Connect with us

CONSILIUL EUROPEAN

LIVE VIDEO si TEXT de la Bruxelles. Consiliul taie 100 de miliarde. Urmariti aici Inregistrarea Video cu reactiile Presedintelui. ESEC. Liderii au decis amanarea discutiilor pentru anul viitor.

Published

on

Ce a declarat Traian Basescu despre taierile de 100 de miliarde si cat a castigat sau pierdut Romania.

Iata cateva dintre reusitele echipei Romaniei

-renuntarea la plafonarea alocarilor in legatura cu rata absorbtiei

-TVA eligibil ca si cheltuiala rambursabila pentru beneficiarii care nu isi deduc aceastà taxa

-mai multi bani pentru agricultura.

Taierile suplimentare cerute de Rompuy duc suma initiala la 100 de miliarde. Inca nu se stie daca si cat va pierde Romania.

Presedintele a raspuns, la intrebarea corespondentului caleaeuropeana.ro, ca este multumit de sprijinul oferit la negocieri de echipa Guvernului.

Surse apropiate Consiliului European au declarat ca liderii europeni nu au ajuns la un acord dupa cea de-a doua zi de discutii.

Se pare ca acestia ar fi decis sa reia discutiile la urmatorul summit.

Caleaeuropeana.ro a transmis live declaratiile Presedintelui, de la ora 18.00.

Urmăriţi mai jos înregistrarea video:

Video streaming by Ustream

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, mercuri, la Bruxelles, unde reprezinta România la Consiliul European din 22-23 noiembrie, când se va negocia bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020.

Rompuy a declarat ca sunt inca divergente si ca vor continua discutiile la inceputul anului viitor.

Barroso a declarat, la finalul discutiilor, ca u inteles mai bine pozitiile statelor, dar ca nu au ajuns la un consesns.

Sunt la altreilea rand de negocieri, dar complexitatea situatiei si faptul ca pentru prima oara discutam in istoria UE despre taieri si nu cresteri ale bugetului. curand avem 28 de state si mai multe competente ale Uniunii Europene. Trebuie sa avem cresteri de locuri de munca si a economiei.

Vrem sa dezvoltam infrastructura, dar si sa lucram la piata unica.

Avem nevoie de spirit de coeziune intre tarile si regiunile europene.

Trebuie sa aratam solidaritate.

Negocierile oficiale privind bugetul UE în perioada 2014-2020 au inceput joi seara, incepand cu ora cu ora 24:00, ora României. Vezi aici cum a incercat Traian Basescu sa il convinga pe Rompuy.

Veţi putea urmări LIVE Negocierile sefilor de state si de guvern,  prin intermediul Serviciului media al Comisiei Europene.


UPDATE ora 12.45

Principalul obiectiv al Romaniei in negocierile de la Consiliul European este DECUPLAREA alocarilor de bani pe coeziune de plafonarea stabilita prin art 45 al proiectului lui Rompuy, legata de rata de absorbtie.

UPDATE 11.00

Traian Basescu este Optimist. Varianta lui Rompuy aduce mai multi bani pentru coeziune si agricultura. Click aici pentru a vedea cati bani in plus apar fata de varianta anterioara si de unde se va taia,  potrivit informatiilor obtinute de Gandul.

UPDATE 1.30

Consiliul a decis reluarea discutiilor vineri, la pranz, in urma unui dosar de negociere nou, propus de Ropuy.

Update 23.45

Urmeaza o noapte lunga. In cateva minute va incepe intalnirea sefilor de stat si de guvern cu cei ai institutiilor europene. Analistii anticipeaza o prelungire cu o zi sau chiar doua a lucrarilor Consiliului. Cel mai probabil intalnirea din aceasta seara se va incheia spre ora patru dimineata. Ramaneti pe caleaeuropeana.ro pentru ultimele noutati.

Update 22.54

Presedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schultz a sosit la sediul Consiliului European

UPDATE 22.27

Presedintele Traian Basescu participa la discutiile din Grupul Prietenilor Coeziunii, pentru a conveni asupra strategiei de negociere pentru intalnia celor 27 de sefi de stat si de guverne de la Dineul Consiliului European.

UPDATE 21.44

Sefii de stat si de guvern incep sa vina la intalnirea prietenilor coeziunii, inainte de dineul Consiliului.

