MAREA BRITANIE
Lucrătorii sezonieri români pot munci în Marea Britanie și anul acesta, dar au nevoie de viză. Aceasta costă 244 de lire și este valabilă până la șase luni
Published
4 years agoon
By
Teodora Ion
Muncitorii sezonieri din România pot lucra anul acesta în Regatul Unit printr-o viză care asigură o ședere de până la șase luni, arată Ambasada Regatului Unit în România printr-un mesaj publicat pe Facebook.
Cei interesați pot solicita viză cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri pe teritoriul Marii Britanii. Costul vizei se ridică la 244 de lire sterline.
”Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”, arată Ambasada Regatului Unit în România.
Potrivit site-ului Guvernului de la Londra, cei interesați pot aplica pentru o viză sezonieră valabilă șase luni.
Aceștia trebuie să arate că vor fi plătiţi şi să îndeplinească anumite condiţii, printre care să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii.
De asemenea, este nevoie de un certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, ce oferă acces la informaţii despre aplicant şi tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit.
Pe durata desfășurării muncii sezoniere pentru care au primit viză, cetățenii români nu vor putea să se angajeze pe perioada nedeterminată, să își ia un al doilea loc de muncă ce nu este descris în certificatul de sponsorizare mai sus amintit, să obțină fonduri publice sau să își aducă membri ai familiei în Marea Britanie.
Cetăţenii UE care au sosit înainte de expirarea perioadei de tranziţie la 31 decembrie 2020, precum şi respectivii lor membrii de familie, sunt în continuare eligibili pentru Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme). Ei vor avea la dispoziţie perioada de până la 30 iunie 2021 pentru a depune o cerere în baza prevederilor acestei scheme.
Cetățenii UE pot merge fără viză în Regatul Unit pentru vizite scurte
În cadrul noului sistem de imigrări, începând cu anul viitor Regatul Unit va trata cetăţenii UE ca cetăţeni ce nu necesită viză, ceea ce înseamnă că pot călători în Marea Britanie ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză.
Un vizitator poate intra în Marea Britanie de mai multe ori în interiorul acestei perioade, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv în Marea Britanie prin mecanismul vizitelor repetate sau continue. Vizitatorii se pot angaja într-o gamă largă de activităţi, cum ar fi efectuarea de vacanţe, participarea la şedinţe şi conferinţe sau participarea la cursuri scurte, dar nu pot munci sau accesa fonduri publice.
Cetățenii care doresc să muncească, să se stabilească sau să studieze în Regatul Unit au nevoie de o viză permanentă obținută în baza unui punctaj
Cei care doresc să rămână pe perioade mai îndelungate decât şase luni, cu scopul de a munci, a studia sau locui în Marea Britanie, vor fi necesar să depună o cerere de viză.
Cererea va putea fi depusă pe site-ul GOV.UK şi va trebui demonstrat că ei îndeplinesc criteriile relevante şi punctajul necesar vizei pentru care depun cererea.
Cetăţenii UE care primesc viza vor primi acces securizat la informaţiile privind statutul lor de imigrare prin intermediul unui serviciu online, pe care îl vor putea folosi pentru a-şi confirma drepturile şi pentru a accesa servicii diverse, în loc să folosească un document fizic privitor la statutul lor.
Solicitanţii de viză care posedă un paşaport biometric vor putea completa cererea, inclusiv confirmarea identităţii folosind o aplicaţie de smartphone. S-ar putea ca unii solicitanţi să trebuiască să se prezinte la un Centru pentru Cereri de Viză dacă nu posedă paşaport biometric, nu pot folosi aplicaţia sau cip-ul lor biometric nu poate fi citit.
Solicitanţii de viză vor avea de plătit o taxă de cerere de viză. Lista taxelor se poate regăsi aici.
Verificarea cazierului judiciar
În cadrul noului sistem de imigrări, Marea Britanie va introduce o abordare unitară, coerentă şi mai fermă cu privire la cazierul judiciar ce se va aplica tuturor cetăţenilor. Cei ce doresc să intre pe teritoriul Marii Britanii pot fi refuzaţi dacă:
– Au o condamnare cu închisoare de cel puţin 12 luni;
– Au săvârşit o faptă penală care a cauzat daune grave;
– Sunt recidivişti care dau dovadă de o nesocotire constantă a legii;
– Caracterul, conduita sau cercul lor de apropiaţi înseamnă că prezenţa lor nu va contribui la binele public.
Regimul pașapoartelor după 1 ianuarie 2021
Până pe 1 octombrie 2021 cetăţenii UE pot intra în Marea Britanie cu paşaport sau document naţional de identitate aşa cum o fac şi acum. Începând cu 1 octombrie 2021, cetăţenii UE, SEE şi Elveţiei vor avea nevoie de paşaport pentru a călători în Marea Britanie. Cu toate acestea, cetăţenii UE, SEE şi Elveţiei ale căror drepturi sunt protejate prin Acordul de Retragere, de exemplu cei care intră sub incidenţa Programului de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme) şi a prevederilor privind micul trafic de frontiera (muncitorii la frontieră) vor putea să călătorească în Marea Britanie folosind documentele naţionale de identitate până la 31 decembrie 2025 cel puţin.
