EVENIMENTE
VIDEO ”Reprezentarea de gen în politică – provocări și soluții”. Premierul: Dacă femeile din politică vor reuși să consolideze latura feminină a umanității, politica românească ar avea de câștigat iar societatea ar avea și ea parte numai de beneficii
Published
9 years agoon

Reprezentarea proporțională și egalitatea de gen sunt principii care trebuie să existe în orice democrație. România asigură la nivel constituțional respectarea acestora. În realitate însă, situația este diferită. În acest moment, în România doar 11,5% dintre parlamentari sunt femei, în contextul în care genul feminin este reprezentat de 52% din populația țării. La nivelul administrației publice locale, nu regăsim în niciunul dintre județe o proporție mai mare de 12 atunci când vorbim despre femeile care îndeplinesc funcția de primar.
În acest context, Partidul Național Liberal a organizat marți dezbaterea ”Reprezentarea de gen în politică – provocări și soluții”.
Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului și a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro.
Principalele declarații
Dacian Cioloș, prim-ministrul României
Presupun că s-au spus multe lucruri legate de prezența femeilor în politică. Avem pretenția de a spune că suntem într-o democrație reprezetativă. Ar fi un lucru bun ca cele procentajul de la ultimul recensământ să se reflecteze și în spațiul politic. Eu cred că natura feminină a luptei este una evolutivă și, în consecință, cred că prezența femeilor în această confruntare ar da o altă perspectivă și ne-ar prinde bine această confruntare. Dacă femeile din politică vor reuși să consolideze latura feminină a umanității, politica românească ar avea de câștigat iar societatea ar avea și ea parte numai de beneficii. De reconciliere între modul de a face politică și a trăi în societate avem nevoie. Sunt discuții dacă prezența femeilor trebuie să aibă un caracte normativ. Nivelele minime de repezentare ar trebui să aibă un caracter temporar, următoarea etapă fiind aceea de normalizare a acestei idei. Eu cred că problema calității poate fi pusă în general, nu doar a femeilor sau a bărbaților. Vreau să revin.. avem nevoie să învățăm solidaritatea aplicată, nu cea declarată din motive politice. Vreau să subliniez că am convingerea că femeile și bărbații pot lucra împreună în România
Alina Gorghiu, co-președinte al PNL
Mă bucur să văd că este o așa de mare atenție pentru o dezbatere legată de cote de gen. Sunt în calitate de inițiator al proiectului. Vreau să întăresc o idee mi-aș dori ca dezbaterea echilibului de gen să fie unul ditre subuiectele care să unească societatea. Văd că această dezbatere ca pe un semn de maturizare a societății românești. Citeam care este opinia oamenilor din democrații dezvoltate. Tema aceasta, a drepturilor femeilor, este o treabă neterminată a sec. XXI, afirma o participantă la prezidențiale în SUA. Dacă SUA are această opinie, România trebuie să depună un efort suplimentar. Trebuie să avem curajul să afirmăm că există un dezechilibru în ceea ce privește promovarea participării femeii în politică. Trebuie să admitem că femeile tinere nu au avut un cuvânt real de spus în politică, fiind o formă de discriminare mascată. Vreau să vă încurajez să derulăm orice discuție despre acest proiect în termini echitabili, la final putând afirma că ajungem la o normalitate.
Dan Mihalache, șef al Administrației Prezidențiale
