LIVE VIDEO Comitetul European al Regiunilor organizează Conferința EuroPCom, cel mai important eveniment de comunicare din Uniunea Europeană

EuroPCom, Conferința Europeană a Comunicării Publice și cea mai importantă convenție anuală a specialiștilor în comunicare publică și a experților de rang înalt ai autorităților locale, regionale, naționale și europene, se desfășoară joi și vineri la Bruxelles. CaleaEuropeana.ro transmite LIVE dezbaterile din cadrul celei mai mari conferințe a comunicatorilor europeni.

Peste 600 de experți în comunicare de la nivelul UE vor participa la cea de-a 8-a ediție EuroPCom în cadrul căreia profesioniștii din domeniul comunicării publice se reunesc pentru a discuta cum să îmbunătățească comunicarea publică și să sensibilizeze cetățenii cu privire la politicile UE.

Panelurile pot fi urmărite live și AICI.

Sesiunea de concluzii:

Panelul ”Review of EU institutional communication”:

Panelul ”Who earns the trust of citizens and why: key findings of global studies”: 

Directorul Calea Europeană, Dan Carbunaru, a moderat panelul ”Engaging citizens in a debate on Europe: local dialogues “Reflecting on Europe”:

Panelul ”The Age of Big Data: data mining and communications” din cadrul EuropCom, cel mai important eveniment de comunicare din Uniunea Europeană :

Ceremonia de deschidere a EuropCom: 

 

În cadrul ceremoniei de deschidere a avut loc festivitatea de premiere a “Pop up Europe” care a câștigat premiul European Public Communication pentru buna promovare a Uniunii Europene, într-o manieră pozitivă, prin intermediul campaniilor pe site-urile de socializare. Premiul Special a fost acordat “Why Europe”.

Conferința este organizată de Comitetul European al Regiunilor (CoR), în strânsă colaborare cu Parlamentul European, Consiliul UE, Comisia Europeană și Comitetul Economic și Social European.

EuroPCom va fi deschisă în hemiciclul Parlamentului European de la Bruxelles de către Jaume Duch Guillot, director general pentru Comunicare, Parlamentul European, Matti Maasikas, vice-ministru pentru afaceri europene, Ministerul Afacerilor Externe din Estonia, Karl-Heinz Lambertz, președintele Comitetului European al Regiunilor, Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct, Comisia Europeană, Michael Smyth, vicepreședinte responsabil pentru buget, Comitetul Economic și Social European.

Un keynote speech va fi susținut de Anthony Luzatto Gardner, ambasador al SUA la Uniunea Europeană în perioada 2014-2017.

În premieră, CaleaEuropeana.ro va participa la ediția din acest an EuroPCom, directorul publicației, Dan Cărbunaru, urmând să modereze panelul ”Engaging citizens in a debate on Europe: local dialogues “Reflecting on Europe”, sesiune ce va fi dedicată partajării, revizuirii și dezbaterii experiențelor organizatorilor locali și regionali.

În cadrul panelului vor vorbi Apostolos Tzitzikostas, guvernator al regiunii Macedonia Centrală din Grecia (membru al CoR, Grecia), Jelena Drenjanin, viceprimar în Huddinge (membru al CoR, Suedia), Marco Dus, membru al Consiliului Municipial Vittoria Vene (membru al CoR, Italia), Joachim Ott, DG Comunicare, Comisia Europeană, Gabrielle Bischoff, consilier specializat în politica europeană – Confederația Sindicatelor din Germania, membru în Comitetul Economic și Social European, Marycruz Arcos, director al Centrului Europe Direct și Centrul European de Documentare din Sevilla, Spania, Michele Cercone, șef de unitate pentru evenimente, Comitetul European al Regiunilor și Ginevra Del Vecchio, manager de campanie, Comitetul European al Regiunilor.

Reflectând asupra Europei este o inițiativă de dialoguri locale lansată de Comitetul European al Regiunilor pentru a le oferi cetățenilor oportunitatea de a-și prezenta îngrijorările, gândurile și ideile privind viitorul Europei. În contextul acestei inițiative, Comitetul European al Regiunilor a organizat în acest în România, la București și la Cluj-Napoca, două dialoguri locale, ambele moderate de directorul CaleaEuropeana.ro, Dan Cărbunaru.

CoR a organizat deja 135 de dezbateri cetățenești privind Reflecting on Europe.

Agenda EuroPCom este disponibilă aici.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.