Connect with us

PPE

Manfred Weber, liderul Grupului PPE: Uniunea Europeană este fondată pe valori creștine. Acestea rămân principiile noastre călăuzitoare

Published

on

© European People's Party/ Flickr

Uniunea Europeană este fondată pe valori creștine iar acestea rămân principiile noastre călăuzitoare, a transmis președintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, într-o intervenție susținută la runiunea PPE de la Roma.

Popularii europeni au dezbătut alături de președintele Conferinței Bishops din Europa, cardinalul Jean – Claude Hollerich, și secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, despre viitorul Europei și despre creștin-democrație.

Cu acest prilej, Weber a atras atenția că ”populiștii încearcă să ne dezbine folosind credința creștină și crucea.”

”Vedem o divizare în Europa. Creștin-democrații se opun naționalismului, sunt pragmatici”, a completat președintele Grupului PPE din Parlamentul European.

Popularii europeni s-au reunit la Roma în perioada 20-22 septembrie pentru a discuta despre mai multe teme de interes la nivelul UE, precum agricultura, migrația, locurile de muncă și viitorul Europei.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMISIA EUROPEANA

Vicepreședintele PPE Siegfried Mureșan echivalează votul pentru Ursula von der Leyen la șefia CE cu un vot pentru democrație și valori europene

Published

on

© European Union 2024 - Source : EP

În cadrul sesiunii plenare de joi a Parlamentului European, vicepreședintele grupului PPE și eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan, a subliniat importanța unității și responsabilității în contextul prezentării priorităților politice de către Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat în fruntea Comisiei Europene.

Parlamentul European votează azi propunerea ca Ursula von der Leyen să obţină un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene.

Von der Leyen, prima femeie care a condus Comisia Europeană, are nevoie de sprijinul a cel puţin 361 de deputaţi din cei 720 de membri ai Parlamentului UE.

Cele trei grupuri de centru care este de aşteptat să o susţină au un total de 401 deputaţi, însă unii dintre ei – circa 10 la sută, potrivit unor calcule – ar putea să dezerteze şi să i se opună în cadrul votului secret. Pentru a trece cu uşurinţă, ea ar putea avea nevoie de sprijinul unor deputaţi din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), format din 78 de membri, sau al celor 53 de deputaţi ai Verzilor.

„Astăzi este o zi foarte importantă în care trebuie să fim uniți și să fim conștienți de responsabilitatea noastră. Astăzi trebuie să apărăm Europa de cei care își primesc ordinele de la Beijing și de la Moscova și în Ursula von der Leyen avem o candidată gata să servească Europa. Avem și un program care reflectă prioritățile tuturor celor care cred într-o Uniune puternică și unită,” a declarat Mureșan.

Mureșan a evidențiat progresele realizate de Europa sub conducerea Ursulei von der Leyen în ultimii cinci ani, menționând că „Europa este mai sigură decât acum 5 ani. Nu mai depindem de Rusia pentru energia noastră. Suntem mai puternici, mai independenți, mai verzi, mai digitali și mai competitivi.”

De asemenea, eurodeputatul a subliniat importanța investițiilor în cercetare și inovare pentru a continua să aducă beneficii cetățenilor europeni.

„Suntem mai moderni și vom continua să investim mai mult în cercetare și inovare, așa cum am auzit-o astăzi de la dumneaei, să continuăm să aducem rezultate pentru cetățenii europeni. Dar pentru aceasta trebuie să întărim Uniunea și instrumentele sale,” a spus Mureșan.

Un punct cheie al intervenției sale a fost sublinierea importanței strategice a bugetului Uniunii Europene post-2027.

„Una din cele mai importante instrumente este bugetul Uniunii Europene, iar eu aș dori să subliniez importanța strategică a propunerilor Comisiei viitoare pentru bugetul Uniunii Europene post-2027. Aceasta trebuie să mențină arhitectura de bază și logica bugetului și, în același timp, să țină cont complet de vederile Parlamentului,” a explicat Mureșan, adăugând că bugetul trebuie protejat și întărit, iar pentru creșterea previzibilității, Uniunea are nevoie de resurse noi.

În încheiere, vicepreședintele grupului PPE a reiterat sprijinul pentru von der Leyen și a făcut apel la colegii săi eurodeputați să arate că și ei cred în valorile europene.

„Doamnă președinte, vă susținem abordarea complet, pentru că oricine care cere fonduri europene trebuie să respecte valorile europene. De aceea, dragi colegi, trebuie să spunem că dacă cerem oamenilor să creadă în Europa, trebuie să arătăm ca parlamentari, că și noi, credem în Europa, în democrație, în valori și să votăm pentru doamna președinte a Comisiei, doamna von der Leyen.”

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu își prezintă prioritățile după desemnarea ca vice-coordonator din partea grupului PPE în Comisia pentru dezvoltare regională din Parlamentul European

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul PNL Dan Motreanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost desemnat vice-coordonator din partea grupului PPE în Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European. Coordonatorul va fi europarlamentarul Andrey Novakov.

În context, Motreanu a subliniat importanța Politicii de Coeziune a Uniunii Europene pentru dezvoltarea României, afirmând că apartenența PNL la cel mai numeros grup din Parlamentul European permite promovarea proiectelor în interesul României.

„Politica de Coeziune a Uniunii Europene este un element crucial pentru dezvoltarea României”, a declarat eurodeputatul, evidențiind prioritățile sale în noua funcție:

  • Simplificarea și îmbunătățirea Politicii de Coeziune: „Politica de Coeziune trebuie să rămână principalul instrument pentru reducerea disparităților economice și sociale între regiunile europene.”
  • Descentralizare: „Politica de Coeziune are nevoie de mai mult descentralizare, nu de mai puțină! Autoritățile locale cunosc cel mai bine nevoile din zonele pe care le reprezintă.”
  • Provocări regionale și soluții inovatoare: „Regiunile europene se vor confrunta atât cu provocări vechi, cât și noi, cum ar fi capcanele dezvoltării regionale, scăderea demografică și exodul creierelor. Este esențial ca Uniunea Europeană să propună soluții inovatoare pentru aceste regiuni.”

Motreanu a explicat și responsabilitățile unui coordonator PPE, care includ asigurarea comunicării pozițiilor partidului în dezbaterile din comisie, coordonarea activității membrilor PPE din comisia REGI, colaborarea cu coordonatorii din celelalte grupuri politice pentru a ajunge la compromisuri și soluții legislative, precum și consultarea membrilor grupului său politic.

„Coordonatorul PPE are o serie de responsabilități importante”, a adăugat Motreanu, subliniind colaborarea cu diverse părți interesate, inclusiv Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, reprezentanți ai regiunilor și alte organizații relevante, pentru a asigura că interesele PPE sunt bine reprezentate pe parcursul întregului proces legislativ.

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu promite să lupte în PE pentru reglementări care să ajute România să acceseze cât mai multe fonduri UE

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul PNL, Dan Motreanu, a transmis un mesaj pe Facebook în care subliniază importanța Politicii Agricole Comune și a Fondului de Coeziune pentru dezvoltarea României. El a promis să continue să lupte în Parlamentul European pentru reglementări care să faciliteze accesarea fondurilor UE de către România.

„România s-a dezvoltat în principal pe baza Politicii Agricole Comune și a Fondului de Coeziune. Voi continua să lupt în Parlamentul European pentru reglementări care să ajute România să acceseze cât mai multe fonduri UE,” a scris Motreanu.

El a subliniat avantajul apartenenței PNL la grupul PPE, cel mai numeros din Parlamentul European, care permite promovarea proiectelor în interesul României. „Vom avea un cuvânt important de spus în formarea noilor politici europene,” a adăugat eurodeputatul.

Motreanu a evidențiat importanța menținerii formatului actual al Politicii de Coeziune, pe care o consideră un simbol al solidarității europene. „Nu sunt de acord cu o posibilă transformare post-2027 a Politicii de Coeziune, conform modelului Mecanismului de Redresare și Reziliență. Ideea că UE ar trebui să finanțeze doar marile proiecte care vizează politicile de bază va face tot mai dificilă reducerea disparităților economice și sociale între regiunile, orașele și localitățile UE,” a subliniat el.

Investițiile realizate din fondurile Politicii de Coeziune au vizat dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public, modernizarea școlilor și spitalelor, renovarea clădirilor, sprijinirea IMM-urilor și crearea de noi locuri de muncă.

