Connect with us

ROMÂNIA

Europarlamentarul Luhan avertizează în legătură cu BAC-ul: “Un număr record de candidaţi vor încerca să guste din cadoul electoral “

Published

on

Europarlamentarul PDL Petru Luhan apreciază, potrivit unui comunicat transmis, că procentul de promovabilitate la Bacalaureatul USL din acest an va fi de peste 50 la sută pentru că istoria guvernărilor PSD şi PNL la Ministerul Educaţiei anticipează un examen uşor.

Comentariul europarlamentarului:

”Mai este foarte puțin până când vor începe examenele naționale programate pentru lunile iunie-iulie 2012. Elevii pot răsufla ușurați! Ministrul interimar al Educației Liviu Pop anunța de curând că este convins că  aceștia sunt cu mult mai bine pregătiți în 2012, decât în anul precedent. E și normal ca ministrul Pop, instalat de doar câteva săptămâni, să fie la curent cu stadiul pregătirii individuale a elevilor care vor participa la examenele naționale. Oricum, afirmația ministrului Pop promite de la sine copiilor un examen de an electoral , chiar dacă tipicul organizării este identic cu cel din guvernarea PDL.  Elevii au înteles mesajul ministrului, astfel că anul acesta, un număr record de candidați vor încerca să guste din cadoul electoral USL.

În consecință, istoria educațională a guvernărilor PSD sau PNL, aceea în care elevii au fost tot timpul extrem de bine pregătiți, pare să se repete. Dacă ne uităm pe datele în care cele două partide au deținut portofoliul Educației în epoca pilelor și a nepotismelor, educaționale desigur, acestea arată cam așa: în 2001 și 2002 sub bagheta magică a doamnei ministru Ecaterina Andronescu, mai mult de 86% dintre elevi au fost pregătiți să facă față examenului maturității (2001 – 86,28%, 2002- 86,71%). Nici în mandatul ministrului Atanasiu cartea nu a dus-o rău: procentele de promovabilitate au depășit în medie 80% (2003 – 76,82%, 2004 – 84,60% ). Cât privește mandatul mirelui Adomniței, procentele s-au încadrat în același rigori: 80,78%. Doar că  rigorile românești marca PSD și PNL nu s-au confirmat internațional în era demolării cărții și a perfomanțelor națiunii.  Datele pe  care elevii le înregistrau la testările internaționalePISAclasau țara noastră pe penultimul loc mondial.

Cât privește modul de organizare a examenelor naționale din acest an, conform vocilor oficiale acestea vor fi corecte, fără fraude sau tentative de furt. Cum vor face asta? Prin monitorizarea video a examenelor naționale. Chiar și procurorul șef Ponta s-a declarat pro camere video în sălile de examinare ca și când mereu a împărtășit acest tip de organizare.  A uitat dl procuror că anul trecut plângea de mila copiilor torturați de sistemul Funeriu. Nici Antonescu nu s-a ținut mai tare, și el a fost profund afectat de felul în care elevii au fost tratați, batjocoriți și stresați de prezența camerelor video în sălile de examinare. Cât o privește pe mama elevilor și a profesorilor, Ecaterina Andronescu acesta declara că supravegherea video este o umilință la adresa profesorilor. Mă întreb ce este mai umilitor pentru profesori: instalarea camerelor video în sălile de examinare sau cei 4 RON pe care USL îi oferă profesorilor pentru o lucrare corectată? Cât despre Ioan Mang cel căruia îi place să-i copieze pe autorii străini, îl înțelegem de ce anul trecut era profund deranjat supravegherea video a examenelor naționale.

În concluzie, deși examenele naționale sunt organizate, cel puțin ca intrefață,  pe aceleași rigori ale anului trecut sunt convins că rezultatele vor fi cu mult diferite de anul 2011, pe principiul lupul își schimbă părul dar năravul ba! Vorbim de un capital electoral important (părinți, bunici, elevi care au împlinit 18 ani) care nu merită dezamăgit chiar dacă asta presupune umilința cărții și a generațiilor acestei țări. Îndrăznesc un prognostic al promovabilității bacalaureatului USL de cel puțin 50%.”

Foto: ghidcabinet.ro

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

FONDURI EUROPENE

UrbanizeHub derulează cea mai amplă consultare publică cu privire la viitorul fondurilor europene în România, prin campania “Viitorul oraşelor din România”

Published

on

© PrintScreen UrbanizeHub Video

Comunitatea UrbanizeHub derulează campania de consultare publică, “Viitorul oraşelor din România”, fiind singurul proces de consultare din România cu privire la viitorul fondurilor europene din cadrul financiar multianual 2021-2027.

Cu ajutorul unui chestionar, care poate fi completat în mai puțin de 5 minute, îți poți face vocea auzită în orașul tău.

Completați chestionarul, AICI.

În acest context, prima întrebare este legată de rolul politicii de coeziune. Fiecare repondent își poate spune părerea privind prioritizarea fondurilor europene în viitorul cadru financiar multianual.

Reamintim că politica de coeziune este principala politică de investiții a UE . Această politică se adresează tuturor regiunilor și orașelor din Uniunea Europeană, sprijinind crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții

Graţian Mihăilescu, liderul celor de la UrbanizeHub, susţine că această campanie de consultare vine ca o continuare a campaniei “Alege priorităţile oraşului tău”, în care peste 100.000 de cetățeni din întreaga ţară au votat pentru orașul lor, se arată în comunicatul oficial, remis CaleaEuropeană.ro.

“Ne-am gândit să demarăm această consultare publică, deoarece ne aflăm într-o perioadă foarte bună pentru a afla aceste lucruri, deoarece este perioada în care se stabileşte şi se negociază planificarea fondurilor europene pentru următoarea perioada financiară 2021-2027. Noi ne dorim să aflăm de la cetăţeni cum văd ei planificarea fondurilor europene. Practic este vorba despre un chestionar cu întrebări clare şi răspunsuri scurte, am formulat nişte întrebări pe câteva teme foarte importante care sperăm noi să influenţeze pozitiv şi să aducă deciziile mai aproape de nevoile concrete ale oamenilor”, spune reprezentantul UrbanizeHub.

Graţian Mihăilescu a adăugat că o campanie similară va fi adresată exclusiv primarilor din România, care vor fi consultaţi cu privire la domeniile în care sunt necesare finanţări europene. Campania se va desfăşura până la sfârşitul acestui an, după care cei de la UrbanizeHub vor colecta toate răspunsurile şi vor întocmi un raport pe care îl vor transmite Guvernului României şi Comisiei Europene.

Continue Reading

POLITICĂ

Președinții României și Finlandei, întâlnire la Tokyo: Sauli Niinisto l-a invitat pe Klaus Iohannis la Helsinki, apreciind ”rolul președintelui în apărarea statului de drept”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni, la Tokyo, o întrevedere cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, care l-a invitat să efectueze o vizită în Finlanda, anul viitor, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale între cele două ţări. Întâlnirea dintre cei doi președinți avut loc în marja participării la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului politic, în contextul în care anul viitor va avea loc aniversarea centenarului relaţiilor diplomatice bilaterale. La rândul său, preşedintele finlandez a arătat că relaţia bilaterală este foarte bună şi a evidenţiat importanţa acestei aniversări, context în care l-a invitat pe şeful statului român să efectueze o vizită oficială în Finlanda pentru marcarea acestui moment.

Conform sursei citate,  ”preşedintele Sauli Niinisto a apreciat rolul jucat de Klaus Iohannis în modernizarea societăţii româneşti şi în apărarea statului de drept. De asemenea, preşedintele Finlandei a mulţumit pentru modul în care România a exercitat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al acestui an şi pentru buna coordonare în cadrul Trio-ului de Preşedinţii din care ambele state fac parte.

