Manifestații la Munchen. 2.000 de demonstranți au protestat împotriva Conferinței de Securitate, scandând sloganuri precum ”Fără război” și ”În război nu există învingători”

Aproximativ 2.000 de demonstraţi au protestat duminică împotriva Conferinţei de Securitate de la Munchen, scandând sloganuri precum ”Fără război”, ”Aboliţi NATO” şi ”În război nu există învingători”, anunță DPA, citat de Agerpres.

După ce s-au adunat în Piaţa Karlsplatz din capitala Bavariei, demonstraţii au mărşăluit pe zona pietonală spre Piaţa Marienplatz, nu departe de locul unde s-a desfăşurat ultima zi a Conferinţei de Securitate.

Conform poliţiei, de la o număr iniţial de 1.000 de persoane, protestul a ajuns la circa 2.200 de demonstraţi. Nu au existat incidente grave, 500 de poliţişti fiind mobilizaţi pentru protest.

Mai mulţi kurzi s-au alăturat protestului, pentru a denunţa incursiunea militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei. “Fără arme germane pentru maşinaţiunile lui Erdogan” a fost unul din sloganuri, făcând referire la folosirea de către forţele turce a tancurilor germane Leopard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.