UPDATE  22 noiembrie, ora 12.50

Presedintele Traian Basescu a iesit vizibil ingrijorat si ingandurat dupa intalnirea pe care a avut-o, in jurul orei 11, cu Presedintele Rompuy.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi, pe care le puteti urmari aici,

Il arata pe Traian Basescu initial zambitor,la intrarea in sediul Consiliului European.

O ora mai tarziu, pe fata sa se putea citi framantarea unui om care probabil este constient de situatia complicata a negocierilor.

Cum nu a facut declaratii nici la intrare nici la iesire, ramane de vazut cat de bine a fost aparata pozitia Romaniei si mai ales, cat de eficient.

UPDATE 20.30

Care e procedura de adoptare a bugetului

Caleaeuropeana.ro va prezinta pasii de urmat pentru stabilirea bugetului UE

-acordul politic la nivelul Consiliului European privind cadrul general al Cadrului Financiar Multianual.Se stabilesc sumele totale pentru capitole, elemente in afara cadrului, aranjamente speciale

-acordul in UNANIMITATE al Consiliului UE asupra propunerii de regulament al cadrului, conform liniilor decise in Consiliul European

-acordul Parlamentului European asupra propunerii de regulament agreate de Consiliu. Parlamentul poate aproba sau respinge propunerea, fara sa o modifice.

– click aici pentru a vedea viziunea Parlamentului European

-Consiliul adopta formal regulamentul

– Parlamentul si Consiliul adopta Acordul Interinatitutional privind cooperarea in domeniul bugetare,la propunerea Comisiei

-adoptarea, in codecizie, a regulamentelor sectoriale in baza carora se vor cheltui fondurile

UPDATE 20.00

Premierul i-a transmis Presedintelui mandatul stabilit de Guvern pentru negocierile de la Bruxelles. Traian Basescu a aflat pozitia Guvernului in zborul spre Consiliul European.

Iata care sunt obiectivele asumate de Cotroceni:

-obiectivul general al Romaniei este de a-si intari pozitia de beneficiar net fata de actuala

perspectiva, printr-o Finantare adecvata pentru politica de coeziune si politica agricola comuna.

-Romania sprijina conceptul de better spending, dar cu aplicare la toate cheltuielile bugetului UE si nu doar la politica de coeziune si care sa nu implice reducereanivelului actual de cofinantare

– in privinta PAC, Romania sustine o finantare adecvata in termeni reali a celor doi piloni , astfel incat sa fie valorificat potentialul agricol al noilor state membre, precum si atingerea obiectivelor de convergenta.

Pentru dezvoltare rurala, pentru Romania sunt importante aspectele privind ratele de cofinantare si de prefinantare, precum si criteriile de alocare.

Informatiile puse la dispozitie de Administratia Prezidentiala jurnalistilor din delegatia care il insoteste pe Traian Basescu sunt bogate in detalii privind procedurile si cadrul de negociere, dar par sa protejeze zona de interese ale Romaniei, pentru a nu afecta probabil marjele de negociere din Consiliu prin publicarea lor.

Mult mai generos a fost insa Guvernul, care, printr-un comunicat transmis de catre Ministerul Afacerilor Europene, dupa prezenta lui Leonard Orban la Consiliul Afaceri Generale, de marti, a dat un comunicat de presa prin care anunta care sunt principalele zone de interes pentru tara noastra.

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban a participat la 20 noiembrie 2012, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al Uniunii Europene (CAG), în marja căreia a avut loc o întâlnire cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în vederea pregătirii Consiliului European excepțional din 22-23 noiembrie 2012, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Europene, transmis catre caleaeuropena.ro.

“În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej, în seara zilei de 19 noiembrie, ministrul a prezentat poziția României, subliniind faptul că țara noastră are două mari obiecții referitoare la propunerea formulată de președintele Rompuy asupra viitorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020.

”Pe de o parte, am respins orice fel de corelare între rata de absorbție a fondurilor pentru politica de coeziune din perioada 2007-2011 și viitoarele alocări pentru 2014-2020. Această legătură este prevăzută la paragraful 45 al documentului și afectează doar România”, a declarat Leonard Orban, menționând că ”o asemenea abordare este inacceptabilă atât din punct de vedere politic, cât și tehnic”.

Caleaeuropeana.ro va prezinta care sunt taierile propuse de Presedintia cipriota a Consiliului UE si cele ale lui Rompuy, fata de propunerea Comisiei.

Astfel, valoarea totala a fondurilor propuse de Comisie este de 1091 de miliarde euro, fata de 1038 propuse de Consiliul UE in asa numitul Negotiating Box si doar 1010 miliarde propuse de Consiliul European.

20121121-202145.jpg

UPDATE 14:50

Declarațiile președintelui:

nivelul de absorbție a fondurilor europene înainte de runda finală a negocierilor pt buget este 9,72%

– salut decizia CCR care a pus justiția deasupra deciziilor politice, fie ele si ale Parlamentului

– poate se vor face progrese care să ne ajute în crearea aprecierii că România este stat de drept, și inclusiv politicienii înțeleg asta

– acest Consiliu este fundamental pentru a pune semnul egal intre ce declaram ca oameni politici si ce facem cand avem in fata cel mai puternic instrument de a face ce declaram

– la randul lor, donatorii sunt intr-o situatie dificila dpdv economic, toate statele UE fac reduceri de bugete

– pt a fi credibili in fata natiunilor Uniunii, ne obliga sa aplicam cat mai mult actiunea concreta de declaratii

– as mai spune ca nu sunt pesimist, dar asta ma caracterizează și in cele mai dificile momente

UPDATE 14:18.

Președintele Traian Băsescu va face declarații începând cu orele 14:50, înainte de a îndrepta spre Bruxelles.

Șeful statului urmează să se întâlnească mâine, la ora 11:00 (ora 12:00, ora României) cu președintele Consiliului European Herman van Rompuy.

Tot în decursul zilei de mâine sunt programate reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz (ora 21:00, ora României) și dineul de lucru al șefilor de stat și de Guvern (începând cu ora 21:30, ora României).

Vineri, 23 noiembrie,va avea loc cea de-a doua sesiune de lucru privind cadrul financiar multianual 2014-2020. Președintele Consiliului European consideră că ”absenţa unui acord ne-ar afecta pe toţi”, astfel încât, discuțiile ar putea fi prelungite ”dacă este nevoie”.

Veti putea urmări LIVE pe caleaeuropeana.ro principalele declaratii ale oficialilor europeni.


Live video by Ustream

Van Rompuy a trimis membrilor Consiliului invitaţia pentru summit-ul extraordinar prevăzut pentru 22-23 noiembrie. În document, el spune că membrii Consiliului trebuie să ajungă la o înţelegere pe bugetul multianual 2014-2020, potrivit RomaniaLibera.ro. El subliniază că absenţa unui acord ar dăuna tuturor statelor UE.

Preşedintele Consiliului precizează că a decis ca împreună cu preşedintele CE, Jose Barroso, să aibă întâlniri separate, joi, cu fiecare dintre liderii statelor UE, la Bruxelles.

“Scopul întâlnirii este clar: este de a ne asigura că Uniunea are mijloacele necesare de a funcţiona în anii care vin, luând în calcul constrângeri fiscale inevitabile. Este de a trimite un semnal concret despre determinarea noastră de a face orice este necesar pentru a scoate Europa din criză. Să fim bine înţeleşi: absenţa unui acord ne-ar afecta pe toţi. De aceea am aranjat ca întâlnirea noastră să poată fi prelungită, dacă este nevoie”, scrie preşedintele Consiliului, potrivit sursei citate.

Van Rompuy precizează că reprezentanţii Consiliului au propus un buget redus cu 80 de miliarde faţă de proiectul Comisiei, discuțiile urmând să înceapă joi seară, la ora 20.00 (ora 21- Bucureşti), cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European.

Guvernul a aprobat un memorandum privind bugetul UE pentru 2014-2020. Potrivit acestuia, Romania ar trebui sa foloseasca dreptul de veto daca presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, mentine o pozitie ferma legata de reducerea alocarilor inclusiv pentru Romania, mizandu-se pe o renegociere in 2013.

Parlamentul a adoptat, în plen, cu 237 de voturi “pentru”, niciun vot “împotrivă” şi o abţinere, o rezoluţie care arată că preşedintele Traian Băsescu trebuie să apere interesul naţional, susţinând la Consiliul European propunerile CE şi PE de buget.