În acest context, preşedintele Iohannis a evocat provocările complexe la nivel european pe care le-a avut de gestionat preşedinţia României şi, în prezent, cea a Finlandei. Astfel, Klaus Iohannis a menţionat dificultăţile cu care se confruntă UE în privinţa negocierilor privind noul Cadru Financiar Multianual, evoluţiile recente cu privire la Brexit, şi a exprimat regretul în ceea ce priveşte imposibilitatea ajungerii la un consens pentru începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Macedonia de Nord şi Albania. Cei doi şefi de stat au avut un schimb de vederi pe aceste teme, fiind reiterat de către Klaus Iohannis faptul că procesul de extindere este esenţial pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Balcanilor de Vest. De asemenea, cei doi preşedinţi au fost de acord că, post-Brexit, este necesară consolidarea unei relaţii puternice de cooperare cu Regatul Unit, inclusiv în domeniul securităţii şi apărării.

Cei doi preşedinţi au analizat, de asemenea, contextul general de securitate şi similitudinile care caracterizează condiţiile de securitate de la Marea Neagră, respectiv Marea Baltică. Preşedintele Finlandei a apreciat, în acest cadru, rolul pe care România îl joacă în calitate de membru NATO şi a evocat cooperarea ţării sale cu Alianţa.

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Sauli Niinisto au abordat şi situaţia din Siria, exprimând necesitatea unui rol crescut al UE în acest dosar şi în regiune, precum şi relaţiile complexe ale UE cu Turcia, respectiv cu China, mai arată sursa citată.

Citiți și Klaus Iohannis și Shinzo Abe, anunț de la Tokyo: Parteneriatul Strategic dintre România și Japonia va fi lansat în 2021, la 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

Preşedintele Klaus Iohannis se află luni şi marţi în Japonia. Luni, el a avut o întâlnire cu premierul nipon Shinzo Abe, iar marţi va participa la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.

Continue Reading

JAPONIA

Klaus Iohannis și Shinzo Abe au discutat despre întărirea cooperării în domeniul apărării antirachetă, pornind ”de la experiența României cu sistemul de la Deveselu”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis, aflat în premieră într-o vizită în Japonia, și premierul nipon Shinzo Abe au discutat luni, la Tokyo, despre posibilitatea strângerii ”cooperării în domeniul securității și apărării”, în contextul în care cei doi lideri au anunțat că Parteneriatul Strategic bilateral va fi lansat în anul 2021.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis CaleaEuropeană.ro, discuțiile despre strângerea cooperării în domeniul securității și apărării s-au purtat ”inclusiv în ce privește apărarea împotriva rachetelor balistice, plecând de la experiența României cu privire la găzduirea facilității antirachetă de la Deveselu”.

Totodată, au fost menționate teme cum ar fi situația de securitate de la Marea Neagră, fiind evocată de către premierul nipon expertiza României, precum și din peninsula coreeană.

În contextul amenințărilor reprezentate de testele balistice nord-coreene, Japonia a decis în anul 2018 să achiziționeze sistemul antirachetă Aegis Ashore furnizat de Statele Unite.

Sistemul Aegis Ashore din Japonia va fi amplasat în două locuri diferite în vederea acoperirii întregului teritoriu japonez. Acest dispozitiv va completa sistemele antibalistice actuale ale Japoniei, formate din rachete americane ghidate interceptoare SM-3, lansate de pe nave, şi rachete sol-aer Patriot PAC-3.

Începând cu anul 2016, România găzduiește la Deveselu, o componentă importantă a sistemului antirachetă Aegis Ashore al NATO în Europa.

De alfel, în prezent și în contextul întârzierii construcției sistemului Aegis Ashore din Polonia, Baza Militară 99 Deveselu care găzduiește sistemul antibalistic Aegis Ashore reprezintă unicul scut antirachetă care momentan poate apăra continentul european.

Anul acesta, Ssstemul antirachetă de la Deveselu s-a aflat în faza unei actualizări planificate pentru mentenanța și îmbunătățirea componentelor facilității de la Deveselu, perioadă în care apărarea antirachetă a fost asigurată de sisteme THAAD, aceleași pe care SUA le desfășoară în Coreea de Sud. La 9 august 2019, NATO a anunțat încheierea actualizării sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din România.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending