Lucas Papademos a fost numit noul premier al Greciei

Fostul vicepresedinte al BCE Lucas Papademos a fost desemnat joi noul premier al Greciei. Papademos va fi responsabil de formarea noului guvern interimar, de uniune nationala, informeaza AFP intr-un articcol preluat de EurActiv.ro. Premierul grec George Papandreou si-a anuntat demisia miercuri dupa-amiaza, precizand ca face astfel loc unei noi coalitii guvernamentale, transmite Reuters. Intr-un discurs tinut la postul public de televiziune, Papandreou a declarat ca fortele politice de la Atena coopereaza pentru a scoate Grecia din criza. 

Prim-ministrul grec George Papandreou si liderul opozitiei Antonis Samaras au discutat miercuri noaptea despre posibilitatea ca fostul vicepresedintele al BCE, Lucas Papademos sa preia sefia noului guvern de coalitie.

Papademos a pus o serie de conditii pentru a accepta acest post. Potrivit AthensNews,  el ar fi cerut cerut o amanare a alegerilor anticipate, stabilite la 19 februarie 2012, precum si un angajament scris din partea lui Papandreou si Samaras ca toate masurile asumate la summitul de la Bruxelles vor fi implementate cu fermitate.

Lucas Papademos, in varsta de 64 de ani, este profesor de economie la Universitatea din Atena si profesor invitat de politici publice la Harvard University, dupa ce in perioada 2002-2010 a fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: newspulse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.