Connect with us

ROMÂNIA

LIVE TEXT VIDEO Joe BIDEN: Probabil mă ascultă şi viitorul preşedinte al României. E nevoie de politicieni care să înţeleagă ca Guvernul există să servească oamenii, nu invers

Published

on

joe biden presidency

Foto: presidency.ro

UPDATE 14:40 JOE BIDEN:

 -Exista diferente politice, dar un lucru care leaga toti romanii e faptul ca toti sunt in favoarea democratiei, intr-un stat de drept.

-Multumesc societatii civile pentru ca incearca sa creeze o societate cu demnitate.

Valoarea cea mai importanta este o societate transparenta, libera, unde coruptia e considerata un dusman

– Trupele americane sunt onorate sa se afle alaturi de cele romane in Afganistan

UPDATE 14:55:

-Romania, in cadrul Art. 5, si-a facut o datorie sacra in ochii presedintelui Obama si in ai mei.

-Asa cum a spus presedintele Obama, natiunile din NATO nu sunt niciodata singure, ne ajutam si ne protejam unii pe altii.

-Noi nu spunem ce poate face America pentru Romania, ci ce putem face impreuna.

-Romania a facut o calatorie foarte importanta de la o tara captiva devenind acum un aliat NATO

 UPDATE 15:02

-Coruptia este doar o alta forma de tiranie, un pericol prezent nu doar pentru economie, ci si pentru securitatea nationala.

-Exista tari care exploateaza coruptia pentru a putea exercita influente nefaste si sa submineze independenta tarilor inconjuratoare.

-Coruptia a devenit un elemente de politica externa pentru unele tari. Am vazut asta de curand in Ucraina, 15 ani de coruptie au subminat sistemul de institutii militari, capacitatea tarii de a se apara

-Multi dintre dumneavoastra ati luptat pentru eliminarea coruptiei, si va aplaud pentru asta, Romania a avut realizari semnificative

-DNA si-a stabilit independenta, a trimis o mie de cazuri in fata justitiei anul trecuti, ANI peste 6000 de cazuri de incompatibilitate. Sunt lucruri care mai trebuie facute.

-Nu e de mirare ca institutiile dumneavoastra anticorupotie sunt cotate ca fiind cele mai de incredere pentru Romania

-Coruptia e o problema grea si complexa in orice tara, dar poate fi rezolvata

-Indemnul meu este sa faceti pasi inainte, cereti institutiilor judiciare sa fie libere de influenta politica, sa insistati ca nimeni nu e deasupra legii.

– E nevoie de politicieni care sa inteleaga ca Guvernul exista sa serveasca oamenii nu invers, si e nevoie de o presa independenta, care nu depinde de nimeni

-Guvernele trebuie sa fie puternice si sa lupte impotriva coruptiei, guvernul Romaniei face un progres deosebit, poporul Romaniei e in progres.

-Nu imi pot imagina o Europa completa, libera, fara o Romanie puternica si independenta

-Cu cat sunteti mai puternici cu atat sunteti mai independenti

—–

Vjoebidenicepresedintele SUA, Joe Biden va sustine un discurs pentru societatea civila , incepand cu ora 14:30.

Biden se afla la Bucuresti, intr-o vizita de doua zile, la invitatia Presedintelui Traian Basescu.

Vicepreşedintele SUA a avut de dimineaţă o întrevedere tete-a-tete cu Traian Băsescu, urmată de discuţii în plenul celor două delegaţii şi de o declaraţie comună de presă.

Joe Biden se va întâlni apoi şi cu premierul Victor Ponta.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale vizitei va fi întâlnirea cu societatea civilă şi alocuţiunea pe care o va rosti cu această ocazie la Palatul Cotroceni. În Sala Unirii vor fi prezente în jur de 250 de personalităţi din societatea civilă, justiţie şi politică invitate direct de partea americană. Este aşteptat ca unul dinspre subiectele despre care va vorbi este lupta împotriva corupţiei şi încurajarea reformelor şi instituţiilor din justiţie, notează  TVR.

 La Palatul cotroceni au sosit, pentru a asista la discursul oficialului american, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, seful SIE Teodor Melescanu si seful SRI George Maior, presedintele CCR Augustin Zegrean, procurorul general Tiberiu Nitu si procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, vicepremierii Daniel Constantin si Kelemen Hunor, ministrul de Interne Gabriel Oprea si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc. Este asteptat si premierul Victor Ponta.

La discurs mai asista presedintele PDL vasile Blaga, liderul PNL Crin Antonescu si presedinte formatiunii Forta Civica Mihai Razvan Ungureanu, precum si reprezentanti ai societatii civile.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a sosit, marţi după-amiază, la Bucureşti, dar întâlnirile oficiale încep astăzi la Palatul Cotroceni.

 

 

.

ROMÂNIA

Viktor Orban l-a felicitat pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcția de prim-ministru. Premierul ungar și-a exprimat convingerea că cele două țări își vor aprofunda relațiile și vor consolida dialogul

Published

on

© colaj foto (Viktor Orban - Facebook / Guvernul României - Facebook)

Premierul ungar, Viktor Orban, l-a felicitat pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcția de prim-ministru al României, a anunțat Biroul de presă al lui Orban, potrivit MTI, citată de Agerpres.

În mesajul de felicitare transmis printr-o scrisoare, Viktor Orban a precizat că, în pofida  provocărilor din ultimii doi ani, Ungaria şi România au reuşit să menţină dinamica cooperării lor.

Pandemia de coronavirus a arătat că cele două ţări pot conta întotdeauna una pe cealaltă, a adăugat premierul de la Budapesta.

Amintim că Ungaria a donat echipamente medicale și medicamente pentru 20 de spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și s-a oferit să preia din România 50 de pacienți infectați cu COVID-19 care au nevoie de îngrijire la terapie intensivă. 

Acesta s-a declarat convins că cele două țări își pot aprofunda relațiile prin intensificarea cooperării economice, energetice şi în transporturi, şi îşi pot consolida dialogul politic pe teme bilaterale şi europene.

Totodată, premierul ungar s-a declarat încântat să afle că partidul etnicilor maghiar din România UDMR este partener în noua coaliţie de guvernare de la Bucureşti, căreia, potrivit lui Viktor Orban, îi va aduce valoare adăugată prin experienţa şi profesionalismul său.

Joi, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, al cărui guvern a fost învestit de Parlamenta depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Acesta a primit mesaje de felicitare de la oficialii europeni, care și-au exprimat dorința de a lupra împreună pentru cetățenii români și pentru a implementa Planul Național de Redresare și Reziliențăaxa în jurul căreia gravitează programul de guvernare al coaliției de guvernare PNL-PSD-UDRM.

Continue Reading

ROMÂNIA

România a semnat acordul cu Comisia Europeană pentru a primi împrumutul de 15 miliarde de euro din PNRR, în valoare de 29,2 miliarde de euro

Published

on

© Ministerul Finanțelor/ Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a semnat vineri acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare și Reziliență între Comisia Europeană și România, de aproximativ 15 miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, împrumutul va fi folosit pentru finanțarea deficitului bugetului de stat şi pentru refinanţarea datoriei publice guvernamentale, pe baza cheltuielilor bugetare efectuate pentru reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

România a transmis Planul Național de Redresare și Reziliență la 31 mai și l-a publicat la 2 iunieȚara noastră dispune de o alocare de 29,2 miliarde de euro, 14,2 miliarde de euro granturi și 14,9 miliarde de euro împrumuturi, acestea din urmă fiind contractate la o dobândă foarte avantajoasă.

Pentru a avea un element de comparație, între luna aprilie 2019 și martie 2020, rata medie a dobânzii pe termen lung din România a depășit valoarea de referință de 2,9%, ajungând la 4,4%, potrivit raportului de convergență al Băncii Centrale Europene, care stipulează că BNR a fost nevoit să implementeze programe vizând achiziționarea de titluri de stat, în contextul tensiunilor apărute pe piețele financiare, alimentate de pandemia de COVID-19.

