Marea Britanie: Imigranţii vor plăti pentru utilizarea serviciilor de urgenţă

Flag_-_Great_BritainVizitatorii străini şi imigranţii care vor avea de nevoie de tratament în caz de accidente şi de urgenţă din partea NHS, în Anglia, vor suporta costurile, propune Guvernul britanic, în cadrul unor măsuri vizând descurajarea “turismului pentru sănătate”, relatează site-ul TheHuffingtonPost.uk, potrivit Gandul.info.

Măsura propusă reprezintă o extindere a regimului impunerii plăţii în schimbul beneficierii de serviciile Sistemului Naţional britanic de Sănătate (NHS) în Anglia şi are scopul să descurajeze aşa-numitul “turism pentru sănătate”, urmând să recupereze în total până la 500 de milioane de lire sterline (peste 598,3 milioane de euro) pe an din banii plătiţi de către contribuabili.

Potrivit modificărilor propuse, imigranţii şi vizitatorii străini urmează să plătească pentru servicii de asistenţă medicală primară, ca de exemplu intervenţii chirurgicale minore efectuate de către medici generalişti, iar costurile cu eliberarea reţetelor vor fi extinse.

Guvernul afirmă că nimeni nu va fi respins în camera de gardă a serviciilor de urgenţă, dar că, după aceea, străinii vor achita factura.

Consultaţiile la medicul generalist şi asistente vor rămâne gratuite, pentru a asigura accesul iniţial, în vederea preveniri unor riscuri la adresa sănătăţii publice precum tuberculoza, HIV-ul şi infecţiile cu transmitere sexuală.

Detaliile acestui sistem sunt în curs de elaborare, iar Guvernul afirmă că va publica un plan complet de punere în aplicare în martie.

Sursa: Gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.