LIVE
LIVE VIDEO. Conventia nationala FORTA CIVICA
Published
12 years agoon
By
REDACTIAYou may like
Comisia Europeană lansează un fond revizuit pentru a proteja activele necorporale ale IMM-urilor
S-a lansat o nouă platformă online pentru a facilita respectarea de către statele membre a obligațiilor de notificare în temeiul legislației UE
Nicolae Ciucă: Găzduirea Centrului Cyber al UE la București este un succes de țară și reconfirmă maturitatea noastră ca stat membru și contribuția adusă la consolidarea construcției europene
Asigurarea respectării Regulamentului privind serviciile digitale: CE lansează Centrul european pentru transparența algoritmilor (ECAT)
Cartea Politicii de Coeziune realizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, lansată la Iași odată cu programele naționale și regionale aferente perioadei 2021-2027
Comisarii Ferreira și Schmit la lansarea Politicii de Coeziune 2021-2027: Un „instrument definitoriu” care aduce 46 mld. de euro pentru viitorul României. Sunt 2400 de euro pentru fiecare persoană
EVENIMENTE
Miniștrii de externe Bogdan Aurescu și Mevlut Cavusoglu marchează 10 ani de Parteneriat Strategic România – Turcia printr-o conferință organizată de CPCEW, SETA, GMF și IDR (LIVE 22 aprilie, 14:00)
Published
4 years agoon
April 20, 2021Miniștrii de externe ai României și Turciei, Bogdan Aurescu și Mevlut Cavusoglu, vor marca joi, la București, împlinirea a zece ani de la lansarea Parteneriatul Strategic între România și Turcia în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” și se va desfășura în format hibrid.
Centrul de Prevenire a Conflictelor și Early Warning (CPCEW), Fundația pentru Cercetare Politică, Economică și Socială (SETA), The German Marshall Fund of the United States și Institutul Diplomatic Român organizează joi, 22 aprilie, de la ora 14:00, conferința “10 ani de Parteneriat Strategic România – Turcia”.
Evenimentul va fi transmis LIVE pe www.caleaeuropeana.ro și pe pagina de Facebook Calea Europeană.
Dezbaterea va fi deschisă de un panel ministerial, în care miniștrii de externe Bogdan Aurescu și Mevlut Cavusoglu vor avea un dialog pe marginea celor zece ani de parteneriat și viitorului acestei relații strategice. Discuțiile vor fi moderate de Iulian Chifu, președintele CPC-EW.
Conferința va mai cuprinde alte două paneluri, unul dedicat relațiilor dintre UE și Turcia, iar celălalt consacrat relațiilor dintre România și Turcia ca aliați în cadrul NATO.
La panelul “Relațiile dintre UE și Turcia” vor lua cuvântul Iulia Matei, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul MAE, ambasadorul Faruk Kaymakcı, ministrul de externe adjunct și director pentru afaceri europene din MAE Turc, Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, și Talha Köse, coordonator general al think tank-ului SETA la Bruxelles. Panelul va fi moderat de Narciz Bălășoiu, director CPCEW.
În cadrul panelului “România și Turcia – aliați în NATO” vor interacționa Dan Neculăescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul MAE, ambasadorul Gülin Dinç, director general pentru afaceri transatlantice și securitate internațională, Iulian Chifu, președintele CPCEW, și Zafer Meșe, coordonator general al think tank-ului SETA la Berlin. Discuțiile vor fi moderate de Alina Inayeh, director al Biroului de la București al GMF.
Declaraţia Comună a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia a fost semnată cu ocazia vizitei de stat în Republica Turcia a Preşedintelui României, care avut loc în perioada 12-13 decembrie 2011, amintește MAE pe pagina sa.
Decizia de stabilire a unui Parteneriat Strategic a avut la bază relaţiile bilaterale foarte bune, dialogul politic intens, precum şi interesele comune ale celor două ţări, la nivel bilateral, regional şi internaţional.
Declarația de Parteneriat Strategic vizează, in esenţă, dialogul politic bilateral şi principalele domenii de colaborare sectorială între România și Turcia.
Relaţiile economice dintre cele două state se situează la un nivel foarte bun. Volumul total al schimburilor bilaterale în 2019 a fost de 6.08 miliarde Euro. La 31 decembrie 2019, erau înregistrate în România 15.832 societăţi comerciale cu capital turc, reprezentând 7% din totalul firmelor cu capital străin, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 812 milioane USD. După valoarea capitalului social, Turcia ocupă locul 16 în clasamentul pe ţări de rezidenţă a investitorilor.
Cooperarea economică bilaterală are o tradiţie îndelungată, cu precădere in domeniul energiei, industriei, bancar, construcţii, turism, agricultura.
EVENIMENTE
New Strategy Center lansează cartea “Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” (LIVE 17 decembrie ora 16:00)
Published
4 years agoon
December 16, 2020New Strategy Center, în parteneriat cu Editura Curtea Veche, lansează joi, 17 decembrie, între orele 16.00-17.30, cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy”, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
Lansarea va fi în format online și va putea fi urmărită live pe www.newstrategycenter.ro și, de asemenea, pe platforma Calea Europeană, accesând www.caleaeuropeană.ro și pagina de Facebook Calea Europeană.
Evenimentul va fi organizat sub forma unei dezbateri, moderate de ambasadorul Sergiu Celac și Dr. Olivia Toderean, doi dintre editorii acestui volum.
Veți putea cunoaște opiniile despre efectele pandemiei asupra securității internaționale ale unora dintre autorii acestei cărți, care participă online la lansare, cum ar fi ambasadorul Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al UE și președinte de onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, Dr. Antonia Colibășanu, analist al Geopolitical Futures, Dr. Charles Powell, director al ELCANO Royal Institute (Spania), Dr. Adam Eberhardt, director al Centre for Eastern Studies – OSW (Polonia), Dr. Harlan Ullman, senior advisor la Atlantic Council (SUA), Dr. Karsten Friis, director al Departamentului de Cercetare pentru Securitate și Apărare din cadrul Norwegian Institute of International Affairs (Norvegia).
Volumul în limba engleză, al cărui editori sunt doamna Olivia Toderean, diplomat, ambasadorul Sergiu Celac, fost ministru de Externe și președinte de onoare al New Strategy Center și domnul George Scutaru, director general al New Strategy Center, cuprinde 25 de contribuții semnate de oficiali și experți din sfera relațiilor internaționale și securității, atât din România, cât și din străinătate.
Prefața este scrisă de ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, iar postfață este semnată de ambasadorul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.
Printre autorii români ai volumului se numără domnul Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, domnul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, foști miniștrii de Externe și ai Apărării, cum ar fi Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, domnul Ionel Nițu, președintele NSC, ambasadorii Doru Costea și Gheorghe Magheru, doamna Oana Popescu-Zamfir, directorul Global Focus Center. Generalul (ret.) Sir James Everard, fost Locțiitor al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate în Europa (Marea Britanie), Dr. Russell Berman, profesor la Stanford University (SUA), ambasadorul Ichiro Fujisaki, președinte al Nakasone Peace Institute (Japonia), Generalul (ret.) Vincenzo Camporini, fost Șef al Statului Major al Apărării (Italia), domnul Michele Nones, vicepreședinte al Instituto Affari Internazionali (Italia), Dr. Bruno Tertrais, director adjunct al Fondation pour la Recherché Strategique (Franța), Dr. Phillip Petersen, președinte al New Generation Warfare Centre (SUA), sunt doar câțiva dintre experții străini de calibru ce figurează la rândul lor ca autori.
Eseurile abordează o gamă largă de subiecte, de la schimbările din configurația geopolitică globală până la provocările actuale și emergente ale securității mondiale, într-un mediu din ce în ce mai competitiv și controversat. Autorii explorează evenimentele majore care modelează politicile externe, de apărare și de securitate ale statelor, analizând, de asemenea, și rolul noilor tehnologii, al extinderii competiției în mediul cibernetic și în cel spațial, al evoluției amenințărilor de tip hibrid. Unii autori se referă și la eroziunea normelor internaționale și a instituțiilor multilaterale și, nu în ultimul rând, la procesele care constituie o amenințare la adresa sistemului democratic.
Reamintim că în luna iulie a acestui an, New Strategy Center a lansat volumul în limba română „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?”, lucrare care conține eseuri ale unor autori români și străini, ce analizează impactul pandemiei asupra mai multor domenii de activitate, de la relații internaționale la economie, de la securitate la impactul social, de la modificările asupra stilului de viață la schimbările în plan tehnologic. Acest volum a fost tipărit tot la Curtea Veche, în cadrul parteneriatului încheiat între această editură și New Strategy Center.
Cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Curtea Veche (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy) sau în format ebook (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy-ebook).