Tema este una interesantă și provocatoare, având propriile mele opinii despre cotele de gen și reprezentarea femeilor în politică. Aș dori să vorbim despre reprezentarea femeilor în politică și nu de promovarea participării femeilor în politică. Am început să vorbim încă de anul trecut despre acest tip de proiect. Este nevoie de soluții de curaj, pentru că schimbarea nu poate fi făcută fără curaj. Mimetismul va fi sancționat. Schimbarea trebuie să fie curajoasă și reală. Poate că această dezbatere de astăzi ne va spune dacă este bine sau nu.
Mircea Geoana, senator, președinte al Partidului Social Românesc
Vreau să fac un argument rațional. Nu există niciun fel de îndoială că România este o națiune în declin. Suntem o națiune care se zbate la periferia Europei. Dacă nu avem curaj să luam măsuri, vom fi striviți cu brutalitate. Cei care susțin că această inițiativă este una tardivă, sunt ignoranți. Într-un studiu realizat de World Economic Forum, principalul risc astăzi este acela al inegalităților, inechităților. România este într-un clasament global din punct de vedere al decalajului de oportunități între femei și bărbați pe locul 77. La reprezentare politică, România se află din punct de vedere global pe locul 113. Între disparitățile de gen într-o țară și PIB există relație directă. Între idicele de dezvoltare umană și participarea feminină în deciziile societații există relație directă. Când femeile se află în poziții de decizie din punct de vedere politic, deciziile structurilor politice devin mai prietenoase, mai durabile, mai echilibrate, mai orientate către educație. Companiile cu femei aflate la conducere au o rată de profitabilitate cu 47% mai mare. La nivel global, subiectul cotelor obligatorii, în 35% dintre statele planetei, există cote obligatorii de reprezentare politică, în 12% dintre state exsită cote de reprezentare în lumea corporatistă. Există și campanii pentru cote voluntare. Pentru a face un pas mai departe, în Consiliul de Administrație să avem aceeași cotă de reprezentare.
Stela Popescu. Într-o țară treaba va merge bine dacă femeile vor face ceva și repede. Cred că trebuie să facem o căsnicie perfecta și în Parlament. Nu mai avem timp să așteptăm. Nu putem face nimic în această țară dacă de sus nu vor veni soluții concrete care să mobilizeze societatea. Mai mult respect pentru oameni de profesie trebuie impus de sus.
Vasile Blaga, co-președinte al PNL
Vedem că tot mai multe doamne performează. Nu numai că își conduc propriile firme, dar și în politică femeile au aceeași activitate de calitate. Dacă nu vom ajunge la o reprezentare echitabilă, și puținele doamne care sunt în politică vor fi taxate cum că sunt ale cuiva. Ceea ce trebuie spus este că toți candidații trebuie să îndeplinească aceleași condiții de moralitate și performanță.
Mihaela Miroiu, Prof. univ. dr. SNSPA
O bună parte dintre interesele femeilor, nu sunt reprezentate politic. România este o țară înapoiată din punct de vedere politic și patriarhală. Oamenii dintr-un stat de drept se supun legilor. Dacă femeile se află la voința șefilor, unde mai este statul de drept? Cred că nu mai suntem în 90, nici în 2000. Intrăm în cel de-al 26 lea an de democratizare. Suntem repetenți la cultură politică, scuzabilă pentru populația de rând și tineri. Pentru oamenii politici, lipsa acesteia nu are niciun fel de scuze. Nu există democrații consolidate fără moralitate solidă. Comisia pentru egalitate de șanse din Senatul româniei are în componența sa numai bărbați. aceeași comisie a evaluat situația pentru Camera Deputaților, constatând că există reprezentare egală de gen, dar are președintele bărbat.
