Connect with us

ROMÂNIA

Europarlamentarul Luhan avertizează în legătură cu BAC-ul: “Un număr record de candidaţi vor încerca să guste din cadoul electoral “

Published

on

Europarlamentarul PDL Petru Luhan apreciază, potrivit unui comunicat transmis, că procentul de promovabilitate la Bacalaureatul USL din acest an va fi de peste 50 la sută pentru că istoria guvernărilor PSD şi PNL la Ministerul Educaţiei anticipează un examen uşor.

Comentariul europarlamentarului:

”Mai este foarte puțin până când vor începe examenele naționale programate pentru lunile iunie-iulie 2012. Elevii pot răsufla ușurați! Ministrul interimar al Educației Liviu Pop anunța de curând că este convins că  aceștia sunt cu mult mai bine pregătiți în 2012, decât în anul precedent. E și normal ca ministrul Pop, instalat de doar câteva săptămâni, să fie la curent cu stadiul pregătirii individuale a elevilor care vor participa la examenele naționale. Oricum, afirmația ministrului Pop promite de la sine copiilor un examen de an electoral , chiar dacă tipicul organizării este identic cu cel din guvernarea PDL.  Elevii au înteles mesajul ministrului, astfel că anul acesta, un număr record de candidați vor încerca să guste din cadoul electoral USL.

În consecință, istoria educațională a guvernărilor PSD sau PNL, aceea în care elevii au fost tot timpul extrem de bine pregătiți, pare să se repete. Dacă ne uităm pe datele în care cele două partide au deținut portofoliul Educației în epoca pilelor și a nepotismelor, educaționale desigur, acestea arată cam așa: în 2001 și 2002 sub bagheta magică a doamnei ministru Ecaterina Andronescu, mai mult de 86% dintre elevi au fost pregătiți să facă față examenului maturității (2001 – 86,28%, 2002- 86,71%). Nici în mandatul ministrului Atanasiu cartea nu a dus-o rău: procentele de promovabilitate au depășit în medie 80% (2003 – 76,82%, 2004 – 84,60% ). Cât privește mandatul mirelui Adomniței, procentele s-au încadrat în același rigori: 80,78%. Doar că  rigorile românești marca PSD și PNL nu s-au confirmat internațional în era demolării cărții și a perfomanțelor națiunii.  Datele pe  care elevii le înregistrau la testările internaționalePISAclasau țara noastră pe penultimul loc mondial.

Cât privește modul de organizare a examenelor naționale din acest an, conform vocilor oficiale acestea vor fi corecte, fără fraude sau tentative de furt. Cum vor face asta? Prin monitorizarea video a examenelor naționale. Chiar și procurorul șef Ponta s-a declarat pro camere video în sălile de examinare ca și când mereu a împărtășit acest tip de organizare.  A uitat dl procuror că anul trecut plângea de mila copiilor torturați de sistemul Funeriu. Nici Antonescu nu s-a ținut mai tare, și el a fost profund afectat de felul în care elevii au fost tratați, batjocoriți și stresați de prezența camerelor video în sălile de examinare. Cât o privește pe mama elevilor și a profesorilor, Ecaterina Andronescu acesta declara că supravegherea video este o umilință la adresa profesorilor. Mă întreb ce este mai umilitor pentru profesori: instalarea camerelor video în sălile de examinare sau cei 4 RON pe care USL îi oferă profesorilor pentru o lucrare corectată? Cât despre Ioan Mang cel căruia îi place să-i copieze pe autorii străini, îl înțelegem de ce anul trecut era profund deranjat supravegherea video a examenelor naționale.

În concluzie, deși examenele naționale sunt organizate, cel puțin ca intrefață,  pe aceleași rigori ale anului trecut sunt convins că rezultatele vor fi cu mult diferite de anul 2011, pe principiul lupul își schimbă părul dar năravul ba! Vorbim de un capital electoral important (părinți, bunici, elevi care au împlinit 18 ani) care nu merită dezamăgit chiar dacă asta presupune umilința cărții și a generațiilor acestei țări. Îndrăznesc un prognostic al promovabilității bacalaureatului USL de cel puțin 50%.”

Foto: ghidcabinet.ro

 

ROMÂNIA

COVID-19: Ministerul Afacerilor Externe anunță repatrierea a 125 de cetățeni români aflați în străinătate pe vase de croazieră

Published

on

 

Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de protecție sanitară și de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 s-au reîntors în țară 125 de cetățeni români care lucrau pe mai multe vase de croazieră, potrivit comunicatului oficial.

În cursul serii de 23 mai, au revenit în țară 45 cetățeni români și un cetățean al Regatului Thailandei, membru de familie al unui cetățean român. Cetățenii repatriați lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră aflate în rada portului Manila, Filipine.

Cetățenii români au revenit în țară cu două zboruri charter contractate de către companie, pe ruta Manila-Belgrad, Belgrad-București. Cu aceleași curse a fost facilitată repatrierea și a 20 de cetățeni ai Republicii Moldova, care și-au continuat deplasarea de la București către destinație.

În dimineața zilei de 24 mai, au revenit în țară alți 80 cetățeni români, personal navigant pe vase de croazieră aflate în Puerto Vallarta, Statele Unite Mexicane. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles, Ambasadei României la Washington, Ambasadei României la Ciudad de Mexico și al Ambasadei României la Belgrad, a efectuat demersuri constante pe lângă autoritățile americane, mexicane și sârbe în vederea facilitării demersurilor de debarcare, respectiv tranzit și repatriere.

Cetățenii români au revenit în țară prin intermediul a două zboruri charter contractate de către compania angajatoare, pe ruta Puerto Vallarta-Belgrad, Belgrad-București. Cu aceste curse a fost facilitată și repatrierea a 11 cetățeni ai Republicii Moldova, care și-au continuat deplasarea de la București către destinație, iar 4 cetățeni străini rezidenți au revenit in România, respectiv doi cetățeni mexicani, un cetățean indian și un cetățean britanic.

Continue Reading

ROMÂNIA

TAROM anunță introducerea de zboruri spre și dinspre Italia și Spania, începând cu data de 26 mai. Cine poate călători

Published

on

© TAROM/ Facebook

Compania națională Tarom anunță introducerea de zboruri spre și dinspre Italia și Spania cu următoarele date de călătorie: 

26 mai 2020

București – Roma – București, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg și bagaj de cală de 30 kg incluse;
București – Milano – București, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg și bagaj de cală de 23 kg incluse.
Zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceaste considerente pasagerii care vor fi acceptati la bordul aeronavelor trebuie sa se încadreaze in următoarele categorii:

Dinspre Italia spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.
Dinspre România spre Italia trebuie
– sa fie cetateni italieni sau
– sa fie lucratori sezonieri cu contract de munca conform art. 4, alin. I sau
– sa fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi (“green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale – C (2020 1897/23.03.2020).

De asemenea înainte de efectuarea zborului va rugam sa respectați condițiile de calatorie speciale, pe care le găsiți aici: https://www.tarom.ro/masuri-de-calatorie

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție TAROM!
Check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport.

28 mai 2020

București – Madrid – București, tarif 250 euro, toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;
București – Barcelona – București, tarif 230 euro cu toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;
31 MAI
București – Madrid – București, tarif 250 euro, toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;
București – Barcelona – București, tarif 230 euro cu toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg.

Zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptați la bordul aeronavelor trebuie să se încadreaze in următoarele categorii:

Dinspre Spania spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.
Dinspre România spre Spania sunt necesare următoarele condiții:

– să fie cetățeni spanioli sau
– să fie lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I sau
– să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi (“green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale – C (2020 1897/23.03.2020).

De asemenea, înainte de efectuarea zborului vă rugăm să respectați condițiile de călătorie speciale, pe care le găsiți aici: https://www.tarom.ro/masuri-de-calatorie
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul  www.tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție TAROM!
Check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport.

 

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministerul Mediului marchează Ziua europeană a parcurilor naționale prin lansarea unui film de prezentare al Parcului Național Retezat

Published

on

© Print screen video Costel Alexe - Facebook

 

Ministerul Mediului marchează Ziua europeană a parcurilor naționale prin lansarea unui film de prezentare a Parcului Național Retezat, fiind primul parc național din România.

În anul 1935, la inițiativa profesorului Alexandru Borza, fondatorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca și a savantului de renume mondial, Emil Racoviță, se înființează, în sud-vestul țării, în judetul Hunedoara, Parcul Național Retezat, primul parc național din România.

Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Europene a Parcurilor Naţionale în acest an este „Parcuri sănătoase, oameni sănătoși”, scrie Ministerul Mediului pe Facebook.

Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul.

Aici trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.
Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Filmul de prezentare a fost realizat în cadrul proiectului european “Întărirea capacității pentru managementul adaptativ al capitalului natural din Parcul Național Retezat National Park (incluzând rezervațiile 2.494 Gemenele, 2.496 Peștera Zeicului) împreună cu siturile Natura 2000 suprapuse parțial – ROSCI0217 Retezat și ROSPA0084 Munții Retezat, potrivit ministrului mediului Costel Alexe.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending