Connect with us

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ

CORESPONDENȚĂ din New York. Klaus Iohannis, primul discurs la ONU: Fără soluţii adecvate, fiecare val de migraţie îl va depăşi pe cel anterior

Published

on

Klaus Iohannis va vorbi în cea de-a 12 plenara a Adunarii Generale a ONU. În aceeași zi de  27 septembrie, șeful statului va susține si intervenția națională în cadrul Reuniunii mondiale a liderilor privind realizarea egalității de gen și capacitării femeilor, acesta fiind unul dintre liderii mondiali semnatari ai petiției HeForShe, campanie inițiată în 2014 de UN Women.a 70-a Adunare Generala ONU

CaleaEuropeana.ro va prezintă declarațiile susținute de șeful statului:

Urmăriți aici transmisia LIVE a evenimentului:

Transmisia poate fi preluată numai cu menționarea și citarea sursei (CaleaEuropeana.ro) către articolul orginal.

Aici puteți urmări transmisia LIVE realizată de ONU

Galerie FOTO

12059998_1004967169524477_352726954_o

Foto: caleaeuropeana.ro

12062410_1004967229524471_214318148_o

Foto: caleaeuropeana.ro

12076627_1004966779524516_575955968_o

Foto: caleaeuropeana.ro

UPDATE 18:30:

Declarațiile președintelui  în cadrul Reuniunii mondiale a liderilor privind realizarea egalităţii de gen şi capacitarea femeilor:

12050608_1004964659524728_895913578_o

Foto: caleaeuropeana.ro

„Domnule Secretar General,

Domnule Președinte,

Permiteți-mi să încep prin a vă felicita pentru convocarea acestei reuniuni dedicate egalității de gen și capacitării femeilor, în acest important context al celei de a 20-a aniversări a Celei de a Patra Conferințe Mondiale privind Femeile, organizate la Beijing.

Domnule Secretar General,

Domnule Președinte,

Excelențe,

Doamnelor și domnilor,

Nediscriminarea, inclusiv cea privind criteriile de gen, este una dintre cele mai importante valori ale oricărei societăți moderne, deoarece egalitatea dintre femei și bărbați nu este doar o chestiune de drepturi ale omului, ci și o condiție prealabilă pentru justiție socială, dezvoltare și pace.

Normele ce garantează drepturile specifice ale femeilor variază în mod semnificativ de la o regiune la alta și de la o țară la alta. În unele cazuri, ele conduc la o excludere a femeilor din viața civilă, politică, economică și culturală, excludere bazată pe criterii de gen.

În acest context, adoptarea, în 1995, a Declarației și a Platformei de Acțiune de la Beijing, în timpul celei de a Patra Conferințe Mondiale privind Femeile, a fost unul dintre cei mai importanți pași în dezvoltarea unei strategii pe termen lung bazată pe o voință politică autentică și pe angajamentul statelor de a progresa pe calea asigurării egalității de gen.

12062753_1004964392858088_2038168065_o

foto: caleaeuropeana.ro

Doamnelor și domnilor,

Când a fost adoptată Declarația de la Beijing, contextul social din țara mea era foarte complex, România fiind angajată într-un profund și dificil proces de tranziție si democratizare a întregii vieți economice, politice și sociale. Din acel moment, totuși, România s-a angajat să îndeplinească acțiunile necesare pentru a asigura egalitatea totală și oportunitățile egale dintre bărbați și femei.

Acum, după douăzeci de ani, chiar dacă mai există chestiuni care trebuie abordate, aș dori să menționez că țara mea a înregistrat un progres autentic și semnificativ. Acesta include crearea unui departament dedicat problemelor de gen și adoptarea unui cadru legislativ adecvat. Totodată, au fost puse în practică mecanisme instituționale adecvate pentru a asigura dezvoltarea și implementarea de strategii guvernamentale și de politici în acest domeniu, precum și implementarea de politici publice bazate pe prevederile Strategiilor Naționale pentru egalitatea dintre femei și bărbați.