Eurodeputatul a menționat și eforturile de sprijinire a fermierilor români, subliniind succesul obținerii votului Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultori, pe baza unui amendament depus împreună cu alți europarlamentari români. „Am solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune,” a concluzionat Motreanu.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA8 mins ago

Marcel Boloș: Vedem o eficientizare reală a activităților de control fiscal și control antifraudă, ce sunt îndreptate față de operatorii economici cu risc fiscal ridicat

ROMÂNIA19 mins ago

Eurostat: Copiii din România sunt cei mai expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială din UE

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI33 mins ago

În ce comisii și subcomisii ale Parlamentului European au intrat cei 33 de eurodeputați români în cea de-a zecea legislatură europeană 2024-2029

ROMÂNIA1 hour ago

Poliția Română recuperează un iconostas valoros în cadrul Operațiunii Europol ”Pandora VIII” împotriva traficului de artă

INTERNAȚIONAL2 hours ago

O primă victorie pentru Macron după alegerile legislative din Franța. Yaël Braun-Pivet, reprezentanta partidului său, a fost realeasă președintă a Adunării Naționale

ROMÂNIA2 hours ago

Proiect ambițios al ICI București: Cercetări Avansate în Inteligență Artificială pentru aplicații biomedicale și vedere artificială

CONSILIUL UE3 hours ago

Slovacia nu se va alătura niciunei tentative sau acţiuni care vizează boicotarea preşedinţiei ungare a Consiliului UE, transmite preşedintele Peter Pellegrini la Budapesta

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

Von der Leyen cere statelor membre să desemneze atât un bărbat, cât și o femeie drept candidați pentru funcția de comisar european

ROMÂNIA4 hours ago

România și Turcia își consolidează cooperarea în domeniul muncii și securității sociale. Simona Bucura-Oprescu: Asigurarea egalității de tratament, unul dintre principiile după care se ghidează coordonarea noastră

SĂNĂTATE6 hours ago

Secretarul de stat Alexandru Rogobete: România va beneficia de cele mai înalte tehnologii pentru digitalizarea sistemului medical

COMISIA EUROPEANA23 hours ago

Ursula von der Leyen, realeasă președintă a Comisiei Europene de Parlamentul European, după un prim mandat de “cinci ani ca niciun altul din istoria UE”

PARLAMENTUL EUROPEAN1 day ago

Președinta Grupului S&D din PE îi cere Ursulei von der Leyen să pună Europa socială în centrul acțiunilor viitoarei Comisii Europene: Avem nevoie de un buget consolidat și de o capacitate de investiții mai mare

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Vicepreședintele PPE Siegfried Mureșan echivalează votul pentru Ursula von der Leyen la șefia CE cu un vot pentru democrație și valori europene

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Strategia de securitate economică va deveni pilon al politicii externe UE. von der Leyen: Cursa cu rivalii sistemici a început. Europa trebuie să schimbe viteza și să aprofundeze piața unică

COMISIA EUROPEANA1 day ago

UE are nevoie de o schimbare a tratatului, transmite Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European: Reformele devin indispensabile pentru extinderea UE

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Ursula von der Leyen propune crearea unui panel al cetățenilor europeni care să recomande politici Comisiei: “Ne aflăm într-o perioadă de anxietate profundă pentru europeni”

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Von der Leyen propune pentru următorii cinci ani în fruntea CE consolidarea competitivității UE printr-un Acord Industrial Ecologic și un Fond European pentru Competitivitate

COMISIA EUROPEANA1 day ago

O “veritabilă UE a apărării” cu “NATO pilon al apărării”: Către un nou mandat, Ursula von der Leyen propune o “piață unică pentru apărare” și un “scut aerian european”

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Din casa democrației europene, Ursula von der Leyen promite că nu va permite ca “polarizarea” și “extremiștii” să distrugă UE: Alegerile sunt balamalele destinului. Destinul Europei depinde de ce vom face mai departe

COMISIA EUROPEANA1 day ago

În aplauzele eurodeputaților, von der Leyen îl ia la țintă pe Viktor Orban: Rusia mizează că Europa se înmoaie, iar unii îi fac jocul printr-o “misiune de aliniere”

Trending