Macovei: Opriţi descentralizarea propusă de inculpatul Dragnea, e doar un cadou pentru baronii USL

macovei monicaEuroparlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul Victor Ponta ar trebui ca, în loc să îşi asume răspunderea în Parlament pe descentralizare, să-l demită pe vicepremierul PSD Liviu Dragnea şi să răspundă solicitării societăţii civile de a dezbate proiectul.

“Inculpatul Dragnea împarte puterile şi banii în ţară după bunul lui plac şi în funcţie de interesele de grup şi de partid. Inculpatul Dragnea ar fi trebuit să plece din Guvern din momentul în care a fost trimis în judecată sub acuzaţii de fraudare a votului. În plus, şeful «celui mai cinstit Guvern» refuză să dezbată proiectul în Parlament unde, culmea, are majoritate de peste 70%, şi îşi asumă răspunderea asupra proiectului de descentralizare. Acest lucru înseamnă că prevederile vor intra mai repede în vigoare, iar baronii USL vor primi în câteva zile noi puteri generatoare de bani. Ponta simte că baronii USL nu mai au răbdare”, susţine Macovei, potrivit unui comunicat remis redacției.

Graba Guvernului Ponta de a trece proiectul de descentralizare prin asumarea răspunderii are doar o singură explicaţie: “presiunea baronilor locali a fost atât de mare, încât Ponta vrea să îşi cumpere liniştea dându-le puteri mai mari şi mai multe hălci din care să se înfrupte“, susține europarlamentarul.

Ea adaugă că într-o societate în care politicienii respectă oamenii, “Dragnea ar fi trebuit exclus din Guvern pentru a nu afecta încrederea în Guvern şi pentru a nu exista suspiciuni că influenţează justiţia din calitatea de ministru”.

“Oamenii nu pot avea încredere că un ministru inculpat pentru fraude ia cele mai bune decizii pentru ei. În loc să meargă marţi în Parlament să îşi asume răspunderea asupra unui proiect propus de un inculpat, Ponta ar putea face două lucruri corecte din punct de vedere politic: să-l demită pe Liviu Dragnea şi să răspundă solicitării societăţii civile de a dezbate proiectul descentralizării, nu de a-l aproba în 3 zile prin asumare”, precizează Macovei.

Guvernul îşi va asuma răspunderea marţi, în Parlament, pe legea privind descentralizarea, a anunţat vineri vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Miron Mitrea, care a precizat că senatorii şi deputaţii pot depune amendamente până luni la ora 15.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.