Foto: presidency.ro

>

“În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej, în seara zilei de 19 noiembrie, ministrul a prezentat poziția României, subliniind faptul că țara noastră are două mari obiecții referitoare la propunerea formulată de președintele Rompuy asupra viitorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020.

”Pe de o parte, am respins orice fel de corelare între rata de absorbție a fondurilor pentru politica de coeziune din perioada 2007-2011 și viitoarele alocări pentru 2014-2020. Această legătură este prevăzută la paragraful 45 al documentului și afectează doar România”, a declarat Leonard Orban, menționând că ”o asemenea abordare este inacceptabilă atât din punct de vedere politic, cât și tehnic”.

”Cea de a doua problemă majoră pe care am semnalat-o se referă la convergenţa plăţilor directe pentru agricultură, care este defavorabilă României în această propunere. Am pledat pentru nevoia unor alocări consistente pentru plățile directe. Ținând cont de nevoia crescândă de echitate între fermierii tuturor statelor membre, am susținut menținerea la patru ani a perioadei de tranziție, de echilibrare a nivelului plăţilor directe – conform propunerii Comisiei Europene – și nu creșterea acesteia la șase ani, așa cum prefigurează președintele Van Rompuy”, a afirmat ministrul afacerilor europene.

De asemenea, reprezentantul României a susținut menținerea unei rate de cofinanțare de 85 % pentru regiunile mai slab dezvoltate și asigurarea unei rate de prefinanțare comparabile cu cea din actualul exercițiu bugetar al Uniunii Europene. Ministrul Leonard Orban a insistat și asupra menținerii actualelor condiții privind eligibilitatea taxei pe valoarea adăugată și în viitoarea perioadă de programare 2014-2020″.

CONSILIUL EUROPEAN

“În Moldova va bate inima Europei”, afirmă șeful Consiliului European: Veți deschide porțile pentru 50 de lideri europeni prieteni, un simbol că Moldova nu este singură

Published

on

© Maia Sandu/ Facebook

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat joi, într-un mesaj video, că prezența a 50 de lideri europeni la summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău este un moment istoric pentru Republica Moldova și calea acestei țări spre Uniunea Europeană.

“La 1 iunie, în Moldova va bate inima Europei. Veți deschide porțile frumoasei voastre țări pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru cetățenii țării. Este un simbol puternic al unui continent care este alături de voi, un simbol puternic în calea voastră spre familia noastră europeană. Moldova, ești printre prieteni! Moldova, nu ești singură!”, a afirmat Michel, într-un mesaj video distribuit pe contul oficial de Twitter pentru summitul din 1 iunie al Comunității Politice Europene, găzduit de Republica Moldova.

Mesaje similare au fost transmise zilele trecute și de președintele francez Emmanuel Macron și de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Mesajul președintelui Consiliului European vine la câteva zile de la ampla manifestare intitulată Adunarea Națională “Moldova Europeană”, care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, la 21 mai, cu zece zile înainte ca R. Moldova să găzduiască, tot la Chișinău, summitul Comunității Politice Europene (CPE), a doua astfel de reuniune după summit-ul inaugural din octombrie anul trecut, de la Praga.

La această manifestare, peste 75.000 de cetățeni au adoptat o rezoluție prin care cer includerea aderării la UE în Constituție, iar președinta Maia Sandu și președinta Parlamentului European Roberta Metsola au susținut discursuri.

Liderii de la Chișinău, în frunte cu președinta Maia Sandu, speră că această adunare cetățenească și summitul CPE vor oferi un impuls puternic pentru obținerea unei decizii în vederea începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Summitul Comunității Politice Europene urmează să se concentreze pe chestiuni legate de securitate și migrație, energie și conectivitate în Europa.

R. Moldova a obținut la 23 iunie anul trecut, alături de Ucraina, statutul de țară candidată pentru aderarea la UE.

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Președintele Consiliului European împărtășește opinia lui Macron privind o ”autonomie strategică” a UE: Există un atașament față de alianța cu SUA, dar nu presupune să urmăm ”orbește” Washingtonul

Published

on

© European Union, 2022

Liderii europeni devin din ce în ce mai deschiși față de demersul președintelui francez, Emmanuel Macron, de a obține ”autonomia strategică” a UE față de Statele Unite, este opinia exprimată de președintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit Politico Europe.

În vreme ce controversele capătă amploare în urma comentariilor liderului francez conform cărora Europa ar trebui să reziste presiunii de a deveni ”adepții Americii”, Michel a sugerat că poziția politicianului francez nu este izolată în rândul liderilor UE. În timp ce Macron a vorbit în calitate de președinte francez, opiniile sale reflectă o schimbare în creștere în rândul liderilor UE, a declarat președintele Consiliului European.

”A existat un salt înainte în ceea ce privește autonomia strategică în comparație cu acum câțiva ani”, a declarat Michel pentru emisiunea televiziunii franceze La Faute à l’Europe într-un interviu care va fi difuzat miercuri.

”În ceea ce privește problema relației cu Statele Unite, este clar că pot exista nuanțe și sensibilități în jurul mesei Consiliului European. Unii lideri europeni nu ar spune lucrurile în același mod în care le-a spus Emmanuel Macron … Cred că destul de puțini gândesc cu adevărat ca Emmanuel Macron”, a completat liderul european.

”Există într-adevăr un mare atașament care rămâne prezent – și Emmanuel Macron nu a spus altceva – pentru această alianță cu Statele Unite. Dar dacă această alianță cu Statele Unite presupune că noi urmăm orbește, sistematic, poziția Statelor Unite în toate chestiunile, nu”, a completat Michel.

Emmanuel Macron, proaspăt întors din China, a solicitat Uniunii Europene să lupte pentru ”autonomie strategică” și să nu se lase atrasă în tulburările dintre cei doi poli de putere, SUA sau China, fapt ce a stârnit nemulțumirile Washingtonului și Berlinului.

Liderul francez, însoțit de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vizita în China, a dorit să transmită un mesaj de unitate europeană în fața unei Chine cordiale cu Rusia, care pare să împărtășească poziția Moscovei anti-NATO și anti-SUA, chiar dacă între cele două state există o ”căsătorie de conveniență, nu din convingere”, după cum descria secretarul de stat american, Antony Blinken, relația dintre aceste autocrații.

Disensiunile dintre primele două economii ale lumii se reflectă și în propunerea de buget pentru anul fiscal 2024, înaintată de președintele american, Joe Biden, prin care urmărește, printre altele, să câștige competiția cu China și să îngrădească Rusia

De cealaltă parte, Uniunea Europeană urmărește o reducere a riscurilor, și nu o decuplare de China, dar relația cu acest stat va fi definită de modul cum acesta se raportează la războiul lui Putin, fapt evidențiat și prin avertismentul de a nu furniza Rusiei arme, transmis de șefa executivului european cu prilejul vizitei sale.

Călătoria, urmărită îndeaproape de Statele Unite, s-a soldat cu o declarație comună a lui Emmanuel Macron și Xi Jinping, care nu face referire la Rusia și nici nu condamnă războiul pornit de aceasta în Ucraina, astfel că așteptările specialiștilor de la Casa Albă nu au fost înșelate. 

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Președintele Consiliului European dezminte că ar ”cheltui excesiv” pentru deplasările oficiale: Creșterea, o consecință a ”activității intense” ca urmare a războiului rus din Ucraina

Published

on

© European Union, 2021

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a negat în publicația belgiană Le Soir, prin vocea unui purtător de cuvânt, că ar face ”cheltuieli excesive” pentru călătoriile sale de serviciu, aspect susținut recent de ziar francez Le Monde, conform EFE, citat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al lui Michel a negat și a îmbrăcat în contextul informația apărută în Le Monde, care îl acuză pe președintele Consiliului European că și-a mărit semnificativ bugetul de la preluarea mandatului și că a efectuat cheltuieli masive în deplasările sale.

Ziarul francez notează că bugetul lui Michel pe anul 2024, în proces de aprobare, se ridică la 2,6 milioane de euro, cu 27,5% mai mult decât cel prevăzut pentru 2023.

Creşterea se datorează în principal ”activităţii sale internaţionale intense”, după cum a explicat pentru Le Monde Secretariatul General al Consiliului, în special din cauza impactului războiului din Ucraina.

