Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

MAE lansează programul „InternshipRO2019EU”. 20 de români pot lucra la Bruxelles când România va deţine Preşedinţia Consiliului UE

Published

on

20 de români vor fi selecţionaţi să participe şi să ajute la activităţile Reprezentanţei României la Bruxelles în perioada în care ţara noastră va deţine Preşedinţia Consiliului UE. Detaliile şi criteriile de selecţie pentru programul „InternshipRO2019EU”, componenta Bruxelles, sunt prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Participanţii vor primi de o indemnizaţie lunară de 1.670 euro brut.

MAE a anunţat, marţi, lansarea programului „InternshipRO2019EU”, componenta Bruxelles, dedicat exclusiv activităţilor implicate de preluarea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE de România. Participanţii vor beneficia de o indemnizaţie lunară pentru intership de 1.670 euro brut.

„Pe parcursul derulării programului, 20 de persoane vor avea şansa de a se implica în activităţile desfăşurate de Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles în contextul exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, printre care participarea la conferinţe, evenimente, seminarii şi reuniuni, sprijinirea gestionării unor dosare de interes, monitorizarea principalelor evoluţii la nivel european, pregătirea contactelor diplomatice ale oficialilor români, planificarea, organizarea şi desfăşurarea evenimentelor formale sau informale prilejuite de deţinerea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, sprijinirea activităţii de comunicare şi acordarea de sprijin logistic pentru exercitarea atribuţiilor specifice în contextul derulării reuniunilor de Consiliu”, precizează reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă.

Persoanele care participă la acest program îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană şi vor beneficia inclusiv de dreptul de a primi o indemnizaţie de internship, în valoare de 1.670 de euro brut. MAE precizează că „nu va suporta alte cheltuieli implicate de participarea internilor la acest program”.

Durata programului va fi de şase luni de la data semnării contractului de internship. Programul de lucru al internilor va fi de maximum 40 de ore de prezenţă în fiecare săptămână, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă. Selecţia candidaţilor va cuprinde două etape, cea a depunerii şi selecţiei dosarelor, respectiv proba interviului.

„Pentru Programul „InternshipRO2019EU” – Bruxelles, candidaţii trebuie să îndeplinească şi următoarele criterii specifice:

a. să fie absolvenţi de studii universitare de licenţă, preferabil într-unul din următoarele domenii de licenţă: Drept, Ştiinţe administrative, Ştiinţe ale comunicării, Relaţii internaţionale şi studii europene, Ştiinţe politice, Sociologie, Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, Administrarea afacerilor, Economie şi afaceri internaţionale, Management, Limbi moderne aplicate, Istorie, Studii culturale;

b. cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine, engleză sau franceză, la nivel avansat.

Cunoaşterea funcţionării Uniunii printr-o experienţă anterioară (bursă, stagiu sau internship) într-una dintre instituţiile europene constituie un atu”.

 

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Parteneriat TAROM-Blue Air. Care sunt noile servicii pentru pasagerii care aleg să zboare cu cele două companii aeriene românești

Published

on

Operatorii aerieni TAROM și Blue Air au semnat două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Primul parteneriat între TAROM și Blue Air face referire la protecția pasagerilor în caz de întârziere a cursei.

Astfel, pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului și transportul acestora la destinația aleasă. Acest acord are la bază rezoluția IATA 735 attachment A, B, C. Parteneriatul transmite un mesaj suplimentar de siguranță către toți pasagerii Blue Air și TAROM, în cazul unor întârzieri neprevăzute.

Totodată, cele două companii vor pune în aplicare și acordul ”Through check-in”, prin care se asigură o experiență fluentă de călătorie. Astfel, cu un singur bilet de călătorie, pasagerii vor beneficia de transferul automat al bagajelor de cală, fără a mai fi necesare alte formalități suplimentare. Acest acord se bazează pe rezoluția IATA 780 Attachment A, Article 3.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb: Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă

Published

on

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a salutat miercuri aprobarea de către Comisia Europeană a finanțării Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă, după ce comisarul Corina Crețu a aprobat acordarea de fonduri europene de peste jumătate miliard de euro pentru construcția magistralei de metrou până la Aeroportul Otopeni.

”Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă, atât de așteptat de bucureșteni. Este încununarea unei munci de peste 2 ani a colegilor mei care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, a experților Metrorex și Ministerului Transporturilor, precum și a partenerilor noștri de la Comisia Europeană, cărora le mulțumesc. Așteptăm de la Metrorex demararea lucrărilor pentru acest proiect de mare importanță pentru creșterea mobilității la nivelul municipiului București și județului Ilfov. Magistrala 6 de metrou este un prim pas pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Henri Coandă”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Proiectul, în valoare totală de 1,391 miliarde euro (inclusiv TVA), vizează lucrările aferente secțiunii dintre stațiile 1 Mai și Aeroportul Henri Coandă, în lungime de 14,2 km. Vor fi finanțate, de asemenea, lucrările pentru 12 stații de metrou și 12 trenuri de călători.

Finanțarea aprobată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 608,97 milioane euro (fără TVA).

Contribuția Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, reprezintă 517,63 milioane euro.

 

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Cu TAROM ,,LOVE is in the air”. Călătorii în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro

Published

on

Ia-ți jumătatea mai bună și oferă-i o călătorie romantică în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro!. Oferta  durează trei zile.

În perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 Compania Tarom oferă bilete de avion reduse:

  • Pentru doar 99 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Atena, Istanbul, Roma;
  • Pentru doar 119 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Budapesta, Munchen, Sofia, Praga, Belgrad, Chisinau, Frankfurt, Tel Aviv;
  • Pentru doar 139 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Amman, Beirut, Stockholm, Barcelona, Londra, Nice, Madrid;

Pentru o rezervare rapidă click pe următorul link: https://www.tarom.ro/dragostea-e-nepretuita-doar-biletele-sunt-la-reducere

Toţi pasagerii beneficiază gratuit de transport al bagajului de cală, catering la bord, respectiv check-in.

Biletele pot fi achiziţionate în perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 şi sunt disponibile pentru vânzare atât pe site-ul www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi cele autorizate din ţară şi de peste hotare.

Oferta este valabilă pentru cursele externe, dinspre şi înspre România, operate TAROM în perioada 01 martie 2019 – 31 martie 2019 (data ultimului retur), este supusă unor termene şi condiţii speciale, iar locurile la aceste tarife sunt limitate.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending