Mandatul României la summitul NATO şi înzestrarea armatei, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de marţi

FOTO: Administrația Prezidențială

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea loc marţi, 21 martie, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în şedinţă se va discuta despre mandatul României la summitul NATO de la Bruxelles ce va avea loc în 24-25 mai, dar şi despre înzestrarea Armatei României până în anul 2026.

”Marți, 21 martie, începând cu ora 11:00, Președintele României va conduce ședința CSAT. Deja ați primit această informație de săptămâna trecută, ați primit și câteva detalii referitoare la agenda ședinței CSAT. (…) Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiectele următoare: stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă; obiectivele României pentru Summitul NATO de la Bruxelles (2017); activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele direcții pentru anul 2017; activitatea desfășurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016; activitatea desfăşurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul 2016.

Ar mai fi un element: activitatea desfășurată de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică în anul 2016 şi Planul de activitate pentru anul 2017. Ca de fiecare dată, vă atrag atenția asupra faptului că pot să existe și alte subiecte importante din punctul de vedere al securității naționale pe ordinea de zi a CSAT.”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, luni, la Palatul Cotroceni.

Joi, şeful statului va avea o întâlnire cu liderul grupului PPE, Manfred Weber, potrivit agendei prezentate de purtătorul de cuvânt, iar vineri președintele Klaus Iohannis se va deplasa la Roma, acolo unde va participa la Summitul de la Roma,”ocazie cu care liderii ţărilor membre ale Uniunii Europene vor semna o declaraţie”. ”E un moment în care vor începe dezbaterile UE în contextul Brexit”, a mai precizat Dobrovolschi. 

Președintele Klaus Iohannis va avea, pe 29 martie, o întrevedere cu prințul Charles, care va efectua o vizită oficială în România, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului. De asemenea, ea a precizat că președintele Iohannis va oferi o recepție în onoarea prințului Charles.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.