Reglementările pentru muncitorii calificați care doresc să lucreze în Regatul Unit
În cadrul noului sistem, orice persoană care se deplasează în Marea Britanie pentru a munci va trebui să demonstreze că îndeplineşte un anumit set de cerinţe pentru care i se vor atribui puncte. Nu există un plafon maxim pentru numărul de persoane care pot face cerere pe Traseul muncitorilor calificaţi.
Pentru a fi eligibili pentru această viză solicitanţii trebuie să demonstreze că:
– Au o ofertă de muncă – susţinută de un sponsor agreat de Ministerul de Interne – la nivelul de calificare corespunzător, din partea unui angajator cu sediul în Marea Britanie;
– Au obţinut salariul minim corespunzător calificării (adică 25.600 GBP sau salariul actual pentru locul de muncă efectiv, oricare dintre cele două va fi cel mai mare);
– Stăpânesc limba engleză la nivelul mediu B1 (aşa cum este definit în Cadrul Comun European de Referinţă pentru limbi străine).
Dacă solicitantul câştigă între 20.480 de lire sterline (pragul minim de salariu pentru toţi muncitorii calificaţi) şi 25.600 GBP este posibil să facă totuşi cerere de viză pentru Muncitori Calificaţi „dând la schimb” puncte pentru anumite caracteristici ca să se încadreze în cerinţa salariului. Este posibil de exemplu să dea puncte la schimb dacă:
– Are un loc de muncă într-un domeniu care suferă de lipsă de forţă de muncă;
– Are un doctorat într-un subiect relevant pentru locul de muncă;
– Este nou-venit pe piaţa muncii din Marea Britanie (cerinţa salariului pentru nou-veniţi va fi cu 30% mai scăzută decât cea pentru muncitori cu experienţă indiferent de domeniu, până la limita inferioară de 20.480 GBP).
Lucrătorii din domeniul sănătății, favorizați. Vor primi viză în urma unei proceduri rapide
Guvernul Marii Britanii apreciază contribuţia vitală adusă de medici, asistente medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii proveniţi din străinătate la Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) şi la mai largul Sector de Sănătate şi Îngrijire. Această ofertă de viză asigură că persoanele ce lucrează în ocupaţii eligibile din domeniul sănătăţii şi au o ofertă de muncă din partea NHS, sectorului social sau de îngrijire sau a unui angajator sau organizaţie care prestează servicii către NHS sunt motivate să vină în Marea Britanie.
Această ofertă de viză face parte din traseul Muncitorilor Calificaţi şi ca atare orice solicitant de viză pentru Sănătate şi Îngrijire trebuie să îndeplinească toate cerinţele pentru traseul Muncitorilor Calificaţi.
Pentru a fi eligibili pentru această viză solicitanţii trebuie să demonstreze că:
– Au o ofertă de muncă într-unul dintre posturile calificate definite în cadrul NHS sau sectoarelor aflate în legătură directă cu acesta;
– Au obţinut salariul minim corespunzător calificării;
– Stăpânesc limba engleză la nivelul mediu B1 (aşa cum este definit în Cadrul Comun European de Referinţă pentru limbi străine).
Aceasta este o viză în procedură rapidă, cu taxe de cerere mai mici şi sprijin direct pe tot parcursul procesului de procesare a cererii. Solicitanţii şi aparţinătorii lor vor fi scutiţi de la plata Suprataxei de Sănătate pentru Imigrare şi vor beneficia de taxe de cerere mai mici.
Lucrătorii cu înaltă calificare, pe calea ”Talent Global”
Marea Britanie doreşte să atragă cele mai bune şi inteligente talente din întreaga lume. Viza de tip Talent Global permite sosirea în Marea Britanie a solicitanţilor cu cea mai înaltă calificare fără a deţine o ofertă de muncă şi obţinerea anterioară a unui salariu minim. Solicitanţii nu sunt obligaţi să îndeplinească cerinţa stăpânirii limbii engleze până ce nu fac cerere de rezidenţă permanentă.
De asemenea nu sunt obligaţi să îndeplinească cerinţa mijloacelor financiare de întreţinere.
Aceasta este o viză flexibilă, valabilă până la 5 ani. Este disponibilă pentru solicitanţii din următoarele categorii:
– Ştiinţă şi medicină
– Ştiinţe umaniste
– Inginerie
– Cercetare ştiinţifică
– Tehnologie informatică
– Arte şi cultură
Pentru a face cerere de viză, solicitanţii trebuie:
– Să fie persoane cu recunoaştere internaţională, atât la cel mai înalt nivel cât şi ca lideri în domeniul lor, sau să se fi dovedit foarte promiţători şi să aibă şanse mari să devină lideri în domeniul lor;
– Să fie agreați de un organism competent din domeniul Talent Global. Există şase asemenea organisme competente Aprobate de Ministerul de Interne britanic. Organismul competent evaluează aptitudinile, capacitatea şi realizările solicitantului şi dă Ministerului de Interne un aviz consultativ de susţinere. Lista integrală a organismelor competente se găseşte aici.
– Să facă cerere de viză la nu mai târziu de 3 luni de la primirea scrisorii de susţinere.
Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

