Connect with us

ROMÂNIA

Magazinul caritabil SocialXChange, model de bună practică la nivel european

Published

on

In Bucuresti functioneaza primul magazin caritabil din Romania. De aici, persoanele fara posibilitati materiale pot obtine diverse produse alimentare si nealimentare provenite din donatii individuale, dar si de la companii, in schimbul prestarii unor ore de voluntariat.

La magazinul social pot fi aduse obiecte de imbracaminte, incaltaminte, carti, vesela, electrocasnice si electronice, birotica si rechizite, covoare si paturi, decoratiuni.

socialxchangePersoanele cu venituri mici, care se află în evidențele Direcției Sociale, pot alege ce vor din acest magazin pe baza punctelor pe care le obțin în urma prestării unor activități în folosul comunității. Poți munci cu ora la deszăpezire (în sezonul rece), poți să mături sau să faci curat într-un centru de asistență socială, să speli rufe pentru copiii instituționalizați, să ajuți la descărcarea ajutoarelor comunitare etc. Fiecare activitate are un punctaj pentru fiecare oră prestată efectiv.

Punctele obținute nu pot fi preschimbate în bani, ci doar în produse aflate pe stoc în magazin.

Am pornit la drum avand convingerea ferma ca romanii au un spirit de solidaritate nativ, ca nu pot ramane nepasatori la problemele celor defavorizati de soarta. De la demararea PROIECTULUI SOCIALXCHANGE, am avut ocazia sa vedem cum societatea se mobilizeaza si cum fiecare contribuie cu ce poate pentru ca impreuna, toti sa avem ceva de castigat”, declara primarul Sectorului 6 Rares Manescu.

La sase luni distanta de la debut, valoarea proiectului este recunoscuta in tara, dar si in strainatate. 

Magazinul SOCIALXCHANGE a primit, de curand, recunoasterea europeana, fiind declarat model de buna practica in cadrul Competitiei Europene a Calitatii, editia a VIII-a, desfasurata sub Inaltul Patronaj al Presedentiei Luxemburgheze a Uniunii Europene (UE).

In perioada 01-02 octombrie 2015, in localitatea Esch-Belval din Luxemburg, Proiectul SOCIALXCHANGE va participa la categoria „Responsabilitatea sociala”. De asemenea, magazinul caritabil SOCIALXCHANGE a fost inclus pe lista de exemple de bune practici la nivel european si in cadrul galei „Premiile Sectoruluii Public”, organizata de Institutul European de Administratie Publica sub genericul „Sectorul Public, Partener pentru o societate mai Buna”.

Magazinul SocialXchange e situat pe Calea Crângași nr. 3.

 

.

.

ROMÂNIA

Administrația Prezidențială a cerut CNA să emită decizia privind normele și regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

Published

on

©️ Administrația Prezidențială

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, 17 mai în numele Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită „normele şi regulile de reflectare a desfășurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum”, Consiliul nu și-a respectat această obligație legală, deși intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum, se arată în comunicatul oficial, remis CaleaEuropeană.ro

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale şi locale. Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului.

Președintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-și îndeplini atribuțiile îi afectează în mod direct pe cetățenii României, pentru că dreptul la informație este un drept prevăzut și garantat expres prin Constituție. Toate autoritățile publice sunt obligate să respecte Constituția, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz.

Continue Reading

ROMÂNIA

Sondaj INSCOP: Două treimi dintre români susțin unirea cu Republica Moldova, iar 84% dintre respondenți declară că se simt mândri că sunt români

Published

on

Potrivit sondajului de opinie publică la nivel național, realizat de INSCOP Research, aproximativ 8 din 10 respondenți declară că se simt mândri că sunt români și totodată sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităților pe teritorul său. Aproape două treimi din populație susțin Unirea României cu Republica Moldova și puțin peste jumătate dintre respondenți consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, țara noastră ar deveni mai puternică.

84% dintre participanții la sondaj declară că se simt mândri că sunt români, în timp ce 10,4% afirmă contrariul. 5,6% nu știu sau nu răspund.

Foto: Sondaj INSCOP

Chestionați cu privire la cunoașterea limbii române, 94,8% dintre cei respondenți sunt de părere că acest aspect trebuie să fie o obligație pentru orice cetățean român, 3,7% afirmă contrariul, iar 1,5% nu știu sau nu răspund.

62,2% dintre cei intervievați apreciază că au o bună cunoaștere a istoriei românilor, în timp ce 34% consideră că nu cunosc suficient de bine acest subiect. Procentul non-răspunsurilor  este de 3,8%.

80,3% dintre respondenți sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităților naționale de pe teritoriul său, 9,9% au o opinie contrară. 9,8% nu știu sau nu răspund.

65,1% sustin Unirea Romaniei cu Republica Moldova, iar 22% se opun. 12,9% este procentul non-răspunsurilor.

În cazul ipotetic al unirii României cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievați consideră că țara noastră ar deveni mai puternică, iar 23,1% că ar deveni mai slabă. 23,2% nu știu sau nu răspund.

Părerile privind regimul comunist sunt împărțite. 27,2% consideră că regimul comunist a făcut mai mult bine Romaniei,  29,6% că a facut mai mult rău țării, în timp ce 34,3% aleg varianta de răspuns ”Lucrurile sunt mai complicate. Comunismul din anii 50 este una, cel din vremea lui Ceauşescu este cu totul altceva”. Procentul non-răspunsurilor este 8,9%.

Sondajului de opinie publică la nivel național a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

Întregul sondaj, AICI.

Continue Reading

ROMÂNIA

Prin depunerea unui proiect de lege la inițiativa președintelui PSD, exportul de bușteni din România urmează să fie interzis

Published

on

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat intenția depunerii unui proiect de lege care urmează să interzică exportul de bușteni din România. Potrivit site-ului oficial PSD, proiectul de lege ar urma să fie depus săptămâna viitoare.

Argumentul adus acestei propuneri legislative este acela de a păstra plus valoarea în România, iar exporturile să se rezume doar la lemn prelucrat.

Prin această măsură se va stimula prelucrarea produselor în România, o industrie care a început să crească abia în ultimii 2 ani.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending