Marea Britanie l-a convocat pe la ambasadorul nord-coreean la Londra, după testul nuclear cu hidrogen

Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul coreei la Londra, pentru a cere explicații privitor la testarea unui  dispozitiv nuclear cu hidrogen de către Coreea de Nord. Potrivit Agerpres, Marea Britanie susține eventualele noi sancțiuni ale ONU asupra Phenianului.

flag_-_Great_BritainCoreea de Nord a anunțat că un test nuclear a fost efectuat cu succes miercuri de dimineață. Acesta a implicat un dispozitiv nuclear cu hidrogen, miniaturizat, lucru care a provocat o alarmă în Japonia și Coreea de Sud.

Ministrul britanic pentru Asia, Hugo Swire, a declarat că întreaga comunitate internațională trebuie să fie solidară în răspunsul dat Coreei de Nord. Acesta a mai spus că l-a convocat pe ambasadorul coreean pentru a vorbi cu acesta despremăsurile care vor fi luate.

„L-am convocat pe ambasadorul Coreii de Nord astăzi pentru a exprima în cei mai fermi termeni condamnarea de către Marea Britanie a testului nuclear. Este vorba despre o încălcare evidentă a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, iar Regatul Unit sprijină hotărârea ONU de a implementa măsuri semnificative suplimentare contra regimului” de la Phenian, a declarat oficialul britanic.

Deocamdată nu se știe ce sacțiuni va primi Phenianul din partea ONU în cazul în care acest test va fi confirmat.

Citiți și Japonia nu a detectat radiații după testul nuclear nord-coreean

Citiți și Coreea de Sud susţine că Phenianul NU a testat BOMBA cu hidrogen

Citiți și Marile Puteri ale lumii despre posibilul test nuclear al Coreei de Nord: Este o PROVOCARE. Se cer reacții puternice ale comunității internaționale

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.