Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, președinții celor două camere ale legislativului, susțin mutarea ambasadei României de la Tel Aviv în Ierusalim

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, președinții celor două camere ale legislativului, susțin mutarea ambasadei României de la Tel Aviv în Ierusalim.

Preșdintele Senatului României și președintele Camerei Deputaților susțin că România ar trebui să se gândească serios la mutarea ambasadei țării nostre din Tel Aviv la Ierusalim, informează Digi 24.

Aceste declarații vin la numai câteva ore după ce Adunarea Generală a ONU a dat un vot copleșitor împotriva deciziei SUA de a își muta ambasada la Ierusalim și de a recunoaște orașul drept capitală a Israelului, având în vedere că acesta este revendicat și de palestinieni.

România a preferat să se abțină de la vot, precizând că nu este in interesul țării noastre să se grăbească în a lua vreo decizie. MAE  a explicat precizând că este mai degrabă nevoie de “prudență” decât  de luarea unor decizii în grabă.

„Eu cred că ar trebui să ne gândim foarte serios ca Romania să mute ambasada din Israel în Ierusalim. Sunt și chestiuni practice, ambasadorii fac naveta”, a anunțat ieri Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Eu cred că trebuie făcută o analiză la Ministerului de Externe dar sigur că aceasta nu este numai o analiză a tehnicienilor, pentru că cuprinde o componentă politică importnată. E un subiect pe care îl vom discuta și în coaliție”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.