You may like
Premierul britanic Keir Starmer și președintele american Donald Trump au discutat despre un acord economic bilateral
Ambasadorul german la Londra îndeamnă Marea Britanie să încheie un acord de uniune vamală cu UE
Vor exista “consecințe severe” dacă Rusia și Putin încalcă liniile unui acord, avertizează Starmer după ce i-a reunit la Londra pe șefii militari ai “coaliției de voință” pentru Ucraina
Înalți oficiali militari se întâlnesc astăzi în Regatul Unit, pe măsură ce planificarea unei forțe de menținere a păcii în Ucraina intră într-o „fază operațională”
Macron, Scholz și Starmer salută “progresul lui Trump către o încetare a focului”, dar cer ca Ucraina să fie la masa discuțiilor: Ucraina poate conta pe Europa. Nu vom dezamăgi Kievul
David Lammy și Kaja Kallas subliniază importanța unei cooperări mai strânse între Regatul Unit și UE ”într-o lume în flăcări”: Securitatea europeană este indivizibilă
INTERNAȚIONAL
Premierul britanic Keir Starmer și președintele american Donald Trump au discutat despre un acord economic bilateral
Published
1 day agoon
March 24, 2025By
Andreea Radu
Premierul britanic Keir Starmer și președintele american Donald Trump au vorbit duminică la telefon despre un acord economic bilateral, a declarat luni un purtător de cuvânt al reședinței oficiale din Downing Street a prim-ministrului, informează EFE, potrivit Agerpres.
„Marea Britanie lucrează cu Statele Unite la un acord de prosperitate economică, bazându-se pe puterea comună a angajamentului nostru față de securitatea economică. Ca parte a acestor conversații, prim-ministrul și președintele Trump au analizat progresele înregistrate”, a declarat sursa oficială, fără a furniza alte detalii.
Aceasta a subliniat că executivul britanic „va ajunge doar la un acord care să fie în beneficiul interesului național, ceea ce reflectă mandatul acestui guvern de a oferi stabilitate economică poporului britanic”.
De asemenea, purtătorul de cuvânt din Downing Street a refuzat să spună dacă Marea Britanie va elimina taxele pentru giganții tehnologici americani ca parte a acestui pact economic bilateral.
Ministrul britanic de finanțe, Rachel Reeves, a afirmat duminică, în declarații pentru presă, că Londra dorește să facă „progrese” în negocierile sale cu SUA privind tarifele comerciale.
Cu toate acestea, Rachel Reeves nu a comentat dacă Marea Britanie a lua în considerare modificarea sau eliminarea unui impozit pentru companiile din domeniul tehnologiei cu scopul de a evita astfel de tarifele americane ca parte a negocierilor dintre cele două țări.
INTERNAȚIONAL
Vor exista “consecințe severe” dacă Rusia și Putin încalcă liniile unui acord, avertizează Starmer după ce i-a reunit la Londra pe șefii militari ai “coaliției de voință” pentru Ucraina
Published
5 days agoon
March 20, 2025
Președintele rus Vladimir Putin se va confrunta cu “consecințe grave” dacă încalcă un acord de pace cu Ucraina, a avertizat premierul Keir Starmer, în timp ce planificatorii militari occidentali încep să elaboreze planuri pentru aplicarea oricărui acord între cele două țări, relatează The Guardian.
Premierul britanic l-a avertizat pe președintele rus după ce s-a întâlnit cu oficiali din 31 de țări la baza militară Northwood de lângă Londra, unde au început să schițeze forțele occidentale care ar putea fi desfășurate pentru a proteja Ucraina în viitor. Printre țările reprezentate s-au numărat Franța, Polonia, Țările de Jos, România, Canada și Australia.
Starmer a declarat că lui Putin nu i se va permite să aibă un veto asupra modului în care Kievul decide să se apere, după ce președintele rus a cerut demilitarizarea Ucrainei ca parte a oricărui acord de pace.
Dar prim-ministrul nu și-a reiterat promisiunea de a pune bocanci pe teren, spunând în schimb că forțele aliate vor fi desfășurate pentru a sprijini trupele ucrainene, inclusiv pe mare și în aer, mai degrabă decât să le înlocuiască.
“Scopul acordurilor de securitate este de a clarifica Rusiei că vor exista consecințe grave în cazul în care vor încălca orice acord”, a declarat el reporterilor după reuniune.
“Acesta este motivul pentru care va fi nevoie de o componentă americană; pentru că trebuie să fie clar pentru Putin că vor exista consecințe severe dacă încalcă liniile”, a continuat Starmer.
Întrebat dacă este posibil ca trupele britanice să servească vreodată în Ucraina, așa cum a sugerat anterior, Starmer a spus că planificatorii militari discută despre oferirea de sprijin aerian, maritim și terestru.
“Există un sentiment puternic că, din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani, forțele ucrainene sunt printre cele mai puternice acum în Europa. Au capacitatea, au numărul și, de fapt, au experiența frontului”, a precizat șeful guvernului de la Londra.
O sursă de la Downing Street, biroul premierului britanic, a declarat că afirmațiile lui Starmer reflectă “natura trecerii la faza operațională” pe care premierul britanic a subliniat-o încă de sâmbătă, când i-a reunit pe liderii participanți la coaliție într-o videoconferință.
La reuniune, care va avea loc la Paris, vor participa “țările din coaliția celor dispuși”, alături de liderul ucrainean Volodimir Zelenski, a spus președintele francez la summitul liderilor UE de la Bruxelles.
Reuniunea va avea loc în timp ce liderii europeni se străduiesc să consolideze capacitățile de apărare ale Uniunii Europene în fața amenințărilor din partea Rusiei și a schimbărilor drastice ale politicii externe a SUA sub președinția lui Donald Trump. Aceasta reflectă, de asemenea, un sprijin politic din ce în ce mai mare pentru o “coaliție a celor dispuși” – un număr de țări UE împreună cu altele, posibil inclusiv Canada și Turcia – pentru a interveni în sprijinul Ucrainei.
Luni, reprezentanți ai guvernului SUA se vor întâlni cu diplomați de la Moscova și Kiev în Arabia Saudită pentru a negocia un posibil acord de încetare a focului.
Reuniți joi la Bruxelles, liderii statelor membre ale Uniunii Europene, cu excepția premierului maghiar Viktor Orban, au constatat că “nu au loc negocieri reale în acest moment”, referindu-se la încercările lui Donald Trump de a pune capăt războiului lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Ei au cerut Rusiei să dea dovadă de “voință politică reală pentru a pune capăt războiului”.
Cu toate acestea, summitul Consiliului European nu s-a încheiat cu noi angajamente clare privind sprijinul militar al europenilor pentru Ucraina.
INTERNAȚIONAL
Înalți oficiali militari se întâlnesc astăzi în Regatul Unit, pe măsură ce planificarea unei forțe de menținere a păcii în Ucraina intră într-o „fază operațională”
Published
5 days agoon
March 20, 2025By
Andreea Radu
Înalți oficiali militari se întâlnesc joi în Regatul Unit, pe măsură ce planificarea unei forțe de menținere a păcii în Ucraina intră într-o „fază operațională”, informează presa internațională și Agerpres.
Prim-ministrul britanic Keir Starmer a încercat să adune o coaliție de state care ar fi dispuse să contribuie la impunerea unui acord de pace care ar putea fi convenit între Kiev și Moscova.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că crede că „o pace durabilă poate fi obținută în acest an” după o discuție telefonică cu președintele american Donald Trump.
Premierul britanic Keir Starmer este așteptat să se întâlnească cu planificatori din domeniul apărării după ce în weekend a anunțat că liderii militari se vor reuni în scopul de a „pune în aplicare planuri puternice și robuste pentru a sprijini un acord de pace și a garanta securitatea viitoare a Ucrainei”.
„Mai devreme sau mai târziu, Putin va trebui să vină la masă. Așa că acesta este momentul. Lăsați armele să tacă, lăsați atacurile barbare asupra Ucrainei să înceteze odată pentru totdeauna și fiți de acord cu o încetare a focului acum” a punctat Starmer.
El a semnalat, de asemenea, trecerea la o „fază operațională”, după ce a confirmat întâlnirea de joi.
Adresându-se sâmbătă la o conferință de presă din Downing Street, Starmer nu a menționat care țări și-au luat angajamente concrete față de participarea la o forță de menținere a păcii, dar a spus că acțiunile pe care le-ar putea adopta vor fi un subiect de discuție în cadrul întâlnirii.
„Există capabilități diferite din diferite țări, dar acestea sunt discuții operaționale care au loc în legătură cu ce va putea fi capabilă să furnizeze această coaliție a celor dispuși” să se implice într-o forță de menținere a păcii în Ucraina, a spus el.
Summitul de la Londra al aliaților Ucrainei s-a încheiat cu liderii europeni vorbind “pe aceeași voce” într-un “moment de răscruce al istoriei” și cu premierul britanic Keir Starmer, gazda reuniunii, confirmând planurile de a asambla “o coaliție de voință” pentru a pune în aplicare un acord de pace între Rusia și Ucraina și a o garanta, cu sprijinul Statelor Unite. Premierul Keir Starmer a anunțat atunci că liderii prezenți au fost de acord să mențină fluxul de ajutor militar și să crească presiunea economică asupra Rusiei și că vor insista asupra faptului că Ucraina trebuie să fie prezentă la masa negocierilor de pace.
Președintele rus Vladimir Putin nu a acceptat o încetare a focului mai largă, de 30 de zile, susținută de Statele Unite și pe care Ucraina a declarat că este pregătită să o accepte, ci o încetare a focului limitată la infrastructura energetică din Ucraina, liderul rus dorind oprirea tuturor livrărilor de arme către Ucraina ca o condiție prealabilă pentru orice acord de încetare completă a focului.
Potrivit unui comunicat al Kremlinului, președintele rus a ridicat „puncte semnificative” cu privire la împiedicarea ca un astfel de armistițiu să fie folosit de Ucraina pentru a mobiliza mai mulți soldați și a se reînarma.
Comunicatul Kremlinului subliniază că o prioritate pentru Rusia rămâne „necesitatea de a opri mobilizarea forțată în Ucraina și de a reînarma forțele armate ucrainene”, iar o „condiție-cheie” pentru prevenirea escaladării războiului este “încetarea completă a ajutorului militar străin și a furnizării de informații către Kiev”.
Într-o declarație publicată după convorbirea lui Donald Trump cu Vladimir Putin, Casa Albă a declarat că cele două părți au convenit să poarte „negocieri tehnice” privind o încetare a focului maritim și, ulterior, încetarea totală a focului și pacea permanentă.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Ministrul român al apărării, primit la sediul NATO de Mark Rutte: Am discutat despre importanța strategică a Mării Negre și apărarea NATO pe flancul estic