Sumele vor fi disponibilizate în 10 rate, în baza îndeplinirii de către partea română a jaloanelor și țintelor prevăzute în reformele și investițiile asociate împrumutului.

Perioada de disponibilitate a împrumutului este 31 decembrie 2026.

Fiecare tragere, inclusiv prefinanțarea, va avea o maturitate de 30 de ani de la data disponibilizării, din care o perioadă de grație de 10 ani. Rambursarea se va face în rate egale pe perioada rămasă până la maturitate.

Totodată, Comisia Europeană va disponibiliza o prefinanțare de 13% din împrumut, adică aproximativ 1,94 de miliarde de euro, după intrarea în vigoare a Acordului.

”Am făcut un pas important pentru ca România să primească primii bani prin Mecanismul de Redresare și Reziliență. Este vorba de aproximativ 15 miliarde de euro aferente cheltuielilor bugetare necesare pentru reformele și investițiile prevăzute în PNRR. Acum urmează ca Ministerul Finanțelor să încheie un Acord subsidiar cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care se vor stabili drepturile şi obligaţiile părţilor în aplicarea prevederilor Acordului de împrumut, inclusiv monitorizarea atingerii jaloanelor și a țintelor și întocmirea raportărilor solicitate de Comisia Europeană” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Miniștrii economiei și finanțelor din statele membre ale Uniunii Europene au aprobat, la 28 octombrie, Planul Național de Redresare și Reziliență al României, după ce, anterior, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat undă verde, la București, acestui document prin intermediul căruia țara noastră va putea să-și redreseze economia și să-și construiască reziliența în urma pandemiei, printr-o tranziție verde și digitală

Citiți și:
PNRR-ul României este oficial aprobat: Consiliul UE a adoptat planul de 29,2 miliarde de euro. Bucureștiul va putea accesa o prefinanțare de 3,6 miliarde de euro

Planul cuprinde peste 500 de astfel jaloane și ținte, ce vor fi monitorizate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Instituția va trebui să raporteze bianual stadiul implementării reformelor pentru ca Executivul european să deblocheze plățile, ce se vor face tot de două ori pe an.

Așadar, investițiile și reformele prevăzute în PNRR trebuie să contribuie la abordarea eficientă a recomandărilor specifice fiecărei țări și la consolidarea potențialului de creștere economică, a creării de locuri de muncă și a rezilienței economice și sociale.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

Premierul Nicolae Ciucă, discuție telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova. Cei doi au convenit asupra necesității unei întâlniri în perioada imediat următoare

Published

on

© colaj foto (Guvernul Republicii Moldova / Administrația Prezidențială România)

Premierul Nicolae Ciucă a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul moldovean, Natalia Gavrilița, în cadrul căreia au discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie 2021.

De asemenea,  prim-ministrul Gavrilița l-a felicitat pe omologul său odată cu numirea în funcţie, i-a urat succes în activitate şi a apreciat ajutorul acordat de partea română Republicii Moldova pentru gestionarea crizei energetice şi a celei legate de COVID-19, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chișinău. 

În egală măsură, cei doi au convenit asupra necesității unei întâlniri în perioada imediat următoare.

Săptămâna aceasta a fost martora mai multor evenimente menite să stabilizeze situația politică internă din România și să consolideze relațiile pe care noastră le are cu vecinii de peste Prut.

Președinta Maia Sandu a efectuat marți o vizită oficială la București, în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Citiți și:
Maia Sandu, la București: Republica Moldova a simţit mereu umărul României alături. Este un moment unic pentru a obține rezultate istorice în relația noastră
Klaus Iohannis: Republica Moldova se bucură de un sprijin covârşitor, durabil şi transpartinic la București pentru a se dezvolta pe model european

Aceasta a oferit prilejul de a semna Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova, un document esențial care reprezintă baza cooperării viitoare concrete în plan bilateral între București și Chișinău.

Documentul reconfirmă angajamentul de a lucra împreună pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, singura cale ce poate asigura dezvoltarea economică și socială a ţării în beneficiul cetățenilor săi.

Joi, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, al cărui guvern a fost învestit de Parlament, a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Acesta a primit mesaje de felicitare de la oficialii europeni, care și-au exprimat dorința de a lupra împreună pentru cetățenii români și pentru a implementa Planul Național de Redresare și Reziliență, axa în jurul căreia gravitează programul de guvernare al coaliției de guvernare PNL-PSD-UDRM.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
ROMÂNIA12 hours ago

Viktor Orban l-a felicitat pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcția de prim-ministru. Premierul ungar și-a exprimat convingerea că cele două țări își vor aprofunda relațiile și vor consolida dialogul

Corina Crețu14 hours ago

Eurodeputatul Corina Crețu laudă proiectul metroului de la Cluj: Îi încurajez pe toți primarii să atragă și să folosească fondurile europene

U.E.14 hours ago

Emmanuel Macron și Papa Francisc au discutat despre ”perspectivele apropiatei președinții franceze” a Consiliului Uniunii Europene

NATO15 hours ago

Secretarul general al NATO avertizează Rusia: Va trebui ”să plătească prețul dacă recurge la forță împotriva Ucrainei”

Corina Crețu16 hours ago

Corina Crețu: Autoritățile locale au o capacitate mult mai mare pentru a gestiona fondurile UE destinate spitalelor regionale. Trebuie analizat dacă mai e fezabil ca Ministerul Sănătății să rămână beneficiar

ROMÂNIA18 hours ago

România a semnat acordul cu Comisia Europeană pentru a primi împrumutul de 15 miliarde de euro din PNRR, în valoare de 29,2 miliarde de euro

Dan Motreanu19 hours ago

Dan Motreanu îi îndeamnă pe ”fermierii români să aplice eco-schemele” din cadrul PAC: Nerespectarea acestora ar duce la pierderea a circa 475 de milioane de euro pe an

REPUBLICA MOLDOVA20 hours ago

Premierul Nicolae Ciucă, discuție telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova. Cei doi au convenit asupra necesității unei întâlniri în perioada imediat următoare

INTERNAȚIONAL2 days ago

Summit ASEM: Ministrul Bogdan Aurescu a reliefat interesul României pentru o implicare mai activă în regiunea Asia-Europa

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Comisia Europeană propune noi măsuri pentru a impulsiona crearea uniunii piețelor de capital: Va consolida competitivitatea internațională a UE ca loc de tranzacționare

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 days ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 days ago

INTERVIU Eurodeputatul Victor Negrescu: Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, oferind oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru

Alin Mituța3 days ago

Eurodeputatul Alin Mituța: România va deveni un stat sigur pentru fete și femei atunci când vom taxa fiecare violență fizică, sexuală sau emoțională

POLITICĂ3 days ago

Guvernul Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament cu o majoritate covârșitoare. Membrii cabinetului PNL-PSD-UDMR vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 days ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă îndeamnă companiile farmaceutice care produc vaccinul anti-COVID-19 să deruleze campanii de informare în statele UE pentru a combate dezinformarea

POLITICĂ3 days ago

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, în Parlament: Vom garanta stabilitatea României. Vom asigura respectarea statului de drept și o politică externă bazată pe consolidarea rolului în UE și NATO și a Parteneriatului cu SUA

Marian-Jean Marinescu3 days ago

Marian-Jean Marinescu, către comisarul european pentru energie: Vreau să văd energia nucleară și gazul în viitorul act delegat pentru taxonomie. ”Fit for 55” va determina ”o cerere de energie foarte mare”

ROMÂNIA3 days ago

Virgil Popescu anunță că o companie norvegiană dorește să investească 800 de milioane de euro în România

Daniel Buda5 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, intervenție în PE: Banii acordați prin PAC reprezintă un sprijin real pentru asigurarea durabilității fermierilor și securității alimentare

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

Maia Sandu, la București: Republica Moldova a simţit mereu umărul României alături. Este un moment unic pentru a obține rezultate istorice în relația noastră

Team2Share

Trending