Ludovic Orban, președintele PNL, participă la Congresul CDU din Hamburg care va alege urmașul Angelei Merkel

Președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban se va afla în perioada 07 – 08 Decembrie 2018, în Germania, unde va participa la congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), organizat la Hamburg pentru alegerea noii conduceri politice a Uniunii.

,,Cu acest prilej, voi avea o serie de întrevederi bilaterale cu lideri ai CDU, în vederea consolidării relațiilor dintre cele două partide în cadrul familiei politice a Popularilor Europeni. Totodată, deplasarea are în vedere promovarea obiectivelor de agendă ale României la nivelul Uniunii Europene, cum ar fi aderarea la Spațiul Schengen.”, potrivit unui anunț realizat pe pagina de Facebook a liderului.

Și purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan participă la Congresul CDU din Hamburg, potrivit unui anunț oficial pe pagina de Facebook.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), alegerile interne pentru un nou lider urmând să aibă loc pe data de 8 decembrie, notează Deutsche Welle

         Citiți și:

UPDATE. Angela Merkel confirmă că nu își mai dorește să conducă partidul CDU, la 18 ani după ce a preluat conducerea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că la congresul Partidului Popular European (PPE), Partidul Național Liberal va susține candidatura lui Manfred Weber la președinția Comisiei Europene, anunță Agerpres. Congresul Partidului Popular European a avut loc pe data de 7 și 8 noiembrie la Helsinki, Finlanda unde PPE își a ales candidatul care va intra în cursa pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. 2000 de participanți din peste 40 de state au fost invitați să ia parte la eveniment.

Foto: CaleaEuropeana.ro

  Citiți și:

Președintele PNL, Ludovic Orban: Partidul Național Liberal va sprijini la Congresul PPE de la Helsinki candidatura lui Manfred Weber la președinția Comisiei Europene

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.