MAEur organizează prima conferinţă regională cu tema “Creşterea absorbţiei fondurilor structurale”

Ministerul Afacerilor Europene, prin Centrul său de Informare pentru Instrumente Structurale, inaugurează, în data de 6 aprilie 2012, un ciclu de conferinţe regionale cu tema “Creşterea absorbţiei fondurilor structurale”, la care sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fondurilor structurale şi de coeziune, ai autorităţilor centrale şi locale, ai beneficiarilor şi consultanţilor în domeniu, anunţă ministerul într-un comunicat de presă.

Scopul acestor întâlniri, potrivit informaţiilor remise,  este de a furniza informaţii clare, bine documentate şi de ultimă oră şi, totodată, de a identifica problemele care obstrucţionează procesul de utilizare a instrumentelor structurale şi posibile idei pentru înlăturarea respectivelor dificultăţi.

Primul eveniment din această serie, la care va lua parte şi ministrul afacerilor europene Leonard Orban, va avea loc la 6 aprilie, la Braşov, hotelul Aro Palace (Bdul. Eroilor 27-29, etaj I, sala Europa II), cu începere de la ora 11.00.  

În paralel cu desfăşurarea conferinţei (a cărei agendă este prezentată anexat), în holul hotelului braşovean, experţi ai autorităţilor de management vor răspunde întrebărilor publicului interesat, unii dintre beneficiarii din regiune îşi vor prezenta proiectele realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană, iar firmele de consultanţă îşi vor putea face cunoscute ofertele şi portofoliile de proiecte de succes.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Organizarea şi susţinerea funcţionării Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POAT 2007-2013.

Sursa foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.