Mihai Fifor, lider al grupului parlamentar al PSD
Nu într-un document ca atare stă această echitabilitate, ci în chestiuni mai profunde. Educația reprezintă una dintre soluții. Dezbaterea în SUA se centrează pe întrebare. În momentul în care Obama a candidat la alegerile prezidențiale, circula următoarea întrebare: “Este America pregătită să accepte un președinte de culoare?” Acum dezbaterea se duce în jurul întrebării: “Este America pregătită să aibă o femeie președinte?” Dincolo de această dezbatere, este important să generăm dezbateri care să producă schimbarea mentalității din România.
Csaba Ferenec Asztalos, Președinte – Consiliul Național pentru Combatere Discriminării
Până ce acest act normaiv va intra în vigoare, aș dori să amintesc de legea 202/ 2002 care obligă o reprezentare echilibrată în sfera administrației și care sancționează orice formă de încălcare a acesteia. Doresc să salut această inițiativă în speranța că aceasta va fi adoptată.
Andreea Paul, deputat, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați
Nu întâmplător țările care au reușit să rezolve probelemele legate de reprezentare sunt unele dintre cele mai dezvoltate state. Conservatorisumul nu mai este o scuză. Avem nevoie de educație. Nu sunt de vină votanții, ci partidele politice care decid listele cu candidați. De ce trebuie politica să caute un răspuns pentru această inegalitate? Pentru a fi mai legitimă, mai reprezentativă, mai democratică. Închei prin a oferi o definiție cotei de gen: “curajul oficial ținește egalitatea de șanse, guvernanța, și energia națională.”
Rozalia Biro, senator UDMR, Președinte- Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități
Aș dori să exprim aprecierea pofundă pentru inițierea acestui proiect. Vorbim despre egalitatea între femei și bărbați ca de un dat. Nu vorbim despre o discriminare pozitivă, ci despre un drept fundamental, având în vedere datele de la ultimul recensământ. Ce trebuie să facem ca, pe lângă această propunere legislativă să avem succes? Cele care deja se află în politică sunt responsabile pentru cele care urmăresc să aibă o carieră de acest tip. Femeia politician are un pragmatism accentuat, cunoaște societatea ca pe familia sa, are o empatie largă, este un om de echipă, are o voință de fier. Va trebui să punem accent pe pregătirea profesională, de a solicita fonduri nerambursabile pentru aceste pregătiri.
—
Prin această dezbatere, organizatorii își propun nu doar să atragă o susținere cât mai largă pentru demersul, ci să analizeze și puncte de vedere din partea genului suprareprezentat la nivelul instituțiilor publice de reprezentare.
Până în prezent, peste 140 de parlamentari aparținând tuturor grupurilor parlamentare au depus două proiecte de lege care vizează implementarea unor cote de gen de minim 30% atât pentru alegerea Legislativului, cât și pentru autoritățile administrației publice locale. În prezent, mai mult de 55 de state din întreaga lume au apelat la această soluție, menită să încurajeze participarea femeilor în politică, acestea constituindu-se în prezent, într-un gen subreprezentat.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