EVENIMENTE
New Strategy Center, LSE Ideas și Institutul Norvegian de Afaceri Internaționale organizează o conferință dedicată provocărilor la adresa NATO în regiunea Arcticii și cea a Mării Negre (LIVE 10 decembrie ora 16:00)
Published
4 years agoon
December 9, 2020Think tank-ul românesc New Strategy Center, alături de London School of Economics IDEAS (LSE IDEAS) și Institutul Norvegian de Afaceri Internaționale (NUPI) organizează în data de 10 decembrie conferința ”NATO Facing Challenges From the Arctic to the Black Sea Region”, dedicată provocărilor la adresa NATO în regiunea Arcticii și cea a Mării Negre.
Conferința va fi transmisă LIVE pe www.caleaeuropeana.ro și pe pagina de Facebook Calea Europeană, joi, între orele 16:00 – 20:30.
“În zona arctică, schimbările climatice și extinderea apelor navigabile determină creșterea interesului economic și militar pentru această regiune, în ultimii ani Rusia întărindu-și prezența. În regiunea Mării Negre, unde conflictele înghețate contribuie la instabilitatea acestui spațiu, Rusia continuă procesul de militarizare, proiectându-și de aici forța militară spre Orientul Mijlociu și Nordul Africii”, motivează organizatorii importanța acestei dezbateri.
Mai multe detalii despre conferință sunt disponibile aici.
New Strategy Center și Institutul Norvegian de Relații Internaționale (NUPI) sunt parteneri în cadrul proiectului FLANKS – “Enhance knowledge of Russia’s behaviour in the Kola Peninsula and Arctic region, as well as in the Crimean Peninsula and the Black Sea region – and to compare in terms of similarities and differences”, finanțat prin Fondul pentru Relații Bilaterale SEE&NO 2014-2021.
New Strategy Center este un think tank românesc cu o vastă activitate în domeniul securității și relațiilor internaționale, o organizație non-partizană, non-guvernamentală.
New Strategy Center iși concentrează activitatea pe trei direcții principale: furnizarea de analize de specialitate pentru factorii de decizie; desfășurarea unor dezbateri periodice, atât în regim Chatham House, cât și publice, pe teme de interes pentru securitatea națională a României; extinderea activității externe prin încheierea de parteneriate cu instituții sau organizații similare din Europa și SUA, în vederea elaborării de documente de politici și organizării de conferințe internaționale. Regiunea extinsă a Mării Negre și zona Balcanilor sunt domenii de interes prioritar pentru New Strategy Center.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA: România a trecut “prin cel mai mare atac hibrid pornit de Rusia împotriva oricărei țări”. Bucureștiul trebuie să invoce articolul 4 al NATO
Ucraina: Interferența Rusiei în alegerile din România confirmă că planurile agresive ale Kremlinului se extind la UE și NATO, afirmă șeful diplomației de la Kiev
Ursula von der Leyen, după discuția cu Klaus Iohannis: Comisia va lucra pentru ca platformele online să respecte normele UE privind alegerile din Europa
Vicepreședintele PE, Victor Negrescu, prezintă cinci măsuri concrete pentru ca românii să-și recapete încrederea în instituțiile democratice
Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen au convenit consolidarea securității social media în UE după alegerile din România
România a rămas fermă în fața ingerințelor străine și a redat vocea poporului, transmite ministrul de externe al Estoniei după anularea alegerilor prezidențiale
Marea Britanie rămâne un “aliat al României și are încredere în democrația sa” după interferența Rusiei în alegerile prezidențiale
Antonio Costa organizează primul summit al liderilor europeni. Situația din Ucraina, extinderea UE și relația transatlantică, subiecte pe agendă
Ucraina și Italia doresc o coordonare mai strânsă la nivelul liderilor europeni pentru a spori furnizarea de sisteme de apărare aeriană către Kiev
EXCLUSIV Daniel Fried, expert Atlantic Council: Interferența Rusiei vizează realizările democratice ale României după 1989. Decizia controversată a CCR, luată în contextul unor acuzații “credibile” de ingerință externă
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România
Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România
Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE
Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale
Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat
Trending
- U.E.1 week ago
Eurobarometru: 56% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, iar 68% se simt atașați de Europa. 61% dintre români au încredere în NATO
- POLITICĂ5 days ago
Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta
- INTERVIURI4 days ago
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
- POLITICĂ3 days ago
Calea Europeană a sesizat Curtea Constituțională, solicitând reluarea turului întâi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate
- NATO3 days ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității