Manifestații antiguvernamentale de amploare în Viena. 20.000 de oameni își exprimă nemulțumirea față de politica privind migrația a noii cancelarii

Cel puţin 20.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Viena împotriva coaliţiei dintre dreapta şi extrema dreaptă la putere de aproape o lună în Austria, criticând-o pentru poziţiile privind imigraţia şi programul său social, relatează Europe 1, citează Adevărul.

Sursă foto: Facebook.com/Sebastian Kurz

Manifestaţia, organizată de mişcări de stânga şi antirasiste, a avut loc după ce noul ministru austriac de Interne, Herbert Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPÖ, extrema dreaptă), a propus joi cantonarea solicitanţilor de azil în mod „concentrat“ în centre speciale.

Această propunere a stârnit un val de indignare, detractorii ei asimilând-o cu lagărele de concentrare naziste. Şase membri ai extremei drepte fac parte din noul guvern al Austriei, condus de tânărul lider al  ÖVP (Partidul Popular Austria – conservator) Sebastian Kurz (31 de ani). „

Vă rugăm, nu din nou“, se putea citi pe o pancartă, făcându-se referire la posibilitatea revenirii la perioada nazistă. „Cei care îi tolerează pe Kurz şi Strache (Heinz-Christian, liderul FPÖ) ar fi aplaudat în 1938“, se putea citi pe altă pancartă, transmite Europe1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.