Totalul cheltuielilor de călătorie ale lui Charles Michel şi ale delegaţiilor pe care le conduce, care includ membri ai cabinetului, personal de protocol, servicii de securitate şi altele, ar fi în jur de 1,9 milioane de euro, în timp ce predecesorii săi la conducerea Consiliului cheltuiau în medie 500.000 de euro.

Printre prerogativele președintelui Consiliului European, prevăzute la articolul 15 din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE), se află și reprezentarea externă a UE la nivel de șefi de stat sau de guvern:

  • în ceea ce privește chestiunile legate de politica externă și de securitate comună (PESC) a UE, alături de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, care contribuie la punerea în aplicare a PESC și la asigurarea unității, coerenței și eficacității acesteia;
  • la summiturile internaționale, de obicei alături de președintele Comisiei Europene.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA2 hours ago

MAE marchează Ziua Tratatului de la Trianon printr-o expoziție dedicată rolului diplomației române la Conferința de Pace de la Paris 1919-1920

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

UE ”este foarte îngrijorată” de stabilirea unei comisii poloneze de anchetă privind influența rusă, care ”ar putea fi folosită pentru a limita posibilitatea persoanelor de a candida pentru funcții publice”

U.E.7 hours ago

UE dublează flota de stingere a incendiilor rescEU pentru vara anului 2023. România va contribui cu pompieri în Franța, Grecia sau Portugalia

EDUCAȚIE7 hours ago

Klaus Iohannis, consultări cu sindicaliștii: Șeful statului, dispus să garanteze un acord politic între Guvern și sindicate pentru reluarea procesului educațional

U.E.8 hours ago

UE solicită sârbilor și kosovarilor ”să dezamorseze tensiunile imediat şi necondiţionat”

NATO9 hours ago

Miniștrii de externe din NATO se întrunesc la Oslo pentru a găsi un numitor comun privind viitoarea aderare a Ucrainei și succesorul lui Jens Stoltenberg

ROMÂNIA9 hours ago

eMAG a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și cu un profit de 123,7 milioane de lei

U.E.9 hours ago

Banca Națională a Bulgariei: Ne aflăm pe ultima porțiune a drumului către zona euro

U.E.9 hours ago

Germania pune la îndoială capacitatea Ungariei de a exercita președinția Consiliului UE în 2024

SUA10 hours ago

SUA, ”preocupate” de înființarea comisiei poloneze de anchetă privind influența rusă, care ”ar putea fi folosită în mod abuziv pentru a interfera cu alegerile libere și corecte” din toamnă

REPUBLICA MOLDOVA14 hours ago

VIDEO Summitul CPE din R. Moldova: “Ne-am obișnuit să credem că suntem mici și că de noi nu depinde nimic, dar pe 1 iunie, Europa va veni la noi acasă”

NATO6 days ago

“Drumul către summitul de la Vilnius”: Jens Stoltenberg afirmă că aderarea Ucrainei la NATO “în mijlocul unui război nu este pe ordinea de zi”

POLITICĂ6 days ago

Ziua Eroilor. Klaus Iohannis: Prin lupta pentru desăvârșirea unității naționale, înaintașii noștri au acționat decisiv pentru conectarea României la spațiul politic european

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă a apreciat reiterarea de către președintele federal Steinmeier a sprijinului Berlinului pentru aderarea României la Spațiul Schengen

POLITICĂ6 days ago

Klaus Iohannis cere coaliției ca rotația guvernamentală să se desfășoare “sticlă”: Oamenii trebuie să vadă că nu este vorba de tras sfori. Numai de instabilitate nu avem nevoie

ROMÂNIA6 days ago

Steinmeier l-a asigurat pe Iohannis că Germania se va implica pentru aderarea României la Schengen: Cancelarul Scholz și miniștrii de externe și interne vor aduce argumente Austriei și Olandei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a înregistrat în Parlamentul European petiția pentru sprijinirea satelor românești și a fermierilor români

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

Adunarea Națională “Moldova Europeană”. Maia Sandu: Calea aleasă de Moldova, calea europeană. Trebuie să aderăm la UE până în 2030

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Dorin Recean: La Chişinău încă nu cad rachete, asta datorită ucrainenilor, dar Republica Moldova este atacată hibrid

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu: Regiunea Mării Negre are potențialul de a deveni un centru internațional de oportunități prin extinderea și modernizarea surselor de energie

Team2Share

Trending