Trăim timpuri vitrege, iar provocările cu care ne confruntăm sunt din ce în ce mai complexe. Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă asigura că România susține egalitatea de gen și va continua sa fie pe deplin angajată în protejarea și promovarea tuturor drepturilor femeilor, precum și în implementarea instrumentelor juridice internaționale, precum Platforma de Acțiune de la Beijing, Convenția de la Istanbul sau Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU 1325. În complicatul context al fluxului masiv de refugiați, atât din Nordul Africii, cât și din Orientul Mijlociu, este mai mult ca niciodată momentul potrivit să colaborăm pentru a crește rolul femeii în menținerea și consolidarea păcii. Femeile sunt afectate în mod diferit, dar egal de conflicte, iar contribuția lor ar putea însemna valoare adăugată prevenirii și soluționării conflictelor.

Doamnelor și domnilor,

În acest context, o mișcare de solidaritate la nivel internațional privind egalitatea de gen a fost mai mult decât necesară și aș dori să felicit călduros UN Women pentru inițiativa de a lansa Campania HeForShe.

Aș dori să subliniez faptul că această campanie a fost lansată și în România și constat cu entuziasm că peste 3000 de români au semnat deja petiția.

În România, principiul oportunităților egale este consacrat nu doar la nivel legislativ și executiv. El este, de asemenea, aplicat în viața economică. În ce mă privește, sunt angajat personal, în cadrul Inițiativei IMPACT 30 în lansarea unui nou sistem integrat care să urmărească, să raporteze și să prevină toate formele de violență; în crearea unei noi profesii – expertul în egalitatea de gen – în întreaga Românie, precum și în dezvoltarea și implementarea programelor care să angajeze fetele și băieții în viața politică, socială și economică, pentru a crea următoarea generație de lideri.

Vă mulțumesc pentru atenție!”

UPDATE 18:00:

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Summitului ONU pentru adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă:

Îmi face o deosebită plăcere să particip la Summitul Națiunilor Unite care tocmai a adoptat documentul programatic „Transformarea lumii noastre: Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă”, în acest an în care comunitatea internațională aniversează 70 de ani de la crearea Națiunilor Unite.

iohannis onu

Obiectivul noii Agende este să eradicheze sărăcia în toate formele sale și să asigure o dezvoltare durabilă în cele trei dimensiuni proprii, de manieră echilibrată și integrată. Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă și 169 de scopuri confirmă complexitatea Agendei noastre. Efortul pe care îl vom face în următorii 15 ani va demonstra că noi, toate statele membre ONU, ne-am angajat ferm să împlinim ambițioasa și nobila aspirație de a elibera oamenii de flagelul sărăciei.

Este datorită noastră comună să identificăm soluțiile adecvate pentru aceasta, într-o epocă în care știința și tehnologia sunt bunuri deplin dezvoltate, cu un potențial remarcabil de susținere a creșterii economice. Trebuie să fim conștienți că măsurile care vizează eradicarea sărăciei nu reprezintă doar un angajament moral, ci și mijloace de promovare a păcii și a securității internaționale.

Pacea internațională și securitatea – obiective majore ale Națiunilor Unite – nu pot fi promovate fără a ne îndrepta atenția, în mod deosebit, asupra dezvoltării. Trebuie să abordăm rădăcinile conflictelor, care includ sărăcia, lipsa de speranță, disperarea și excluziunea socială. Sărăcia ar putea duce la disperare și frustrare, ceea ce s-ar putea transforma în sămânța extremismului și a violenței. În același timp, pacea si securitatea – fie că se situează la nivel internațional, fie că reprezintă o chestiune națională – constituie premise majore pentru dezvoltarea durabilă.

iohannis onu 3

Foto: caleaeuropeana.ro

Dupa cum am putut observa în ultimele luni, sute de mii de oameni au fugit din calea războiului, în cautarea unei vieți mai bune, intrând în Europa, deseori prin mijloace riscante. Acest flux din ce în ce mai mare de migranți din Orientul Mijlociu și Africa a determinat țările europene să depună eforturi masive pentru a face față unui dezastru umanitar de proporții masive.