Zelenski acceptă armistițiul în Marea Neagră și avertizează: Dacă Rusia îl încalcă, îi voi arăta lui Trump dovezile și voi cere sancțiuni și arme

Casa Albă anunță că Rusia și Ucraina au acceptat un armistițiu pentru o încetare a focului în Marea Neagră

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: România devine un jucător strategic în domeniul metalelor rare, consolidând securitatea economică a Europei

Eurodeputatul Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene să precizeze ce măsuri are în vedere pentru asigurarea unor servicii de educație și îngrijire timpurie de înaltă calitate pentru toți copiii din UE

Oficial: SUA revizuiesc desemnarea României în programul Visa Waiver. Premierul Ciolacu, convins că este o “măsură strict tehnică”. Precizările MAE

Premierul Danemarcei critică administrația Trump pentru că exercită „presiuni inacceptabile” asupra Groenlandei: „Ne vom opune”

Eurobarometru: Tinerii din România, printre cei mai optimiști din UE cu privire la viitorul proiectului european. Ce aștepări au de la Uniunea Europeană

Comisia Europeană va finanța cu 615 milioane de euro trei proiecte strategice pentru viitorul economiei românești, anunță Marcel Ciolacu: „Trei investiții care vor exploata minerale pe care se bat toate marile puteri economice ale lumii”

Comisia Europeană va plăti parțial cea de-a treia cerere de plată din cadrul PNRR, după ce România nu a îndeplinit 6 jaloane

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Marcel Ciolacu: România nu-și permite experimente. Crin Antonescu este singura garanție reală că tot ce am construit într-un ritm nemaiîntâlnit de la Revoluție încoace va continua

OCDE anticipează o încetinire a creșterii economice globale în contextul tensiunilor tarifare: Este esențial să se mențină piețele deschise și un sistem comercial internațional bazat pe norme

Înaltul Reprezentant al UE se îndoiește de intenția Rusiei de a face pace în Ucraina: Condițiile prezentate ridică un mare semn de întrebare

Planurile “coaliției de voință” pentru un acord de pace în Ucraina trec la “faza operațională”, anunță Starmer: Putin și Rusia să lase “armele să tacă în Ucraina”

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

Zelenski denunță manipularea Rusiei privind un armistițiu: Lui Putin îi este teamă să îi spună direct lui Trump că dorește să continue acest război

Extremismul și populismul nu aduc bani și nu construiesc spitale, subliniază vicepreședintele PE Victor Negrescu, prezentând eforturile depuse pentru a aduce mai multe fonduri UE în România

Președintele Consiliului Județean Cluj, după sosirea celor 34 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri de redresare: Facilitează accesul tinerilor la școală, asigurându-le dreptul la educație

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, subliniază importanța parteneriatelor pentru a răspunde nevoii universale de acces echitabil la servicii medicale: Provocările în acest domeniu nu cunosc granițe

Ilie Bolojan: Semnarea acordului SUA-Ucraina privind mineralele, o “bază bună” pentru dialog transatlantic aprofundat către o soluție de pace
Trending
- INTERVIURI5 days ago
INTERVIU Un gigant tehnologic al Europei compară fragmentarea din domeniile militar și telecom și îndeamnă UE să aplice planul Draghi: Nu inovarea lipsește Europei, ci amploarea ei
- ROMÂNIA5 days ago
Camera Deputaților adoptă legislația care ușurează drumului pacienților care au nevoie de fizioterapie. Deputatul Alexandru Rogobete: Serviciile medicale trebuie să fie disponibile tuturor, fără obstacole
- INTERNAȚIONAL1 week ago
Erdogan dorește o întâlnire cu Trump la Casa Albă. În ajunul discuțiilor Trump-Putin, Turcia reafirmă opoziția față de anexarea ilegitimă a Crimeei de către Rusia: Nu recunoaștem situația de facto
- ROMÂNIA6 days ago
Prin lansarea EIT Community Hub România, Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) devine un nod strategic în ecosistemul european de inovare
- EDITORIALE1 day ago
Iulian Chifu: Prins între ciocan și nicovală: de ce nu poate Putin opri, dar nici continua războiul din Ucraina