Luhan compară campania invaziei românilor în Marea Britanie cu “Prostia omenească” a lui Creangă

luhan_petruEuroparlamentarul PDL Petru Luhan consideră că toată campania privind anunţata invazie a românilor în Marea Britanie care nu s-a mai produs poate fi comparată cu povestea “Prostia omenească” a lui Ion Creangă.  Luhan cere totodată, într-un comunicat de presă, politicienilor şi ziariştilor britanici care au avertizat că Marea Britanie va fi luată cu asalt după 1 ianuarie 2014 de “hoarde” de români să-şi ceară scuze.

El a arătat că după mai bine de două săptămâni de la liberalizarea pieţei muncii nu a existat nicio invazie a românilor care să vină să încaseze ajutoare sociale, iar cei care au venit au contracte de muncă şi sunt vorbitori ai limbii engleze.

“Oricărui român, această campanie îi aduce aminte probabil de o povestire populară, intitulată «Prostia omenească» a marelui scriitor Ion Creangă (1837-1889). Eroul acestei povestiri se întoarce acasă şi îşi găseşte soţia şi soacra plângând şi urlând în timp ce se holbează la pătuţul copilului. Întrebate ce le-a apucat, ele răspund că micuţul va muri. De ce? Pentru că pătuţul lui se află lângă sobă, pe sobă se află un drob de sare, iar dacă pisica se va sui şi-l va răsturna, i-ar putea cădea în cap. Cu alte cuvinte, pericolul e doar în mintea lor”, a menţionat Luhan.

El subliniază că a citat această povestire pentru a arăta de cât umor şi de câtă înţelepciune este în stare poporul român, pe care unii îl dispreţuiesc într-atât încât îl asemuiesc unei adunături de “hoţi, leneşi şi cerşetori”. “Sigur că există şi astfel de oameni în România, la fel cum există şi în Marea Britanie. Indiferent de culoarea pielii lor! Dar acestea sunt excepţii. Majoritatea românilor – oricât cât de săraci ar fi consideraţi prin comparaţie cu alte naţiuni – sunt cinstiţi, mândri şi muncitori”, mai arată europarlamentarul.

”Lor, celor puțini care vin în țara dumneavoastră să muncească sau să studieze, ca și celor mulți rămași acasă, le datorați scuze!” isis incheie europarlamentarul comunicatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.