Ne confruntăm cu o criză complexă. Este vorba de aspecte umanitare, de o criză a protejării granițelor, de o criză a integrării și de o criză financiară. Dacă nu găsim cele mai adecvate mijloace de a le soluționa pe fiecare dintre ele, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior. Orice națiune are obligația de a salva oameni, de a-i susține și de a-i proteja.

Doamnelor și domnilor,

Noua Agendă depășește cu mult Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, menținând teme precum eradicarea sărăciei, educația și sănătatea și abordând noi teme precum societățile pașnice și incluzive. Ea are un caracter universal, menține echilibrul între obiectivele economice, sociale și de mediu, abordează mijloacele importante de implementare și susține parteneriatul global în implementarea sa.

Toate țările trebuie să se asigure că politicile adecvate sunt pregătite pentru implementarea Agendei. Țările trebuie să promoveze instituții efective și incluzive și să creeze politici bazate pe statul de drept, drepturile omului, drepturile femeii, egalitatea de gen și capacitarea femeilor.

Dreptul național de proprietate și responsabilitatea sunt esențiale pentru implementarea acestei Agende inclusiv prin angajamente, precum și prin instrumente cum ar fi strategiile de dezvoltare durabilă. Fiecare țară are responsabilitatea principală în privința propriei dezvoltări.

Susținem pe deplin ideea că noua Agendă trebuie să fie implementată de către instituțiile locale, răspunzând direct nevoilor cetățenilor. Nevoile, interesele și grijile acestora trebuie să fie soluționate atunci când vor fi definite strategiile de dezvoltare locală și națională.

În cazul României, vom revizui Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă, pentru a integra noile Obiective de Dezvoltare. Excluziunea socială este identificată ca o provocare majoră la adresa implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În Strategia românească revizuită, se va pune accentul pe susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități, a tinerilor și a femeilor, în politicile de dezvoltare. Eradicarea sărăciei reclamă oportunități decente de angajare, iar prevenirea și evitarea excluziunii sociale necesită politici de coeziune socială.

Suntem pregătiți să luăm parte la procesul de revizuire și de monitorizare ale implementării noi Agende, pentru a împărtăși din experiența noastră cu alte State Membre și a învăța din lecțiile și rezultatele pozitive ale acestui proces.

Klaus Iohannis va susține începând cu ora 18:30 (RO) un discurs în cadrul Reuniunii mondiale a liderilor privind realizarea egalităţii de gen şi capacitarea femeilor.

12043616_1004966036191257_664081063_o

Foto: caleaeuropeana.ro

—-

Citiți și LIVE VIDEO Corespondență Specială de la NEW YORK. Klaus Iohannis la ONU

Citiți și Klaus Iohannis la ONU. Corespondență Specială de la NEW YORK. Ce cuprinde programul președintelui la Adunarea Generală a ONU

Citiți și FOTO&VIDEO EXCLUSIV. Corespondență de la New York – Klaus Iohannis și Papa Francisc au participat la sesiunea de deschidere a Summit-ului ONU

Citiți și Klaus Iohannis, discuții la New York cu American Romanian Business Council: ”Independența energetică și securitatea nu pot fi separate. Energia trebuie să devină un sector competitiv”

Citiți și ONU: Klaus Iohannis și ceilalți lideri au lumii reuniți la New York au adoptat cu UNANIMITATE Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030

Citiți și VIDEO Corespondență de la New York. Klaus Iohannis, către românii din SUA: Vă admir curajul! Contez pe voi!

.

Continue Reading
4 Comments

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ

Peste 2.000 de politicieni PPE se reunesc la Congresul de la Zagreb: O nouă conducere, combaterea schimbărilor climatice, sprijinirea tinerilor și Balcanii de Vest

Published

on

Dan Cărbunaru

Liderii PPE se reunsesc, în această săptămână, la Zagreb, unde timp de două zile – miercuri și joi – are loc Congresul popularilor europeni, cea mai importantă forță politică din Uniune.

