cel care va avea cele mai multe voturi va fi președintele Comisiei.” (Guy Verhofstadt)

23.20 „Statele membre au semnat Tratatul de la Lisabona. Dacă anumiți membri ai Consiliului European nu ar respecta acest lucru, înseamnă că ar păcăli democrația. Dacă se va face acest lucru, atunci în 2019 nu va mai merge nimeni la vot. Trebuie să le arătăm europenilor că votul lor contează.” (Jean-Claude Juncker)

23.22 „O astfel de decizie politică ar fi catastrofală pentru cetățenii europeni. Democrația s-ar duce pe apa sâmbetei.” (Alexis Tsipras)

23.23 „Dacă vor îndrăzni să nu respecte rezultatul votului, PE va bloca acea Comisie. Următorul președinte al Comisiei Europene este în fața dumneavoastră și tocmai vorbiți cu el.” (Martin Schulz)

Concluzii:

23.24 „Cetățenii ai UE, eu voi face așa fel încât ca UE să vă ofere locuri de muncă. Va ofer o Europă a noastră.” (Ska Keller)

23.25 „Vreau să fac atât de mult încât nu îmi ajung 30 de secunde. Avem nevoie de leadership și de o viziune pentru viitor, economie și locuri de muncă. Acestea sunt prioritățile mele. (Guy Verhofstadt)

23.26 „Vreau o Europă care să nu mai cultive divizarea sud-nord. Vreau o Europă a consensului.” (Jean-Claude Juncker)

23.27 „Dorim o Europă a popoarelor europene în care democrația și participarea să fie mai puternice. Să decidem prin referendum, nu pcu ușile închise. Astfel vom scăpa de troica din instituții.” (Alexis Tsipras)

23.28 „Trebuie să deschidem geamurile și ușile Casei noastre europene. Îmi doresc o Comisie care să ofere oportunități mai bune, mai ales tinerei generații.” (Martin Schulz)

23.29 Dezbaterea s-a încheiat.

 

 

 

.

 

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

STUDIU Parlameter 2014: Doua treimi dintre europeni NU se simt bine informati in legatura cu Parlamentul European

Published

on

O majoritate a cetățenilor europeni apreciază rolul pe care Parlamentul European l-a jucat în alegerea noului președinte al Comisiei, spune sondajul Parlameter, 2014 publicat vineri. Mai mulți europeni simt acum că vocea lor contează în luarea deciziilor la nivelul UE. Peste jumătate dintre respondenți au declarat că aderarea la UE este un lucru bun.

rp_European-parliament-strasbourg-inside-e1397734605729.jpg

Sondajul realizat în urma alegerilor europene din mai la UE și a inaugurării ulterioare a Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, a reflectat o conștientizare sporită în rândul cetățenilor, atât față de afacerile europene cât și față de Parlamentul European. Nivelul de cunoștiințe cu privire la Parlamentului European rămâne totuși slab.

Principalele constatări (modificări față de iunie 2013)

58% dintre respondenți au auzit recent despre Parlamentul European (+11 de puncte), în timp ce 40% (-10 puncte) nu.
– Imaginea Parlamentului a fost pozitivă în procent de 30% stabil, 43% neutru (+ 1 punct) și 23% negativ (-2 puncte).
67% nu se simt bine informați cu privire la activitatea Parlamentului (+ 1 punct față de noiembrie 2011).
63% au fost de acord ca, luând în considerare rezultatele alegerilor și alegerea președintelui Comisiei reprezintă un progres democratic, în timp ce 18% nu sunt de acord și 19% nu s-au pronunțat.
41% au considerat că vocea lor contează în Uniunea Europeană (+2 puncte).
– Principalele priorități politice ale UE au fost combaterea sărăciei și a excluziunii sociale 54% (+3 puncte), economia, coordonarea bugetară și politica de impozitare 31% (+1 punct), protecția consumatorilor și a sănătății 30% (-3 puncte), și combaterea terorismului și respectarea libertății individuale 29% (+4 puncte).
54% (+4 puncte) consideră că aderarea la UE este un lucru bun, 14% (-3%) sunt de părere că este un lucru rău, în timp ce 29% (-2 puncte) nu au apreciat acest aspect.

Context

Eurobarometrul Parlamentului European – Parlameter 2014 a fost comandat de către PE. La sondaj au participat 27801 de cetățeni, între 29 noiembrie și 9 decembrie 2014 care au răspuns unor întrebări privind percepțiile și cunoașterea instituției și a Uniunii Europene în ansamblu, precum și a domeniilor de politică. Acest studiu anual oferă rezultate atât la nivel european cât și la nivelul statelor membre.

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat un proces intentat fostului ministru Dan Şova

Published

on

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, marţi, că a câştigat, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, procesul intentat lui Dan Şova, care a susţinut că tatăl acesteia ar fi fost “general de Securitate” şi “şeful Securităţii Giurgiu”.macovei_monica

”Am câştigat procesul cu Şova şi la Curtea de Apel. Minciunile lui Şova despre tatăl meu au fost demontate. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Dan Şova a minţit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost «general de securitate» şi «şeful Securităţii Giurgiu»”, se arată într-un comunicat remis presei.

Monica Macovei aminteşte că, anterior, şi Tribunalul Bucureşti a decis că Şova ”a minţit” când a făcut aceste acuzaţii mincinoase în legătură cu tatăl său şi a admis, în octombrie 2013, acţiunea depusă de ea şi de mama sa, prin care îi solicita dovezi lui Şova.

“Dan Şova nu a avut şi nu are nicio dovadă, a minţit cu bună ştiinţă”, arată Macovei.

Monica Macovei mai precizează că hotărârea din decembrie 2014 a Curţii de Apel din Bucureşti este definitivă şi executorie şi că o va executa.

Potrivit unei postări anterioare făcută pe blogul personal, Monica Macovei arăta că a solicitat în acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti ca Dan Şova să îşi ceară public scuze şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

 

.

 

 

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Curiozitățile Parlamentului European. Cine este cel mai tânăr eurodeputat și ce delegație națională și-a schimbat întreaga componență

Published

on

Anul ce tocmai s-a încheiat a constituit unul în care Parlamentul European a început legislatura cu o componență politică și a încheiat-o cu alta. Acest lucru se întâmplă o dată la cinci când au loc alegerile europene.

Deși au o importanță diferită în fiecare stat, alegerile europarlamentare sunt adesea European-parliament-brusselsconsiderate alegeri de rang secund, iar componența Parlamentului generează de multe ori un interes doar din perspectiva propriului stat (cine sunt europarlamentarii care mă reprezintă). În campania electorală europeană (prima în care am avut și confruntări directe între pretendenții la șefia Comisiei Europene) s-a pus accent problemele economice, criza locurilor de muncă, pericolul extremismului, dar și egalitatea de gen în politica europeană. Printre temele de campanie s-a numărat și angajabilitatea tinerilor, o problemă serioasă pentru statele membre dar și pentru Bruxelles.

Între 22-25 mai 2014 s-a schimbat componența Parlamentului European. V-ați întrebat ce aduce diferit noul legislativ european?

În primul rând, avem o diferență de 65 de ani între cel mai tânăr euro-deputat, danezul Anders Primdahl Vistisen (12.11.1987, 27 de ani) și cel mai vârstnic, grecul Emmanouil Glezos (9.09.1922, 92 de ani).

Problematica egalității de gen la cel mai înalt nivel european este un subiect sensibil pe agenda de la Bruxelles, fie că vorbim despre Comisie sau Parlament. În urma alegerilor noului Parlament din totalul membrilor săi 36.88% sunt femei. Cele mai multe provin din Malta (66,67%). Cu un procent semnificativ în această direcție contribuie și România (28.12%; procentul s-a modificat o dată cu numirea doamnei Corina Crețu în calitate de comisar european).

Dacă ne gândim că o dată la cinci ani au loc alegeri iar tranziția dinspre un Parlament spre altul este dificilă, rezultatele din 2014 ne contrazic. Avem un total de 50.6% deputați realeși, în timp ce 49.4% sunt deputați noi. Cu alte cuvinte, în 2014 am legitimat un Parlament European care este pe jumătate identic cu cel din perioada 2009-2014.

La nivelul delegațiilor regăsim cifre interesante. Germania este țara cu cei mai mulți deputați realeși (69.79%) în timp ce Grecia este statul cu cei mai mulți deputați noi, un procent impresionant de 100%. La fel de impresionant este și numărul partidelor politice naționale, care prin intermediul euro-deputaților sunt prezente în PE: 186.

Totodată, să nu uităm că alegerile europene din 2014 sunt primele ce se desfășoară sub aplicabilitatea Tratatului de la Lisabona, iar în urma acestora Parlamentul European a revenit la componența prevăzută de Tratat – 751 de membri. În acest context, România a trecut de la 33 de membri în PE, la 32.

.

.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Marian-Jean Marinescu6 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu apreciază că programul Orizont Europa ”devine extrem de important” în contextul ”transformărilor economice necesare pentru a atinge țintele de mediu”

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Comisarul european pentru energie: UE evaluează posibilitatea achiziției comune de gaze între statele membre

Cristian Bușoi7 hours ago

Cristian Bușoi, raportorul PE pentru EU4Health, a semnat Carta Albă pentru lupta împotriva cancerului de ficat: Niciun pacient nu trebuie lăsat în urmă

ROMÂNIA7 hours ago

Infografic Monitorul Social: Românii cu cele mai mici venituri câștigă sub 1600 de euro pe an, adică sub 5 euro pe zi

ROMÂNIA7 hours ago

Comandamentul SUA pentru Europa a donat României 18.000 de teste COVID-19: “Vom fi în continuare alături de prietenul și aliatul nostru, România”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 hours ago

Eurodeputatul Mircea Hava: Grupul PPE dorește ca UE să fie cu adevărat o uniune, în care tarifele de roaming și internet mobil să fie la același preț ca ”acasă” pentru încă 10 ani

U.E.8 hours ago

Reprezentantul UE în Turcia salută evitarea unei crize după ce Recep Tayyip Erdogan a revenit asupra deciziei de a expulza 10 ambasadori

REPUBLICA MOLDOVA8 hours ago

Ursula von der Leyen a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu: UE va ajuta Republica Moldova să facă față problemei aprovizionării cu gaze

GENERAL9 hours ago

Institutul European de Inovare & Tehnologie impulsionează redresarea și creșterea sustenabilă a sectoarelor culturale și creative din Europa

Daniel Buda9 hours ago

Eurodeputatul Daniel Buda: Comisia Europeană trebuie să susțină investițiile în tehnologii pentru îmbunătățirea condițiilor de transport al animalelor

GENERAL11 hours ago

Dragoș Pîslaru, despre digitalizarea pieței muncii: PNRR poate așeza România în avangarda Europei prin reformele sistemice pe care le propune

ROMÂNIA1 day ago

Serbia donează României medicamente și concentratoare de oxigen pentru bolnavii de COVID-19: Suntem alături de voi în cele mai grele momente

ROMÂNIA1 day ago

Oleg Roibu, director juridic eMAG: Am bugetat peste 250 milioane de lei în următorii trei ani pentru dezvoltarea antreprenoriatului digital

NATO4 days ago

NATO: România, între cele 17 aliate fondatoare ale primului fond de inovare din istoria Alianței Nord-Atlantice

CONSILIUL EUROPEAN4 days ago

Klaus Iohannis, poziție tranșantă la Bruxelles: România va dezvolta centralele pe energie nucleară și rețeaua de gaze naturale. Am insistat ca acestea să fie finanțabile prin bani europeni

POLITICĂ5 days ago

Klaus Iohannis îl desemnează pe ministrul apărării Nicolae Ciucă drept candidat la funcția de prim-ministru

Marian-Jean Marinescu5 days ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu speră ca ”viitorul apropiat să ne arate că Dunărea va contribui la Green Deal și la dezvoltarea economică a tuturor” statelor străbătute de acest fluviu

Cristian Bușoi6 days ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie și energie din PE, atrage atenția Comisiei Europene: Companiile din România și din întrega UE au nevoie de sprijin pentru captarea metanului

Cristian Bușoi6 days ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi, intervenție în Parlamentul European: COP26, un moment în care să arătăm că ”Green Deal nu este doar o strategie de mediu, ci și o strategie trigger pentru o UE modernă”

Cristian Bușoi6 days ago

Criza energetică: Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru energie, cere din Parlamentul European adoptarea, cât mai repede, a ”taxonomiei pentru gazele naturale și energia nucleară”

Team2Share

Trending