MAE: Am cerut Ambasadei Rusiei clarificări despre tânăra arestată la Moscova pentru spionaj în favoarea României

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a solicitat oficial Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti detalii suplimentare şi clarificări cu privire la tânăra arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României, precizând că femeia are şi ​cetăţenie română.

„Ministerul Afacerilor Externe a solicitat oficial Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti detalii suplimentare şi clarificări cu privire la cazul menţionat. Din datele obţinute la acest moment, persoana vizată deţine şi cetăţenie română. MAE atrage atenţia asupra caracterului speculativ al informaţiilor vehiculate în mass-media ruse şi îndeamnă la abordarea cu precauţie a subiectului”, a transmis miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

Tot miercuri, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Parlament, că autorităţile române nu au primit informaţii din partea Ambasadei Rusiei în legătură cu acest caz şi că femeia arestată la Moscova are mai multe cetăţenii, inclusiv română.

Carina Ţurcan, o tânără din Republica Moldova, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României. Ministerul Apărării a cerut arestarea tinerei, aceasta fiind acuzată că a încălcat articolul 276 din codul penal, care se referă la spionaj. Carina Valerievna Ţurcan este membră a Consiliului de administraţie al Inter RAO. Potrivit site-ului companiei, Ţurcan s-a născut în 1994, a studiat în Republica Moldova şi are un MBA în Spania. În cadrul companiei, ea s-ar ocupa de exporturile şi importurile de energie electrică furnizată de centrala de la Cuciurgan, iar până în 2012 a condus divizia Moldova-Ucraina-România a firmei.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.