Singur candidat la poziția de Președinte PPE, polonezul Donald Tusk îl va înlocui pe francezul Joseph Daul. Acesta din urmă va găzdui Congresul, alături de premierul croat Andrej Plenkovic și secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz.

Pe lângă alegerea noii garnituri de lideri – președinte, 10 vicepreședinți, secretar general și trezorier -, cei peste 2000 de participanți din 40 de țări vor discuta despre soluțiile de combatere a schimbărilor climatice, sprijinirea tinerei generații și despre Balcanii de Vest, zonă care a resimțit din plin efectele veto-ului președintelui francez Emanuel Macron din Consiliul European, care a blocat începerea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.

Între delegațiile naționale prezente la Congres se află și cea a Partidului Național Liberal, care va participa cu 30 de delegați, începând cu președintele Klaus Iohannis, președintele PNL și prim-ministrul Ludovic Orban, cei zece eurodeputați din partea PNL și alți 18 delegați naționali.

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat deja prezența la Zagreb, unde va sosi a doua zi după dezbaterea organizată de SNSPA în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale.

Urmăriți corespondența noastră de la Zagreb pentru a afla care sunt deciziile luate de liderii PPE și cum va fi reprezentată România.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Galerie FOTO/VIDEO din Bruxelles: Peste 1000 de români așteaptă să voteze la una dintre cele 8 secții de votare din Belgia

Published

on

©️ CaleaEuropeană.ro
Corespondență din Bruxelles

Corespondentul Calea Europeană, directorul Dan Cărbunaru, se află la Bruxelles de unde relatează cele mai proaspete informații privind alegerile pentru Parlamentul European, pe măsură ce acestea vor fi difuzate.

Duminică, sediul Parlamentului European din Bruxelles este transformat într-un uriaș centru de informare, în care aproximativ 1.300 de jurnaliști din țări UE și non-UE vor relata despre alegerile europene, considerate cruciale pentru viitorul Uniunii Europene, informează Parlamentul European printr-un comunicat.

S-au format cozi deja la secțiile de votare din principalele orașe din Europa. Sute de români așteaptă să-și exercite dreptul la vot. În Bruxelles există 8 secții de votare, iar la secția de votare de pe strada Montoyer peste 1000 de români așteaptă să voteze. În 2 ore s-a avansat maxim 20-30 de metri.  Există și o coadă specială pentru familiile care au venit împreună cu copiii. Coada formată de oameni se întinde deja pe o distanță de 3 străzi, informează jurnalistul Dan Cărbunaru.

UPDATE 26 mai, ora 14:55 

Poliția este prezentă în Belgia pe strada Montoyer din Bruxelles, unde zeci de români împreună cu familiile așteaptă să voteze atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum.

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

Cetățenii români, alături de cetățenii din alte 20 de state membre ale Uniunii Europene, își aleg duminică reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii cinci ani în cadrul unor alegeri europene cruciale ce vor da startul deopotrivă unei schimbări la nivelul de vârf al ierarhiei instituțiilor europene și unui nou ciclu decizional pentru viitorul Uniunii Europene.

Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 (orele României), când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada), conform paginii de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 – 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.

Citiți și: Alegeri europene 2019: Românii din diaspora au format deja cozi la vot. LISTA COMPLETĂ a celor 441 de secții unde votează românii din străinătate

La secţiile de votare organizate în străinătate pot vota cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinatate. De asemenea, pot vota cetăţenii cu drept de vot din alte state membre ale Uniunii Europene care s-au înscris pe listele speciale pentru a vota membrii din România în Parlamentul European.

În străinătate se poate vota cu paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; cartea electronică de identitate; buletinul de identitate.

Nu se poate vota pe baza titlului de călătorie şi nu se utilizează cărţile de alegător.

CaleaEuropeană.ro vă va ține la curent cu cele mai importante evoluții – prezența la urne, declarații politice, proiecții și rezultate – pe parcursul acestor alegeri pe care România le organizează, în premieră, din postura de țară ce asigură președinția Consiliului Uniunii Europene.

Continue Reading

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ

Președintele PE, Antonio Tajani, reiterează poziția de susținere pentru candidatura Laurei Codruța Kövesi la funcția de procuror-șef european, arătând că nu este dispus să facă nicio concesie Consiliului pentru deblocarea negocierilor în favoarea candidatului francez

Published

on

Corespondență Bruxelles

Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, a reiterat sprijinul instituției pentru candidatura Laurei Codruța Kövesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European într-un moment în care nu se cunoaște data la care vor fi reluate discuțiile eșuate cu Consiliul UE, transmite corespondentul CaleaEuropeană.ro de la Bruxelles.

,,Poziția Parlamentului European este foarte clară: avem un candidat român și pe acesta îl susținem pentru funcția de procuror-șef european”, a răspuns Tajani la o întrebare adresată de un jurnalist cu privire la felul în care s-ar putea soluționa blocajul din procesul de negociere pe această chestiune între Consiliu și Parlament. ,,Dezbaterea rămâne deschisă”, a adăugat acesta fără a indica că PE ar putea face o concesie Consiliului UE, respectiv statelor membre, în favoarea alegerii candidatului francez Jean-Francois Bohnert. 

De altfel, după cea de-a treia rundă de negocieri interinstituționale, care s-a încheiat fără vreun rezultat săptămâna trecută, PE a acuzat Consiliul UE că ,,cedează presiunii guvernului român de a susține un candidat mult mai slab”, fiind esențial ca acesta ,,să aleagă un candidat care să facă instituția (Parchetul European n.r.) puternică și credibilă”, afirma Ingeborg Gräßle (PPE, Germania), președintele comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului.

De asemenea, Judith Sargentini (Grupul Verzilor, Olanda), vicepreședintele Comisiei pentru Libertăți Civile, justiție și afaceri interne (LIBE), declara tot atunci că ,,opoziția cu care se confruntă în prezent dna. Kövesi din partea autorităților române scoate în evidența curajul și independența sa, ambele fiind cerințe esențiale pentru funcționarea eficientă a Parchetului European”. Sargentini punea blocajul apărut în negocierile dintre Parlament și Consiliu pe seama faptului că ,,hărțuirea din partea guvernului român (a Laurei Codruța Kövesi n.r.) a condus și la o discreditare totală a candidatului Consiliului”, care pare acum singurul instrument la îndemâna statelor membre pentru a o bloca pe Kövesi, de altfel, ,,de departe cel mai puternic și mai promițător candidat pentru acest post”.

Amintim faptul că cele două comisii, LIBE și CONT au avut un rol esențial în evaluarea celor trei candidați aflați în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european. 

Cea de-a patra rundă de negocieri între Parlament și Consiliu ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 10 aprilie, însă a fost anulată pe fondul urgențelor prezentate de Brexit. Consiliul UE s-a arătat deschis la continuarea tratativelor săptămâna aceasta, însă Parlamentul European nu a dat curs acestei propuneri, au declarat surse europene în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro.

,,Parlamentul nu a răspuns la propunerea Consiliului de a continua negocierile. Discuțiile pe actuala legislatură mai pot avea loc maxim până la data de 18 aprilie”, au explicat sursele citate, arătând astfel că în cazul nu care nu se va ajunge la un compromis între cele două instituții, numirea procurorului-șef european va fi amânată până la formarea noii configurații a Parlamentului European. De altfel, chiar Consiliul recunoștea săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că ,,în cazul în care negocierile nu vor fi încheiate până săptămâna viitoare, este probabil ca acestea să fie reluate odată ce noul Parlament intră în funcțiune”.

În orice caz, procurorul-şef trebuie să fie numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu în urma negocierilor, pentru un mandat de șapte ani. Astfel, cele două instituții vor fi nevoite să găsească o cale de a ieși din impas, în condițiile în care co-legislativul european o susține pe Laura Codruța Kövesi, spre deosebire de preferințele Consiliului UE, unde țările membre au optat prin vot secret pentru candidatul francez Jean-Francois Bohnert.

Parchetul European se așteaptă să devină operațional în 2020 și este creat pe baza cooperării consolidate între 22 de state membre. Cele 6 state care nu participă sunt: Suedia, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Irlanda și Danemarca, însă se vor putea alătura în orice moment cooperării dacă doresc, cu excepția Danemarcei care are drept de opt-out asupra chestiunilor ce țin de afaceri interne și justiție și a Marii Britanii, care se va retrage din UE.

Antonio Tajani a făcut această declarație în cadrul evenimentului ,,Choose Your Future”, organizat de Parlamentul European pentru presa din statele membre, ca parte a campaniei de promovare a alegerilor europene din 23-26 mai 2019. Evenimentul se desfășoară la Bruxelles în perioada 9-10 aprilie. 

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA31 mins ago

Bogdan Aurescu va susține, la Bruxelles, furnizarea cât mai rapidă de echipament militar și instruire Ucrainei și înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei

U.E.2 hours ago

UE salută decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare împotriva lui Putin: Este un început de tragere la răspundere a liderilor ruși pentru crime și atrocități

G716 hours ago

G7: Este regretabilă lipsa de reacție a Consiliului de Securitate al ONU în privința testelor cu rachete ale Coreei de Nord

U.E.19 hours ago

Germania își închide ultimele trei centrale nucleare la 15 aprilie

U.E.20 hours ago

Liderii țărilor din UE ar urma să solicite companiilor „să utilizeze pe deplin” mecanismul de achiziție în comun a gazelor naturale

U.E.23 hours ago

Serbia și Kosovo au convenit asupra pașilor pentru normalizarea relațiilor în cadrul procesului mediat de UE

ROMÂNIA24 hours ago

Klaus Iohannis, în vizită la Masdar City. România și Emiratele Arabe Unite vor continua să facă pași în a se susține reciproc în tranziția verde și digitală

INTERNAȚIONAL2 days ago

Acordul care permite exportul în siguranță al cerealelor din porturile ucrainene a fost prelungit, anunță Turcia și ONU

INTERNAȚIONAL2 days ago

Turcia face eforturi pentru o nouă prelungire a acordului privind exportul de cereale din Ucraina prin Marea Neagră

MAREA BRITANIE2 days ago

Fostul premier britanic Tony Blair consideră că revenirea Regatului Unit în UE este „o chestiune pentru o generație viitoare”

NATO3 days ago

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

ROMÂNIA4 days ago

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

POLITICĂ4 days ago

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

MAREA BRITANIE4 days ago

R. Moldova va primi un nou sprijin de 10 milioane de lire sterline pentru modernizare din partea Regatului Unit

ROMÂNIA4 days ago

”România, stat-far al Francofoniei”. Klaus Iohannis: Ne propunem să transformăm România într-un centru regional de formare în limba franceză a diplomaților și funcționarilor publici din țările francofone

Eugen Tomac4 days ago

Eugen Tomac a cerut Comisiei Europene să vină cu un plan concret pentru a sprijini R. Moldova în fața încercărilor de destabilizare din partea Rusiei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

Rareș Bogdan le cere liderilor UE ”să decidă plata unor compensații” pentru fermierii români care ”au pierdut enorm după declanșarea invaziei ruse în Ucraina”

INTERNAȚIONAL6 days ago

AUKUS: De pe coasta Pacificului, liderii SUA, Regatului Unit și Australiei au lansat programul submarinelor cu propulsie nucleară pentru a garanta securitatea globală

U.E.1 week ago

Israelul vrea să accelereze ”livrările de gaz către Europa prin Italia”, anunță Benjamin Netanyahu după discuții cu Giorgia Meloni

Cristian Bușoi2 weeks ago

Cristian Bușoi prezintă contribuția comisiei pe care o prezidează în PE la măsurile adoptate de UE în domeniul energetic în contextul războiului rus din Ucraina: Lumea, așa cum o știam, s-a schimbat

Team2Share

Trending