You may like
Atac armat într-o școală din Austria. Premierul interimar Cătălin Predoiu transmite ”profunda tristețe și condoleanțe”: ”Condamnăm ferm violența și suntem solidari cu autoritățile austriece”
R. Moldova va primi, în perioada imediat următoare, 300 de milioane de euro prefinanțare din Pactul de Creștere de 1,9 miliarde de euro, anunță Siegfried Mureșan după întâlnirea cu Dorin Recean
Deputatul Ovidiu Cîmpean subliniază importanța alegerilor parlamentare din R. Moldova pentru aderarea țării la UE: O majoritate pro-europeană este esențială. Trebuie să protejăm procesul electoral de ingerințe externe
Premierul interimar Cătălin Predoiu: Italia și România dau împreună voce unei Europe coerente, hotărâte și solidare
Au început lucrările la prima instalație de detritiere din Europa și a treia din lume. Proiectul de la CNE Cernavodă este realizat cu sprijinul Băncii Europene de Investiții
Angajamentele asumate față de Comisia Europeană contribuie la respectarea traiectoriei de deficit bugetar, subliniază Marcel Boloș
EVENIMENTE
MLNR marchează 145 de ani de la momentul fondator al Masoneriei române moderne. Peste 120 de delegați din 41 de Mari Loji regulare de pe toate continentele, găzduiți la București în perioada 9-10 mai
Published
1 month agoon
May 7, 2025By
Diana Zaim
Marea Lojă Națională din România (MLNR) marchează 145 de ani de la momentul fondator al Masoneriei române moderne – „Aprinderea Luminilor”, realizată la 8/20 septembrie 1880, sub conducerea colonelului Constantin Moroiu, primul Mare Maestru și veteran al Războiului de Independență.
Cu această ocazie, în perioada 9–10 mai, Bucureștiul devine gazda unui eveniment aniversar de amploare, la care vor participa peste 120 de delegați din 41 de Mari Loji regulare de pe toate continentele. Evenimentul confirmă prestigiul și recunoașterea internațională a MLNR, care deține în prezent 212 recunoașteri oficiale la nivel mondial, informează un comunicat oficial, remis CaleaEuropeana.ro.
De-a lungul istoriei, frații masoni români au contribuit activ la momente definitorii ale devenirii naționale: Revoluția de la 1848, Unirea din 1859, proclamarea Independenței și semnarea Tratatului de la Trianon. După renașterea Masoneriei în 1993, MLNR s-a reafirmat în spațiul public ca promotoare a valorilor morale, culturale și civice.
Fideli moștenirii lăsate de înaintași, masonii privesc cu luciditate prezentul și construiesc cu încredere viitorul, fără a se lăsa ancorați în trecut.
Marea Lojă Națională din România organizează în mod constant conferințe, gale de excelență și o varietate de activități care susțin valorile academice, realizările în artă și știință, precum și politicile publice în domenii precum Educația, Protecția Mediului și combaterea consumului de droguri.
„Anul 2025 reprezintă un moment de referință pentru Marea Lojă Națională din România: aniversăm 145 de ani de la Aprinderea Luminilor și, în același timp, 175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu – simbol al culturii, al reflecției profunde și al identității naționale. Aceste două repere cultural-istorice, profund semnificative pentru patrimoniul românesc și cel masonic, se completează și se potențează reciproc. În acest spirit, 2025 a fost desemnat Anul Culturii în Marea Lojă Națională din România”, a declarat Marele Maestru, Cătălin Tohăneanu.
Evenimentele aniversare vor include vizite oficiale la obiective istorice și culturale, dar și un concert festiv ce va celebra bogăția tradițiilor românești – un omagiu adus spiritului național și unității prin cultură.
EVENIMENTE
Provocările femeilor în sistemul de sănătate românesc: prevenția și accesul la servicii medicale esențiale, dezbătute de experți și parlamentari în cadrul Conferinței „Sănătatea femeii. Gender Medicine”
Published
2 months agoon
April 28, 2025By
Diana Zaim
Sănătatea femeii în România reprezintă un tablou complex, alcătuit din politici de sănătate care ar trebui să se concentreze pe prevenție, informare și acces echitabil la servicii de sănătate de bază. Inegalitatea între bărbați și femei există și în cazul accesului la asistență medicală. La nivelul UE, chiar și atunci când bărbații și femeile suferă de aceeași boală, femeile sunt diagnosticate, în medie, cu patru ani mai târziu decât bărbații pentru peste 700 de boli. Când implementarea programelor de screening nu este asumată și finanțată, statisticile confirmă că femeile din România mor din cauza unor forme prevenibile de cancer. Astfel, tinere, mame, surori sau bunici își pierd viața, mult prea devreme, pentru că nu au avut acces la programele de screening, sau nu au fost informate cu privire la campaniile de vaccinare care se derulează la nivel național.
Experți în sănătate, medici de specialitate, asociații de pacienți, deputați și senatori, se reunesc într-un eveniment dedicat sănătății femeii – Conferință și Masterclass „Sănătatea femeii. Gender medicine” – Management performant și soluții de finanțare eficiente, în ediția a5-a, la Palatul Parlamentului, în data de 29 aprilie. Evenimentul se desfășoară sub auspiciile Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, Subcomisiei pentru populație și dezvoltare din Senatul României, Ambasadei Israelului în România și Institutului Național de Sănătate Publică și este organizat de Revista pentru Politici de Sănătate.
În ceea ce privește starea de sănătate în România, raportul de țară arată că în 2022, speranța medie de viață la naștere în România era de 76,6 ani (71,3 ani pentru bărbați și 79,2 ani pentru femei). În acest clasament mai suntem urmați doar de Latvia și Bulgaria. Prin urmare, față de rapoartele publicate în 2023, respectiv 2021, speranța de viață în România a crescut, dar rămâne în continuare una dintre cele mai scăzute din UE, cu mult sub media europeană.
Principalele cauze ale mortalității provocate de cancer, la nivel european, sunt cancerul pulmonar, cancerul colorectal, cancerul mamar (care afectează aproape exclusiv femeile) și cancerul de prostată (care afectează numai bărbații).
La nivel național, cancerul de sân reprezintă forma de cancer care provoacă cele mai multe decese în rândul româncelor. Datele din ancheta europeană de sănătate realizată prin interviu (EHIS) din 2019 arată că doar 9,2 % dintre femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani din România au declarat că au efectuat screeningul pentru depistarea cancerului de sân în ultimii doi ani, în timp ce media UE a fost de 65,9 %.
În mod similar, 25,3 % dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 69 de ani din România au raportat că au efectuat screeningul pentru depistarea cancerului de col uterin în ultimele 24 de luni – sub media UE de 59,9 %. Mai mult de 90% dintre fetele din Islanda, Portugalia și Norvegia au primit dozele recomandate de vaccin HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin în 2021 – mai mult decât dublu față de ratele din Bulgaria, Franța, Luxemburg, Slovenia și Letonia.
EVENIMENTE
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a reunit oficiali de top și experți economici într-un eveniment unic de dezbateri privind perspectivele macroeconomice și climatul investițional din România
Published
2 months agoon
April 5, 2025By
Diana Zaim
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a găzduit în data de 3 aprilie un eveniment la nivel înalt, reunind directori executivi ai companiilor membre, ambasadori și reprezentanți ai ambasadelor, înalți oficiali ai Guvernului României, instituții financiare naționale și internaționale, agenții de rating de credit și reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).
Această întâlnire unică a oferit o platformă pentru dialogul strategic internațional privind perspectivele macroeconomice și climatul investițional din România.
Evenimentul a beneficiat de o listă impresionantă de vorbitori, printre care Daniel Anghel (Președinte FIC), Ramona Jurubiță (Vicepreședinte FIC), Cătălin RADU (Vicepreședinte FIC), Mara Roman (Șef Adjunct al Reprezentanței CE în România), Luca Niculescu (Secretar de Stat și Coordonator Național pentru procesul de aderare a României la OCDE), Valentin Lazea (Economist Șef Banca Națională a României), Dietmar Hornung (Managing Director at the Sovereign Analytical Group Moody’s Ratings), Erich Arispe (Senior Director, Head of Emerging Europe Sovereigns Fitch Ratings), Radu Cracan (Economist regional asociat BERD, SE-UE), Patrick D’Souza (Șef de unitate Direcția Generală Afaceri Economice și Financiare, Comisia Europeană), Laurent Moulin (Economist senior Direcția Generală Afaceri Economice și Financiare, Comisia Europeană), Katja Schmidt (Șef al departamentului Biroul economic – Canada/Romania, OCDE) și Marius Cara (Șeful al Biroului Grupului BEI în România).
Ea a evidențiat că apartenența la această organizație nu este doar un proces birocratic, ci o oportunitate strategică pentru modernizarea economiei și a instituțiilor statului.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Iulian Chifu: Serghei Karaganov și esența gândirii ideologice ruse. Agresiunea ca mod de viață și Teoria războiului bun

Premierul Spaniei le cere scuze cetățenilor pentru scandalul de corupție din Partidul Socialist: Sunt „profund indignat”. Trebuie să existe toleranță zero față de corupție

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară (16-19 iunie). Progresele R. Moldova în vederea aderării la UE, evaluate

Vicepreședintele PE, Victor Negrescu, sprijină alianța regională pentru reconstrucția Ucrainei creată de 12 consilii județene din nordul țării: Județele de graniță nu trebuie să mai fie la periferia Europei

Marcel Boloș: 91 de centre moderne pentru copii din medii vulnerabile, finanțate cu 232,5 mil. euro din fonduri europene

ADR Nord-Est și ADR Nord-Vest, alături de cele 12 consilii județene din cele două regiuni, au semnat Acordul de Parteneriat „Alianța regională pentru reconstrucția Ucrainei”

Burduja: Mintia, cea mai mare și modernă centrală pe gaz din Europa, evaluată la peste 1.4 mld de euro, este finalizată în proporție de 75%

Reducerea deficitelor record şi stabilizarea datoriei României rămân esențiale pentru ratingul suveran, sugerează agenția Fitch: Formarea unui guvern pro-european durabil ar sprijini intrările de fonduri UE

UE adoptă noi tarife pentru produsele agricole și îngrășămintele din Rusia și Belarus: Aceasta este Europa unită în cea mai bună formă a sa

Ministrul italian de externe avertizează că țara sa are nevoie „de cel puțin 10 ani” pentru a-și crește cheltuielile de apărare

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Premierul Spaniei le cere scuze cetățenilor pentru scandalul de corupție din Partidul Socialist: Sunt „profund indignat”. Trebuie să existe toleranță zero față de corupție

Zelenski, după trilaterala cu Maia Sandu și Nicușor Dan: Împreună cu România vom ajuta Moldova să reziste influenței distructive a Rusiei

Sebastian Burduja i-a transmis comisarului european pentru Energie că închiderea centralelor pe cărbune în 2026 nu este fezabilă în lipsa unor alternative solide: Ar vulnerabiliza sistemul energetic național

Premierul interimar Cătălin Predoiu: Italia și România dau împreună voce unei Europe coerente, hotărâte și solidare

Marcel Boloș anunță că trei jaloane suspendate din PNRR au termen de soluționare luna noiembrie: Negociem cu Comisia Europeană pentru a crește la 5,7 miliarde de euro valoarea cererii de plată patru

Slovacia nu acceptă „să primească lecții” din partea Germaniei. Fico: Poziția suverană se bazează pe interesele naționale. Nimeni nu ne poate amenința

Aderarea României la OCDE este un proces ”extrem de important”, subliniază ministrul Daniel David: Educația este domeniul fundamental într-o societate

”Revizionismul agresiv al Rusiei amenință nu doar securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, ci și securitatea noastră comună în Europa”, subliniază Friedrich Merz din Lituania

Boloș: Renegocierea PNRR va fi finalizată până la finalul lunii mai. Cererile de plată vor fi restructurate pentru a asigura absorbția fondurilor până în 2026

Von der Leyen: Bugetul actual al UE a fost proiectat pentru o lume care nu mai există. Următorul trebuie să fie flexibil, coerent, descentralizat și simplificat
Trending
- EDITORIALE1 week ago
“Noi suntem Oceanul” – Ambasadorul Nicolas Warnery: Franța găzduiește Conferința ONU care ar putea lansa un pact global pentru salvarea Oceanelor
- BUSINESS1 week ago
eMAG anunță afaceri în creștere cu 12% și investiții record de peste 1,2 miliarde de lei pentru anul următor în tehnologie, logistică și antreprenoriat
- ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE1 week ago
Miniștrii OCDE ai finanțelor, economiei, afacerilor externe și comerțului au stabilit direcțiile către o prosperitate durabilă și încluzivă în 2025
- ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE1 week ago
Hurezeanu, la reuniunea OCDE de la Paris: România își aliniază investițiile și finanțările cu obiectivele de sustenabilitate
- ROMÂNIA1 week ago
Șase organizații îi solicită lui Nicușor Dan numirea unui consilier prezidențial dedicat transformării digitale și crearea unui Consiliu Prezidențial pentru Transformare Digitală